onsdag 18 maj 2011

Grattis!!!

Nu firas det med tårta på Gårdsbacken.
Vi har hittat massor av anledningar till att fira idag:))
Gårdsbackens "valpar" fyller hela två år!!!
Starten på två veckors semester...
Rebeccas körkort...
Rebeccas namnsdag...
Underbart va? Man ska ta alla chanser att fira:))

En smaskenstårta från Lundberg konditori, Yammi!!!


Det var alltså två år sedan våra, eller rättare sagt Gimmies valpar föddes. Sex små knyten, bedårande söta...
Vi hade en fantastiskt tur att hitta de bästa valpköparna. Vi är SÅ glada att "våra valpar" har fått det så bra.
Krama om dem från oss på Gårdsbacken och se till att ge dem lite extra gott ifrån oss.

Gårdsbackens Talisker, alias Tallis
Gårdsbackens Lagavulin, alias Linn
Gårdsbackens Auchentoshan, alias Milla
Gårdsbackens Knockando, alias Billy
Gårdsbackens Bunnahabhain, alias Indy
Gårdsbackens Dalwhinnie, alias Fame


Billy är riktigt, riktigt glad nu, matte Rebecca har återvänt:)
Han vill gärna ha henne under uppsikt om det går, hela tiden...


Idag fick vi möjligheten att lära oss litegranna om hundmassage och stretching.
Lisa, återigen, hade ordnat så att hundmassör Caroline Lindgren höll en liten föreläsning om ämnet och sedan fick vi själva praktisera på våra egna hundar. Intressant. Och våra hundar, Billy och Fame som tränas så gott som dagligen i vallning tyckte det var toppen med massage för stela muskler.

På golvet på Burlins motor knådas hund:) Tack, Burlin för lånet av lokalen.
Rebecca masserar och Billy njuter.
Avslappnande
Sanna och Maja med sina hundar.
Sluta inte matte, tycks Hansi säga...
Billy är glad att ha matte hos sig igen. Ja, och Fame är också glad:))




var rädda om varandra och andra...




lördag 14 maj 2011

Syster Milla på besök

Det blev en liten valpåterförening på Gårdsbacken i veckan.
Nåja, åtminstonne en halv iallafall:))
Det vill säga halva kullen, med Fame, Billy och Milla återsågs. Milla bor tillsammans med husse Gunnar och matte Kjerstin i Umeå. De var på väg söderöver och passade på att titta in på Gårdsbacken. KUL!



Lägger in lite bilder på våra aktiviteter tillsammans med Milla och resten av gänget. Alla tre, tillsammans med Gimmie fungerar jättebra ihop. Och ni kan ju bara ana hur kul de hade;)


Kopiösa mängder spring i benen, att få "lägga iväg" utför åkern är kanon!!!

Vi hade en fantastisk eftermiddag och kväll tillsammans. Vädret var strålande.

Skitskoj, att få lubba omkring i vattnet....


Syskonen Bus!



Bilden är tagen direkt efter vår promenad ner till Oxnäset. Lååånga tungor:))



Givetvis stod vallning med på schemat. Milla har utvecklats för varje gång hon kommer hit och vallar. Hon har en mycket skön stil. Hon gör superfina korta, intensiva sidoförflyttningar när hon flyttar fåren i t.ex.drivning. Vi tycker mycket om hennes sätt att valla. Bjuder på ett par vallningsbilder med damen...


Milla i skön stil...


Små stilfulla sidoförflyttningar...


Här har alla tre fått var sin tur i hagen.
Tydligen tycker de inte att det är tillräckligt:))



Gårdsbackens Auchentoshan



Billy har fått göra ett riktigt praktiskt arbete. Och han gjorde det med bravur. Vi skall flytta våra tackor med lamm på bete i en annan by i några veckor och transporterar dem då med hästtransport. Tänkte att det kunde vara läge att vänja fåren med transporten innan avfärd och vallade dem därför igenom transporten några gånger. Det hela gick som en dans med en duktig hund.

Billy föser djuren igenom transporten.


Det är extra roligt med praktiskt arbete.
Hundarna känner ofta på sig när det är "allvar".


Till sist lägger vi ut lite bilder från vår strand vid havet där vi har en underbar stuga. Vi har en alldeles egen havsvik där både vi och hundarna stortrivs. Nu är det fortfaranade svinkallt i vattnet så ingen var direkt sugen på ett dopp:)) Men att bara få vara, på en strand med vackra stenar och underbar sand det är livet!!! Måste bara få citera Ernst, -"Har det hänt någon gång att du nästan blivit förälskad i en sten?" Den frågan berörde mig iallafall;))










Gårdsbackens Knockando



Ett par kanadagäss gäckade Fame och Billy...:))



Sköt om er!





måndag 9 maj 2011

Nemas problemas...

Det är inga som helst problem att fylla dagarna med aktiviteter när man har djur... Speciellt den här tiden på året när alla vill komma ut! Lika skönt som det är på hösten att "stalla in" djuren så är det underbart när de får komma ut igen. De närmaste dagarna har handlat mest om stängsling, bygga upp utehönsburet o.s.v. o.s.v. Hundarna älskar dessa "utedagar". Och nog blir det bra med lite ordning på torpet när djuren kommer ut i sina respektive hagar. Att ha lammen lösa i trädgården mår ju inte blommorna bra av:))


Noppa lös de stackars blommorna och
sen inte tycka om och spotta ut är inte bra...:)


Vi gör det enkelt för oss och "kastar ut" hönsen genom dyngluckan när vi tar ut dem för sommaren. Sedan föser vi dem till deras sommarbur.  Hundarna ser det som riktigt underhållande och har absolut full koll på varendaste höna och tupp.


-Nog skulle jag kunna vara till lite hjälp här, tycks Billy fundera:)



Trots att det är fullt upp på gården så tar vi oss alltid tid med promenader/cykelturer med hundarna.
Vi har många underbara små bäckar som rinner i skogarna runtomkring oss. Dessa är utmärkta utflyktsmål. Nedan följer några bilder på en av dessa bäckar vid en gammal "avbruten" bro, där en väg gick fram förr i tiden. Brons stenfot är SÅ vacker. Vi fotade hundarna lite vid denna stenfot. Vi cyklade hit så jag har mina "springskor" på, dessa är inte rätt utrustning i våtmark och när man skall ta sig över bäcken...:))

Nej, jag kom inte torrskodd över...

Billy Beautiful i en lite konstig sittposition:))

Svalkande fotbad.



Har man vallhund så ingår givetvis även vallning på schemat. Man tar ofta med sig kameran för att förhoppningsvis kunna fota den där perfekta vallhundsposén som man älskar när man har Border Collie. Nu går man oftast hem med den inte så perfekta bilden. Vi vill gärna bjuda på några sådana:))

Nog att något kom med...

Du springer ur bild,  Billy...

Njaaa, inte SÅ bra, kanske...


Det är svårt att fota djur tycker vi, och speciellt med mobilkameran som vi oftast tar med. Det är en viss fördröjning från det att man tryckt av tills dess att bilden tas. MEN, ibland blir det bra! Som här nedan när jag fotade Billy och Fame efter vallningspasset. De pustade ut uppe på en sten. Snygga va?





Nog är det för härligt med vår. Idag var så varmt att vi åkte till byns badplats för att svalka hundarna. Det var ju rent av sommarvärme. Kalas! Enda gången vi kastar pinnar till våra hundar är i vattnet. Vi kastar ut pinnarna och de får simma och hämta.


Skönt med ett svalkande dopp!



Badsäsongen har börjat:))



Ta hand om er!










fredag 6 maj 2011

Vi har tränat sök... superkul!!!

En gång i veckan försöker vi vara med på hundträffar som allas vår Lisa anordnar;)). Lisa är en fantastisk tjej med ett hundintresse utöver det vanliga. Hon drar ihop oss hundintresserade minst en gång i veckan och varje gång hittar vi på nya saker tillsammans med våra hundar. Det kan vara allt från vanlig vardagslydnad, till stadsträning, till skotträning... till... you name it...
Gårdagens bravader var sökträning. Lisa hade först en genomgång där hon berättade lite allmänt om just sök.

Billy och Fame verkar redan ha fått korn på något i skogen:))


Lisa sätter på Billy ett SBK-tjänstetecken.

Billy hittade utan problem "sin" figurant.
Han kom sedan raskt tillbaka på inkallningen.

Så här himla snygg kan man vara i tjänstetecknet lånat av Lisas tik Kira. ROSA!!!



Fame tyckte det här med sök var JÄTTEroligt!

Det var riktigt roligt med sökträningen. Kanske främst p.g.a. att man verkligen kan se hur hundarna uppskattade övningarna. De flesta hundar sökte med iver efter figuranten. Fame var riktigt till sig, när det var hennes tur att söka. Man kan se hennes koncentration på bilden ovan. Hon sprang direkt fram till figuranten, kom tillbaka på inkallningen och gjorde en perfekt påvisning. KUL!!!

Här lubbar vi över stock och sten:))

Vi fick lite blodad tand av sökträningen. Vi kommer säkert att prova på igen. Fascinerande att hundarna tycker om det så mycket och att de fattar så fort vad vi förväntar av dem.

Billy träffade sin lille polare Hansi igen.

Liten och fantastiskt söt!!!


Vi vill passa på att tacka Lisa för hennes engagemang . Det är SÅ himla uppskattat. Det är precis det vi behöver för att våra hundar ska få lite extra aktivering och utmärkt social träning. När man bor "på landet" som vi gör så är det perfekt med den här typen av träning, TACK Lisa!



Dagens aktiviteter däremot har gått helt i vallningens tecken...:))
Gimmie, Fame och Billy har alla fått sig en rejäl genomkörare. Vi förflyttade träningen lite längre ner i hagen där det är torrare och mindre risk att förstöra marken. Fame tränades i fråndrivning, Billy fick jobba med att driva rakt och fösa fåren på egen hand, medan Gimmie mest gjorde som hon ville, själv...:))


Trött och nöjd- återigen:))

Jag pallar en runda till, minst...

Duktiga Fame, hon gör allt för att vara till viljes...:))


Det är en väldig tillfredställelse för oss när vi vet att våra hundar är riktigt aktiverade. När man ser på dem att de är nöjda och harmoniska. När kvällen kommer och de ligger lugna och tysta och andas med djupa andetag när de sover. Då mår man bra själv också.




Godnatt alla!