onsdag 27 april 2011

Bodil på besök

Idag har Bodil varit på besök.
Vi tränade vallning - så klart.
Träningshagen är riktigt torr och fin, så vi kunde träna där.
Alla hundarna fick sig en rejäl genomkörare. Det blir ju lite begränsat på gårdsplanen och underlaget är inte det bästa. Hundarna tyckte det var superkul med träningsplanens stora ytor och gräsunderlag:))


Danne tränade fösning med Billy...



Och de tränade närarbete och uttag ur hörn...



Ligga still kan också vara bra att kunna:))




Billy är tyst och lugn på sidan om när andra vallar... ett STORT plus...


Billy är jätteförtjust i Bodil, men vem är inte det;))

Vi har så fantastiska dagar med Billy. Enda nackdelen med att ha så roligt är att dagarna går otroligt fort, kan inte förstå att vi redan haft honom i över en vecka. Har köpt några rejäla märgben till hundarna i veckan. Dessa är belöningen för dem efter all aktivering.


Smaskens!

tisdag 26 april 2011

Trötta hundar...

Idag cyklade vi utan hundar.
Vi är tvungna att låta dem få lite vila:)

Men vallat har de fått göra. Jag försökte fota men det blev så dåliga bilder. Jag är verkligen inge bra på det. Ibland kommer bara halva hunden med, fåren är suddiga o.s.v. Men träningen går dessto bättre. Billy är fantastiskt duktig. Danne har börjat fösa mer och mer med honom. Han gör det väldigt snyggt. Ibland ser man hur han själv parerar upp fåren. Tjusigt! Idag tog han höger och vänster kommando utan att Danne visade med kroppen hur han skulle gå... Han gör framsteg hela tiden. Det märks tydligt att Rebecca har tränat honom på rätt sätt, och nu har Danne hittat ett bra sätt att träna honom.

Jag måste berömma Rebeccas hantering av Billy. Eftersom de är ute så mycket så måste jag duscha av dem så gott som dagligen. Billy är helt cool, han står lugnt och fint i duschen tills man är klar. Sedan var jag tvungen att klippa klorna på grund av att vi cyklar med dem. Inga problem... det var gjort på en halv minut. Han är väldigt lätt att hantera. Jättebra!



SnyggBilly!


Samma Snygga Billy två år tidigare...:)



Sötnosarna Billy och syrran Linn. Notera bladet i mungipan på Billy:))

Billy fick följa med på en stadspromenad i dag också. Han uppförde sig ypperligt. Sen fick han följa med in på stans bästa djuraffär, Reginas zoohörna. Där blev han bjuden på godaste hundgodiset... av trevlig personal:))


Till sist...En filmsnutt på en MYCKET trött Billy!







 

söndag 24 april 2011

Glad Påsk önskar vi på Gårdsbacken!

Klockan är mycket men vi gör ändå en liten sammanfattning av Billys dag.
Det går jättebra på alla vis. Han är så lättsam att ta hand om, lyhörd och uppmärksam.
Just nu sover de gott. Bilden är tagen nyss på honom och Fame.

Vi fotar och filmar oftast med vår mobil, så kvaliten är kanske inte alltid den bästa.

Dagarna fylls med vallning, cykling, promenader, bus med syrran och allmänt hopp och lek.
Idag har vi varit nere på oxnäset så vi lägger ut lite bilder därifrån.



Badkrukan Billy... Hittade en liten kobbe att stå på:))

Fame poserar i solen. Hon får så läcker färg när solen skiner på henne.


Mysstund...igen:)

Njuter av solen...





Tack för hälsningen Rebecca.
 Skönt att höra att ni kommit fram och att du har det bra.
Njut av resan, Billy finns kvar här på Gårdsbacken och väntar på dig.


Till den som saknar bilder på Gimmie så kommer det bilder på henne också framöver. Förhoppningsvis börjar hennes löpperiod ta slut, men man har ju hört så mycket om att när man precis tror att de löpt färdigt är de som mest i höglöpen. Så vi riskerar ingenting. Hon aktiveras när "småttingarna" måste vila:))



fredag 22 april 2011

En lång fredag...

Billy och Fame fick följa med på morgonens cykeltur.
De skötte sig ypperligt. Billy hade väl mycket spring i benen till att börja med men lärde sig snart att springa bredvid utan att dra. Fame och Paula fick cykla bakom för Billy skulle absolut vara först:))
Vi tog av på en liten skogsväg där snön precis töat bort så vägen var väldigt blöt. Det var som att cykla i sirap. Fruktansvärt jobbigt:) Billy och Fame fick springa lösa och tyckte att det gick jättelätt...







Vi har haft en lång skön fredag. Vädret har varit kanon! Soligt och varmt!
Billy har fått valla på gässen igen. Han gör det SÅ snyggt. Lugnt och fint.
När vi inte vallar bryr han sig inte om gässen trots att de går i trädgården.
Det är så skönt när hundarna inte "tjuvvallar", och att man inte behöver tjata på dem att låta bli djuren.







Billy lägger sig gärna på bron och spanar när han är ute. Nog är han bra snygg, eller hur? Letade reda på en bild på Billy när han var lillvalp och stoltserar på samma bro. Det är snart två år sedan. De fyller två år den sjuttonde maj.







Till sist måste jag bara berätta om en lustig händelse i slutet av dagen. Eller egentligen var den kanske inte alls så lustig! Både Billy och Fame hade lyckats smutsa ner sig rätt rejät under dagens gång... Innan vi skulle gå in så tog jag vattenslangen ute och spolade av dem båda. Sen tog jag med dem upp till bron och sa tydligt åt dem att stanna kvar där. Nu skulle jag bara gå in och kolla var löpGimmie var någonstans och ta henne i koppel medan Billy och Fame skulle förvisas till tvättstugan för att torka upp. Detta tog mig ungefär två sekunder. När jag kom ut igen fanns inga hundar kvar. Puts väck! Jag ropar och visslar. Samtidigt som jag börjar få lite onda aningar så kommer de springande till mig och mina aningar besannades. De kom från potatislandet! De var om möjligt ÄNNU smutsigare än innan jag spolade av dem. Jag kunde absolut inte skälla på dem. Det var bara att småle:) De var ju SÅ LYCKLIGA! ...och vad är ändå lite smuts? ja, eller mycket smuts?


De ser ju iallafall ut att skämmas lite:))


Godnatt!





torsdag 21 april 2011

Billy på stan

Det blev ingen vallning innan jobbet idag, då vi började jobbet tidigare än normalt.
Billy har gjort sig väldigt hemtam i bilen. Han och Fame delar på bakskuffen och Gimmie får ha VariKennelburet för sig själv. Står bilen öppen väljer Billy gärna att hoppa in självmant:))

Han är lugn och fin i bilen.
Inget gnäll och inget skäll...
Det är så mycket värt om de är trygga i bilen.














Efter jobbet blev det en långpromenad i stadsmiljö. Vi tog med oss Billy och Fame. Vi strosade gågatan upp och ner och gick även en runda runt Fjällräven Center, Modo Hockey, you know?
Nu kan Billy Downtown Örnsköldsvik...
Vad nu det vill säga;))















Efter långpromenaden var vi på hundträning. Vi brukar vara med på detta så ofta vi har möjlighet. Det brukar vara ett tjugotal hundar i alla möjliga raser. Jättenyttigt för hundarna med denna sociala träning. Speciellt då våra som kommer från landet. Vi brukar hålla till på olika platser och ikväll var vi på bilprovningens parkering.

Billy skötte sig jättebra bland alla människor och hundar. Det märks att Rebecca tränar honom i lydnad. En liten lustig sak dock, han blev alldeles till sig i en liten miniaussie. Han skulle bara fram till honom och gnydde förtvivlat mot honom. Kanske har han en polare därhemma som han påminde om?




Ikväll behövde hundarna INTE springa av sig här hemma...
De åt sin mat och slocknade sedan.












onsdag 20 april 2011

BästeBilly

Efter en god natts sömn vaknade Billy utvilad och redo för nya äventyr:)
När Danne funderade med honom om han hade lust att följa med och "göra bort lagårn" imorse så tvekade han inte en sekund. Fame tycker det är helkul att ha sällskap av brorsan, det är mycket hon vill visa.

Lammen kan springa som de vill. Tackorna är fortfarande inne i ladugården, men vi har gjort en öppning i båsdörren så stort så att lammen kan springa ut om de vill, och de vill de:)
De brukar springa det som de kan, hoppa och skutta, och sen in till morsorna igen. Full fart hela tiden.
I filmsnutten nedan hjälper Billy Danne att mota in lammen.







Vi hann även med en stunds gåsvallning med Billy på förmiddagen innan jobbet. Det gick väldigt fort till en början, men sen var det som om polletten ramlade ner och Billy gick superfint!!!
Det är så kul att se vad som finns inom dem. Denna fantastiska instinkt att valla som de har. Det gäller bara att kunna visa dem hur den ska användas på rätt sätt och lyckas man med det kan det bli kanon!
Billy visar fantastiska egenskaper och kommer att bli en riktigt duktig vallhund!


 





Vi vill passa på att önska dig, Rebecca en trevlig resa. Det låter jättespännade och vi ser fram emot att få höra om den när du kommer hem. Och tro inte att Billy inte vill komma hem till dig sedan, vi kan märka på honom att han saknar dig redan. 


Till dig... matte<3




tisdag 19 april 2011

BusigaBilly

Natten var lugn. Vi kom i säng väldigt sent p.g.a. att vi jobbade så länge,
och när vi kom hem var vi tvungna att låta hundarna springa av sig ordentligt.
Billy och Fame fick sova i vårt sovrum och Gimmie blev förvisad till tvättstugan med gallerförsedd dörr,
och två andra stängda dörrar mellan oss och henne. Vi vill absolut inte ta några risker och ställa till något mellan mor och son. Förhoppningsvis är hennes löpperiod över snart.

Billy fick börja dagen med ett vallningspass. Kalas, tyckte han och lyckades finta Danne med fåren som bara han kan göra:))







Det var första dagen vi kunde ta ut fåren i träningshagen. Eftersom natten var så pass kall så var det lite fruset i marken, men vi började lite väl sent ändå så ganska snart blev det geggigt. Vi hade tänkt att ta ett pass med gässen också idag, men tyvärr är Paulas skiftkompis på jobbet sjuk så  vi var tvungna att åka tidigare på jobbet. Nåväl, det kommer fler tillfällen.
En dusch efter vallpasset var välbehövlig:)



Billy och Fame hjälper Danne i ladugården.
Lammen har ingen respekt för hundarna:)


Vi tog en långpromenad med hundarna på eftermiddagen.
De älskar verkligen att springa tillsammans Fame och Billy.
Vi fotade lite på promenaden i skogen. Billy är SÅ fotogenisk...







Det här med att sitta i knät har
Billy definitivt efter Gimmie


Dagen har varit lång och vi har återigen tre trötta hundar...
Lägger till sist in ett litet syskonrace från skogspromenaden:))





måndag 18 april 2011

BillyBloggen

Då kör vi!

Idag fick vi det STORA förtroendet att vara hundvakt till Billypojken ett par veckor.
Toppen tycker syrran Fame!
Vi kommer att försöka ha denna blogg uppdaterad ett par veckor så Billys matte Rebecca kan följa
Billys bravader under dessa veckor.

Första dagen blev väl inte så där jättekul för Billy.
Mycket bil blev det, men han har skött sig exemplariskt, utan gnäll:))
På kvällsidan blev det en längre promenad i skogen, Gimmie som är i löpen fick följa med kopplad.
Vi kommenterade Billy och Fame vita svanstippar och är väldigt tacksamma för dessa, för de var nästan det enda vi såg av dem i skogssnåret:)
Mycket spring i benen var det...

Nu har de fått komma in till oss på jobbet. Det får vara nog med bil en stund.
Billy tycker det är jättespännade med nya miljöer, och det går superbra att busa på ett tryckeri också:)

Precis just nu ligger de däckade, både Billy och Fame under mitt skrivbord här på jobbet.
MYCKET TRÖTTA!



Stjälper mer än hjälper...