fredag 21 mars 2014

Busväder...


Vi har varit så bortskämda i vinter med vädret... Ibland har man funderat på om termometern fastnat på nollpunkten...


Till och med hundarna tycker det var busväder...

Det har snöat ovanligt lite och dessutom varit ovanligt milt. Lite orolig måste jag ändå säga att jag blir då jag har hört, att i samband med växthuseffekten så ska våra vintrar har i norr bli mildare och somrarna kallare... Nej, låt det vara fel... Jag vill ha en solig och VARM sommar, fastän vintern varit extremt mild.

Mycket av snön på Gårdsbacken hade töat bort och vägen till stan var snöfri och till och med torr, när bakslaget igår kom. Hela dagen bestod av blåst, snöoväder och dessutom ganska kallt, så nu är landskapet återigen vintervitt och årstiden känns mer som vinter än som vår... Å andra sidan brukar man ju säga att snön som kommer den här tiden äter upp den gamla snön, så jag väljer att tro på det... :))


Brrr!!!


Jag bjuder på en liten gåta att klura på...

Vi sitter bredvid varandra,
och vi kan se allt omkring oss - utom varandra...

Kan du svaret???
gardsbacken@telia.com

6 kommentarer:

 1. Ja ett jäkla busväder som sänker humöret till botten. Men de utlovade plusgraderna ger fint ljus i mörkret. 'Aprilväder' kan ju inträffa även i mars:-(

  Den gåtan kan ha två svar, den första e naturligtvis ögonen. Men även två inbitna mobil nördar som sitter bredvid varandra ser allt runtomkring men inte den bredvid förutom via chatten på skärmen på telefonen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ögonen var det svar jag hade tänkt mig, fastän ditt andra svar kanske är minst lika rätt.

   Du gav mig det första rätta svaret... :)) Jag får klura ut ett fint pris...

   Kram!

   Radera
 2. Usch
  Här har vi en mellandag, men imorgon skal det bli fint väder igen.
  När jag ser hundarne där i busvädret, kommer jag att tänka på, är era hundar altid vänner, eller kan de bli osams ibland, är Gimmie ledaren bland dem eller?
  De verkar så mysiga tillsammans.
  Trevlig helg, här väntas gäster, så det skal lagas mycket gott mums.
  Kram Gitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gimmie, Fame och Lime bråkar aldrig, jag är övertygad om att blodsbanden är mycket starka. Gimmie kan faktiskt än idag slicka Fame torr om hon är blöt i pälsen av regn eller av att hon är duschad... Ja, Gimmie är ledaren och Fame och Lime är helt tillfreds med att vara lägre än henne i rang.

   Vi var bortbjudna igår och fick en SÅ god förrätt... minikrustader, fyllda med creme fraiche bland med räkost, några extra räkor av fin kvalité och salladsblad, de retade verkligen aptiten... :))

   Hoppas ni hade en trevlig middag.

   Kram!

   Radera
 3. Här har vi vår! Men för att ni inte ska vara för avundsjuka, så kan jag tala om att fästingsäsongen redan är i full gång... : (

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, not so nice... :( Vi brukar vara förskonade från fästingar, men vi får se vad den ovanligt milda vintern resulterar i...

   Kram!

   Radera