tisdag 30 april 2013

Snälla!


Vi på Gårdsbacken kommer att fortsätta älta detta om att tänka på alla djur,vilda som tama och inte skjuta smällare och raketer!!!

Det kan inte sägas nog många gånger! Lilla Lime ställer gärna upp och poserar i hörselkåpor, hmm, sanningen att säga så sov hon under hela fotograferingen och var inte medveten om någonting... :))





Snälla!!!


Akta kisspölen!

Jösses vad det händer grejer med valparna för varje dag... Deras utforskande, stapplande små steg har bytts ut till springande ben som nu bland annat invaderar HELA köket    :))

Danne och jag torkar kisspölar och plockar upp små bajshögar till höger och vänster och vårt vanligaste uttryck har i dagarna blivit; "Akta pölen!!!" Och detta till trots så är det inte bara en gång som man satt foten mitt i en blöt kisspöl... :( Men  det är det värt, för att få låta valparna springa fritt... Faktum är att jag redan nu, flera gånger, sett att valparna söker sig till tidningarna för att göra sina behov och det känns inte som en slump.

Fame har börjat leka lite smått med valparna, men nu till en början är det endast lite tafatta små "bitningar" och viftande med tassen som hon  utsätter dem för. När vi tittar på Gimmie tycker vi att hon ser lite skelögd ut, då hon förmodligen tycker att det springer brun/vita pälsbollar precis överallt... :))

Valparna kan nu bära omkring på saker och igår när Danne skulle ha sina strumpor var de puts väck! Nu var det inte så svårt att räkna ut att de kanske kunde återfinnas under kökssoffan. Där fanns även fler saker... :)) Andra saker som tillhör husets inredning börjar också utsättas för små vandaler, därför placerar vi ut små leksaker till valparna till höger och vänster. Idag har dom precis kommit på att det är jätteskönt för små kliande tänder att hänga över och gnaga på tvärslåerna till stolarna. Vilken upptäckt för dom!

Dom är, trots allt ;) så otroligt underbara... Vi plockar ofta upp dem nu och jag älskar att borra in näsan i deras päls och pussa på dem, jag kan inte få nog av dem! Tror ni att man kan bli beroende av att pussa på valpar? Det känns verkligen så.

Fame kan nu lägga sig lite var stans i köket och det är inte alla valparna som då är i hennes närhet, därför händer det ibland att någon enstaka valp har turen att få ha mamma alldeles för sig själv <3



Här är det More som får ensam kvalitetstid av mamma... :))



Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199
 
 
 
 



söndag 28 april 2013

Videobloggat valpbus...


Så har vi äntligen tagit oss tiden att sätta ihop en liten filmsnutt på våra valpar. Detta filmades igår, och vi har försökt få med alla valparna på ett hörn... Ja och så Gimmie förstås!



Valpbus på Gårdsbacken





Man skulle väl kunna påstå att den lugna tiden är över... :))




Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199
 
 
 
 
 

lördag 27 april 2013

Maja och valparna


Idag har vi haft kärt besök på Gårdsbacken... Jag låter bilderna tala för sig själv.


Maja, 5 år var populärast idag på Gårdsbacken


Här har Maja lyckats söva ner alla valparna...


Det ser ut som om Maja har dresserat valparna till att sitta...


Maja gosar med valparna...

Valparna blev väldigt förtjusta i Maja... <3

-Ila och Lime blir klappade av Maja


Maja och tårtan.


Maja och Lime... <3


Lille Goy verkar nyfiken på Tims strumpa...


Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




fredag 26 april 2013

Vad ska valpar äta?


Det handlar vansinnigt mycket om hund på Gårdsbackens blogg för tillfället... Jag hoppas att ni står ut... :)) Att en del av er gör det, det vet jag, men jag vet också att jag har en del läsare som vill läsa om andra saker... Jag hoppas jag får behålla er ändå, kära bloggläsare...



Ulrica är jättepopulär bland valparna... :))




Alla övriga djur på Gårdsbacken mår bra. Tackorna i lagårn längtar så klart efter att få komma ut och det gör även hönsen och Champis. Gässen får gå ute mest hela dagarna i trädgården så dom är det inge synd om. Vi ska försöka hinna sätta upp hönsgården och stängsla gåshagen i helgen, men vi får se hur vi hinner då vi har lite trevliga "mysamedvalparbesökare" på ingång också...



Fame sköter sina valpar mycket väl...



Dagens inlägg hade jag tänkt att jag skulle berätta lite om Fames och valparnas foder. Fame ger fortfarande valparna di i samma täta intervaller. Eftersom vi har en monterad övervakningskamera över valphagen när vi inte är hemma så ser vi precis när Fame går in och sköter om och matar sina valpar... Oftast matar hon dem varannan timme.



Lilla Ila är smart och lägger sig på tvärsan... :))


För att Fame ska ha mat till valparna får hon fri tillgång på foder och jag skulle lugnt kunna säga att hon äter som en häst. På bilden här nedanför kan ni se Fame hög av foder som hon äter under en dag!!! Den lilla högen till höger är hur mycket hon äter normalt, när hon inte har valpar. Dessutom blandar vi i lite diverse matrester i Fames mat som korv, blodpudding, köttfärs, äggulor och så vidare.




Högen till vänster visar hur mycket Fame äter på en dag...
Den högra är vad hon äter normalt, när hon inte har valpar...


Den här veckan har vi alltså börjat vänja valparna lite smått med vanlig mat. De första dagarna blandade vi köttfärs med en äggula och en liten dutt matolja, dessutom blötlägger vi även valpfoder och har idag börjat ge dem även detta. Alla äter med GOD aptit!!! Vi ger våra valpar Royal Canin Medium Starter.



Valparnas mat...


Vi har även ställt in en liten skål med vatten i valphagen och visst är det några av valparna som lapar i sig lite vatten men oftast är det Fame som dricker upp vattnet... :)) I princip alla valpar har dessutom trampat i vattenskålen... :))



Ila lapar duktigt i sig vatten ur vattenskålen...


Vi väger nu valparna ungefär varannan dag och kurvan pekar rakt upp för dem alla, jag ska lägga ut den, endera dagen, för er som är intresserade. Dessutom händer det massor i valparnas beteende. Vi märker skillnader för varje dag. Dom håller sig fortfarande relativt nära valphagen men avståndet utökas dag för dag. De är vakna längre stunder och busar ofta med varandra och börjar mer och mer intressera sig för saker och några av dem har till och med lyft upp och burit på små leksaker... :))



More och Ila vill komma upp i Hugos knä...



Ha en trevlig helg!!!



Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




torsdag 25 april 2013

Fame och valparna



-Vill du höra nått?
 
Fame och Lad

Fullsatt i mjölkbaren


<3




Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199
 
 
 
 



onsdag 24 april 2013

Bästa Bloggläsare... :))


Idag hänvisar jag Er till Granngårdens Blogg för att läsa Gårdsbackens inlägg där...
Välkommen tillbaka sen igen...






Goy och aktiveringsbollen...


Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199





tisdag 23 april 2013

Långt hemifrån


Det är en intensiv period man som uppfödare har med sina valpar, det händer grejer varje dag och ibland önksar man inget hellre än att man kunde stoppa tiden...

Nytt från igår är att småttingarna nu har fått provsmaka lite mat. Vi blandade ihop lite rå köttfärs, en äggula och lite matolja till en rumstempererad röra och så fick alla valparna smaka en liten, liten klick. Det gick hem kan jag säga, alla valparna ropade efter mer, men se det fick dom inte... :)) De ska endast ha typ en halv tesked den här första måltiden.



More får snabbt smaken för maten... :))


För varje dag vidgas även valparnas vyer och idag beslöt sig Lad för att bege sig hemifrån. Och utan ett pip kan jag berätta. Hela flera meter lyckades han promenera in i tvättstugan och där hittade vi honom, sittandes som tjuren Ferdinand... :))



Lad beslöt sig idag för att gå på långpromenad... till tvättstugan!

Besök av goda vänner har vi också haft idag. Valparna har fått hälsa, men jag tror att vi måste lära Toby lite vett och etikett då man kanske inte ska tugga vänner i tårna... ;)


Toby kalasar på god väns strumpa... :))



Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




måndag 22 april 2013

Nu har vi byggt en valphage


Valplådan är sedan länge urvuxen och vi har nu vidgat valparnas vyer genom att bygga en lite större valphage.


Valparnas nya valphage...

Här inne får valparna vara på nätterna och när vi lämnar dem för kortare stunder. De har två liggplatser och en del täckt med tidningar. Eftersom vi har golvvärme så vill vi behålla valplådan i hagen som är lite höjd från direkt golvkontakt... Som ni ser har vi lagt i diverse leksaker som hinder, men valparna är fortfarande för små för att leka med dessa... Valphagen öppnar vi alltid när vi är hemma...

Lite nyfikna på nya saker börjar de dock bli...


Här håller valparna att utforska min toffel... :))


Jag ska berätta för er käraste läsare att valparna fungerar som magneter och har man väl fastnat så är det minsann inte lätt att komma loss. Några saker blir dock lidande... Middagen tillagas och serveras senare än vanligt, tv tittar vi inte ens på längre och i sängs kommer vi sent... :))



Att lägga ifrån sig en sån här är inte det lättaste...
Oban myser i mitt knä <3

Det är flera som funderar över Gimmie, så därför måste jag berätta... :)) Hon håller fortfarande låg profil vad gäller valparna, det är nästan att hon tar en omväg förbi valplådan. Hon överlämnar verkligen allt ansvar för valparna till Fame. Ibland kommer hon förbi, nosar på en valp, går och hämtar en leksak och gör några tappra försöka att uppmuntra till lek... men ingen är fortfarande intresserad av att leka med henne...



Här har Gimmie lagt en leksak över en liten valp som inte fattar någonting...


Jo, nu börjar valparna få tänder också... :))


Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




söndag 21 april 2013

Sömnmedel i mjölken?


Vi börjar fundera på om Fame på något sätt kan ha fått sömnmedel i mjölken... :))


Sju sovande småttingar...

Å andra sidan är det förmodligen lugnet före stormen, eller vad tror ni? Med sju Border Collievalpar i huset... ;)


Vi har så smått börjat plocka upp valparna.
Lad i Dannes knä efter frukosten.
Kan man börja dagen på ett bättre sätt, månne?



Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




lördag 20 april 2013

Kaffe, pannacotta och ett hundben...


Hoppas att ni har haft en lika underbar lördag som vi har haft på Gårdsbacken. Vädret har varit soligt och vi har kunnat vara ute en hel del mellan "sittavidvalplådanbesökena". Fast det har varit hyfsat blåsigt idag också, så mössan och halsduken har måst vara på... :))


Kaffe vid "ljugarbänken"

Vi uppskattar små fikapauser ute i vår trädgård, lediga dagar som denna. Idag hade vi pannacotta på fikabrickan och med en kopp kaffe till den så smakade det kalas... Fame fick vara inne och mata valparna, så Gimmie var ensam priviligerad att vara med vid "fikabordet".


Någon som suktar efter något...

Har någon sagt varsågod?

Saknas något på den här bilden?

I vår trädgård finns många olika ställen som passar ypperligt för att slå sig ner en stund med en kopp kaffe. En viktig del i en trädgård kan jag tycka... :))


torsdag 18 april 2013

Varning!


Jag vill bra meddela att det finns risk att inläggen kommer mer sällan framöver...
Orsak... Oemotståndliga valpar!!! Ingen tid för dator...



Mysiga små valpar...

Det blir mer och mer fart på de små liven. Alla har passerat kilot i vikt och nu finns tendenser till ett mer aktivt liv än att bara äta och sova. De har lite smått börjat busa med varandra och vi släpper ut dem fritt på köksgolvet för att de sakta men säkert ska börja upptäcka världen...



Småttingarna börjar mer och mer intressera sig för lek...

Det kan inte finnas något sötare och mer underbarare än små valpar? Att få sitta på golvet, plocka upp en liten valp i sitt knä och smeka dennes mjuka päls, tills han/hon somnar är helt oemotståndligt!


Lad har somnat i mitt knä...

Visst är det lite jobb med att ha valpar... tvättmaskinen går till exempel konstant.


More ligger och myser medans jag klipper hans klor...

Jag har redan måst klippa valparns klor en andra gång. Klorna verkar växa som ogräs och är sylvassa som nålar och jag vill inte att de ska rispa Fames juver. Dessutom är det bra hanteringsträning för dem.


Fama matar sina små...<3

Med stor risk att bli tjatig så är Fame så himla duktig. Vårt vanligaste uttryck de närmaste veckorna måste vara -Vad du är duktig Fame! Hon älskar verkligen sina valpar och har absolut full koll på dem. Hon har inte visat någon tendens att vakta dem ännu, trots att vi har haft lite besök på gården. Idag hade vi besök som fick plocka upp valparna och Fame litade på oss att våra besökare var helt okej...



Alla valparna har nu passerat kilot, här är det More som blir vägd...


Jag ska försöka att ge er så mycket uppdatering jag kan... Men ni får ursäkta om inläggen inte är så genomtänkta alla gånger... :)) Och skulle det dröja med inläggen kan ni tänka; -Jaha, nu sitter hon i valphagen igen... ;))



Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




onsdag 17 april 2013

Läs om gården på backen


 
Vårt senaste inlägg på Granngårdens Blogg

Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199
 
 
 
 

facebook bilden

 
I trygga händer...
 
Lad i trygga händer...
 
 
Titta! Nu kan jag sitta!
 
Småttingarna börjar kunna sitta upp... :))
Det här är Lime




Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




 
 

tisdag 16 april 2013

Avmaska valpar


Valparna är nu drygt två veckor och vi har idag avmaskat dem för första gången...



Här doserar Danne avmaskningsmedlet till Fame och valparna...

Både Fame och valparna är nu avmaskade. Egentligen tycker jag inte om att trycka i dem avmaskningsmedel men vi vågar inte chansa på att låta bli. Dessutom åt Fame massa snö under dräktigheten så vi kände att vi absolut måste avmaska dem efter konstens alla regler...



Jag lurar i Lad lite avmaskning... :))

Vi ger dem Banminth, som i alla fall känns lite skonsammare än till exempel Axilur. Vi gjorde samma med Gimmies kull och det fungerade bra.



Goy får en liten klick avmaskning på tungan...

Danne portionerade ut sju små klickar på en tallrik och jag fick äran att lura i småttingarna avmaskningsmedlet... Det visade sig gå hur bra som helst. Vi lät valparna dia Fame tills de var nöjda. Så med mjölk fulla magarna så kunde vi utan problem lura i dem lite avmaskning... :))



Gottgottigottgott, Toby får sin del...

Så himla gott var det inte tyckte Toby...

Vi har börjat jobba igen, så vi lämnar valparna och Fame ensamna en stund under dagen. Vi åker hem efter några timmar och ser till så att allt är okej, rastar och matar Fame, gosar med valparna, städar i valplådan och så vidare.


Jag lurar i Oban en klick precis i en gäspning...


Vi tror att Fame och valparna mår bra att få lite lugn och ro under några timmar, men idag när vi kom hem, blev jag skraj... Jag öppnade ytterdörren, möter en lugn Fame, tittar i valplådan, räknar till sju... alla börjar röra lite på sig...utom en... Oban... jag klappar honom... ingen reaktion...jag blir iskall...andas han?...jag ropar på Danne...Oban ligger som en trasa... Danne rusar fram...han tar i Oban...Oban sträcker då på benen och gäääpar stoooort...



Lilla söta Ila med avmaskningsmedel fulla munnen...:))


Han sov så hårt att han inte märkte att vi kom innanför dörren. Han tittar upp på mig, kommer fram och slickar mig på kinden. Jösses vad han skrämde mig och jösses vad jag börjar tycka om dessa småttingar... <3 De är de allra goaste!!!




Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199