torsdag 6 november 2014

Vinter på Gårdsbacken


Då är marken täckt av ett vitt täcke och frågan är om vi kommer att ligga nerbäddade under detta täcke ända till våren...?


Gårdsbacken i vinterskrud

Det är ett ungefär fem centimeter tjockt täcke och det är frostigt vitt, kallt och gör att man upplever naturen så mycket ljusare. Innan denna snö hade jag svårt att se hundarna på kvällspromenaden, så även om jag är en solåvärme människa så är jag trots allt ganska okej med snön som fallit.


Det är vackert ner mot sjön, då isen inte har lagt ännu och marken är vit.

Hundarna tycker det är hur kul som helst och springer glatt omkring, så snön yr. Min första tanke när snön föll var, "va bra... då slipper jag blöta och leriga hundtassar", men glädjen var kortvarig då det istället fastnar snöklumpar i deras tasshår så det bildas en liten pöl från var och en av hundarna när de kommit in och tinar upp. Men, vaddå...? Det finns ju handdukar...:))
Så jag tänker faktiskt gilla snön, det är som svårt att få den ofallen, nu ligger den där och lyser upp våra korta dagar.


gardsbacken@telia.com


3 kommentarer:

 1. Lyckos er, rena hundar!

  SvaraRadera
 2. Vilket bara bevisar att allt ordnar sig till det bästa: du bor där det är snö och jag bor där det (förhoppningsvis) är lite mindre risk för snö :) Och jag har inte alltid inte-gillat snö... men som hästägare så blev det definitivt så. Hälsa snövovvarna! PS Du har väl stängt in Hope nu, så du inte tappar bort henne i snön? DS Kram från Kattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kattis!
   Jag är inte så förtjust i kyla jag... Är innerligt tacksam för vår braskamin som gör att vi har så mysigt i stugvärmen när det är kylig vinter utomhus. Hope har flyttat in i lagårn ja, :)

   Kram!

   Radera