fredag 10 april 2015

Gårdsbacken gästbloggar återigen för Granngården


 
Nu gästbloggar vi för Granngården igen och håll tillgodo,
det är inte vanligt att jag bjuder på bilder på mig själv...
 
Läs om vårt fiskeäventyr på sjön i dagens inlägg.
 
LÄS HÄR!!!
 


A crazy lady with a cute chicken...


gardsbacken@telia.com


5 kommentarer:

 1. helt of topic men har fått för mig att ni odlar lök. så jag har en fråga. försätter ni de eller direktodlar ni de i landet?
  tar det verkligen 4 månader innan man kan skörda de?

  tacksam för svar / ulrika vestin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaa... Ja, det stämmer Ulrika, vi brukar odla både röd och gul lök. Det är faktiskt det jag allra helst odlar. Jag köper sättlökar på Granngården och petar ner dem i jorden när jag är säker på att det inte blir fler frostnätter. Den röda löken blir inte lika stora som de gula lökarna men fullt tillräckliga ändå. Lök är tacksam att odla, de tål lite torka och de klarar lite ogräs och de blir mycket godare än köpelök. En köttfärssås gjord med egen lök är supergod!!! Jo, och sedan håller de sig så länge, faktum är att jag fortfarande har lök kvar från i höstas, både gul och rök, och den är fortfarande hård och fin. Testa vettja!!! Lycka till!

   Radera
  2. jag har satt sättlök i minidrivhus då jag var säker på att de skulle så att säga för odlas. de växer så att det knakar redan :D så jag kommer snart få lov att flytta de till större krukor :D innan jag kan sätta ut de i pallkragarna. har du tips på vilken sorts jord man kan använda till att odla lite av varje?

   mvh ulrika vestin

   Radera
  3. Hej igen! Du får nog skörda din lök före mig då :)) Gör ett besök på Granngården och be personalen där om tips på planteringsjord, jag odlar i vår naturliga matjord, gödslad med får och lite hönsgödsel. Ha det bra och lycka till med odlingarna :) /Paula

   Radera