onsdag 29 maj 2013

Reginas Veterinärklinik


Så är resterande valpar i kullen också veterinärbesiktade... Alla utan anmärkning... Så Skönt!!!

Sedan More, Toby och lille Goy lämnat oss så har ett lugn spridit sig över Gårdsbacken... Med fem pojkar i kullen så säger det sig själv att det blir en hel del kraftmätningar och dueller om vem som är störst, bäst och vackrast... Visst kan tikarna utmärka sig dom också, men hanarna är nog lite mer hormonstinna... :))

Vi har fått lite rapporter om hur de tre gossarna som lämnade oss har det och "so far so good" :)) Det är mycket nytt som de får vara med om... Nya familjemedlemmar, nya hundvänner och nya miljöer... Vi är mycket stolta över våra valpar och varje gång vi får en rapport så får jag en liten klump i halsen och känner stolthet över våra duktiga småttingar... Jag hade ett litet samtal med var och en av valparna innan de lämnade Gårdsbacken och vad som sades stannar mellan mig och dom... ;))


 
Lad torkas torr efter duschen...
Nåväl... Nu var det dags för resterande gäng att, först duschas, sedan valpbesiktas... Med risk för att låta tjatig så skötte sig alla utomordentligt både i duschen och hos veterinären...


Ila skötte sig utmärkt i duschen...


Nallebjörnen Oban njöt av duschen...


Lilla Lime hade inga problem med att
duschas och tyckte om att torkas torr efteråt...


Med nyduschade valpar var vi redo att åka till Reginas Veternärklinik för en utförlig valpbesiktning... I valpbesiktingen ingår ett bedömmande om valpens allmäntillstånd. Veterinären tittar på hullet och på valparnas beteende. Hon tittade noggrant i öron, ögon och i munnen... Dessutom granskas huden och pälsen.Veterinär Regina undersöker var och en av valparna noggrant...
Här tittar hon i Lads öron.


Haa, en liten muta som djurskötaren bjuder på, går inte att motstå...


Regina fyller i alla papper som hör till valpbesiktningen...

Veterinär Regina tittar på valpens munhåla, granskar bett, tänder och luftvägar... Hon lyssnade på hjärtat och lungorna och tittar om valpen har navelbråck. Dessutom tänjs leder i fram- och bakben och nacken förs till höger och till vänster. Hela valpen blir väl besiktad och vi blir glada när allting ser bra ut och valparna får fint omdöme... :))Här är det Ila som blir noggrant undersökt...


Regina lyssnar koncentrerat på Obans hjärta och konstaterar att det låter utmärkt...

Våran buslime är helt okej med att bli undersökt...

Här har en bit supergott godis fastnat i Limes tänder
så hon försöker skaka loss det... :))

Alla valparna skötte sig med beröm godkänt och deras första erfarenhet hos djurdoktorn blev en positiv upplevelse. Tack till Reginas veternärklinik med trevlig personal som såg till att valparna undersöktes noggrant och trots vaccinationssprutor och ID-märkning gick därifrån med viftande svans... :))Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199
8 kommentarer:

 1. Oh, fair play to you! It's so important for puppies to have a good first experience at the vet and to have a vet you trust. Dr. Regina looks very happy and capable in her work.

  So glad the pups who have left the nest are doing well. You know to whisper some extra sweet nothings from me into Laddie's little ear, right? Oh, they are all so sweet!

  Kram! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi K!

   I promise to whisper something sweet, especially from you, into Lads ear. Hi is leaving us on sunday as the last pup... And after that we can concentrate on someone very special's arrival to Gårdsbacken very soon... Someone we looking foreward, very much, to meet... ;))

   Stor kram!
   /P

   Radera
 2. Hej..gillar "stora bilden" längst upp....snacka om att dom 2 till vänster "kollar in" och lär sig av morsan. :-)Arne

  SvaraRadera
  Svar

  1. Headern är fin och du har rätt... Goy och Oban ser verkligen upp till sin mamma... :))

   Kram!
   /P

   Radera
 3. Ni har ju förberett valparna så väl inför första vet,besöket så med Reginas lugn och skicklighet så klarade dem det naturligtvis galant. Å med er kärleksfulla omvårdnad är det inget konstigt att varje valp har en stämpel med OK i rumpan;-)

  Nallebjörnen Oban e såå fin, han ser ut som en kramvänlig mjukishund....Vill ha<3
  STOR KRAM.

  ps:Tack för ett mycket trevlig pratstund Paula<3

  SvaraRadera
  Svar

  1. Oban är så söt att han ser nästan inte verklig ut. Han är som en gosig nallebjörn och alltid så enormt positiv.

   Tack själv <3
   /P

   Radera
 4. Det känns verkligen på det här inlägget, att du är avklarat med att de sista nu ska lämna er, och att det känns bra, att allt det praktiska är fixat. Ni är väl veterinärens favvispatienter
  . Nu ser ni fram emot det härliga livet med 3 hundar och alla de andra gulliga djur på gården. Tänk så mycket kul ni ska ha, jag tror vi flytter till er.
  Nå vi kan nog inte vara utan våran utsikt.
  Kram Gitte
  Finns det inte någon ny video med alla hundarna?

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hej Gitte!
   Veterinären hade lust att ha kvar en av valparna som "klinikhund"... :))
   Som jag skrivit om förut så säger mitt sunda förnuft att man inte bör ha mer än en valp åt gången att "uppfostra" så precis som du skriver så känns det okej att skiljas från de små nu. Vi vet att de kommer till kärleksfulla hem där de kommer att vara älskade för dem de är, och förhoppningsvis får vi följa dem i framtiden också.
   Vi längtar efter att få lära känna vår "Latjolajma" som känns som en väldigt positiv liten tös...

   Vi har ett rum extra... :))

   Jo, vi har filmat valparna ganska mycket till och med, men det tar lite tid att lägga över till datorn och vi har inte tagit oss den tiden ännu, men jag lovar vi kommer att lägga ut någonting snart, kanske en sammanfattning av valptiden?

   Kramar till Er!
   /P

   Radera