torsdag 10 maj 2012

Gässlingar på Gårdsbacken...


Gåshonan ligger fortfarande hårt i redet.Man är helt oemotståndligt söt som gässling :))

I dag har vi haft städdag hos djuren i ladugården. Hos hönsen brukar vi städa ungefär var tredje vecka för att undvika alltför stark lukt. Självklart håller vi rent för djurens skull också. Hönsen och tupparna brukar alltid ställa sig i ett hörn och putsa fjädrarna när vi städar åt dem. De märker väl att det blir fint och vill då också bli rena och fina.
Den lille får jobba hårt för att komma innanför fjädrarna...

Gåshonan ligger fortfarande hårt i redet och har inte ens varit upp och visat sina små till maten ännu. Vi petade upp henne lite försiktigt för att titta under henne och då klev hon upp en kort stund. Vi kunde se tre små gässlingar under henne. Det är lite frustrerande för oss att se hennes enormt stora fötter och hur nära hon är att kliva på sina små, men de har nog bättre koll än vi tror... hoppas jag...


Här kan ni se tre gässlingar...

Hon har legat på sex ägg men jag blir inte  förvånad om det "bara" blir tre stycken småttingar på grund av att tre stycken av äggen hade jag förvarat i kylskåpet ett tag och inte vänt på överhuvudtaget. Jag hade inte planerat att hon skulle lägga sig sur. Så jag var lite skeptisk över de äggen, men vi är jätteglada över de som kläcktes. Det vore illa om det inte skulle ha blivit någon alls, då skulle jag tycka synd om honan som legat sur i trettio dagar, utan att knappt äta eller dricka. Nu får hon i alla fall "lön för mödan" när några av äggen kläckts. Hon är så rädd om sina små barn.


Stollen själv :))

I hönshuset råder för tillfället ombytta roller mellan höna och tupp :)) När redena var städade med nytt spån och nytt fint hö då fick stortuppen för sig att lägga sig och ruva på fuskäggen ;)) Kanske tycker han inte att hönsen tar sitt ansvar med äggen?Idag bjuder jag på vacker sång...
Systrarna Klara & Johanna Söderberg i First Aid KitGårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199


 
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar