lördag 8 mars 2014

Champis hos tackorna

 
Champis, our man... <3


Lille pluttelutten...

Han är för rolig... Under tiden vi klippte tackorna hade han koll på vad vi gjorde. Med jämna mellanrum kom han skuttandes från hönshuset till oss i fårstallet och inspekterade vad vi sysslade med.


Tackorna har väldigt respekt för Champis...

När vi var klara med klippningen och vi gav tackorna en stor bal torrhö för att ströa med så ville Champis gärna vara med och styra och ställa...


Champis styr och ställer i fårstallet...


Han har fortfarande inga problem med att flytta på tackorna som han behagar, de har en väldig respekt för honom.


Med Champis tillåtelse får tackorna äta hö...


Vi passade även på att filma honom lite, ni kan speciellt se på ett ställe i filmen där tackorna har respekt för Champis och inte vågar sig fram för att äta ur höbalen så länge Champis själv står där och äter... :))


Champis styr och ställer i fårstallet...
gardsbacken@telia.com11 kommentarer:

 1. I love it :-D Wish you all a nice weekend. Hug! Nastassja

  SvaraRadera
 2. Tala om lördagsgodis. Jag blir så räd för, att de ska trampa på honom, när han går bakom. Han är verkligen inte rädd av sig. Hur blir det med de små champisar?
  Ha en fortsatt trevlig helg däruppe.
  Skåne älskar Champis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har slutat vara rädd... Champis klarar sig alltid. Han skuttar omkring bland tackorna som han vill och de är blixtsnabba att akta sig honom.
   Det borde snart vara på gång OM det blir några småttingar, jag tycker fortfarande inte att Hope har sett minsta rund ut om magen, så jag har varit lite skeptisk, men igår hade hon börjat bädda litegrann i bodelen och plockat av sig lite päls... Så jag håller koll... :)

   Champis älskar Skåne <3

   Radera
 3. Åh han e helt underbar den där B-collien, nej kanin var han ju. Han har pondus som en rottweiler och fåren har verkligen stor respekt för honom. Men de visar ändå ömhet mot varann. Champis e verkligen en helt otrolig liten kanin. Klart udda men ack så underbar och klok. Han håller i 'mammagympan' med bravur:-)
  Kram och Tack för senast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har som vanligt gjort en korrekt iakttagelse, för trots att tackorna har en väldig respekt för honom så finns där ändå ett band dem emellan. De kallaste vinterdagarna när han behöver utnyttja deras värmande ull då fjäskar han för dem, slickar dem på kinden och är allmänt gullig med dem. Då passar de herrn. Det är tur att han låter dem vila mellan gympapassen, han orkar nämligen inte så långa pass själv numera... ;))

   Tack själv, alltid lika trevligt!

   Radera
 4. Han beter sig som en liten hustyrann, den lille finingen... Söt som socker - det är väl på så sätt han klarar sig undan, förstås ;)
  Hur gammal är Champis? Vilken ras är han?
  I helgen var vi och hälsade på Putte Kanins nya kompisar: två små lurviga lejonhuvudkaniner, födda mellan jul och nyår. Jag tror det blir Fluff och Molly - få se vad Putte tycker... Vi börjar förstås med att låta dem bekanta sig genom kompostgaller, så hoppas jag att de ska få glädje av varandra. Håll tummarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kattis!

   Klart jag håller tummarna att det går bra... :))
   De lejonhuvade är ju helt underbara!

   Champis är en bit upp i ålder, det är därför jag så gärna skulle vilja ha en avkomma efter honom, han kommer att lämna ett STORT tomrum efter sig den dagen han skuttar vidare till grönare ängar!!!
   Vi tror att han är stor del hermelinkanin, kanske inte helt renrasig... eller bondkanin kan man väl säga... :))
   Han väger ungefär ett och ett halvt kilo.

   Kram!

   Radera
 5. I did not want Champis to think I had forgotten him....I have been driving around lost in Southern CA for 2 days. You should be here, Paula, you'd be laughing your head off. While you were doing that, I'd be stealing your dessert....

  The video is so amazing and the lovely Yvonne is clever to notice both the respect and affection. I assured the worried Disapproving Bun followers that Champis is fine in amongst the sheep. It does stop your heart a little bit to see Champis moving the sheep in the closeness of the stable, though. He is the Champion of Buns!

  Big warm surfer hugs! K.

  SvaraRadera
 6. Sweet little Champis <3. What about Hope? What do you think, is she pregnant?

  Kram,
  Timea

  SvaraRadera
 7. So adorable! I also have rabbits, so I love this. I didn't know a rabbit could learn to herd, but they are very smart so I'm not too surprised. It just took long hours of watching the border collies at work!

  Champis gives the dogs a little break and the ewes must they have a little bit in common with Champis despite their size difference.

  I hope your Hope does have bunnies soon.

  SvaraRadera