onsdag 2 juli 2014

Tornfalk


Vi har haft ett tornfalkspar som häckat på Gårdsbacken denna vår/sommar och idag fick vi bevittna resultatet... :))

Vi har haft detta tornfalkspar nära oss hela våren, i skogsdungen bakom lagårn. De har kunnat sitta i en gran ovanför våra huvuden och blickat ner på oss, de har inte varit så skygga som man hade kunnat tänka sig att de borde vara.


Hur söt är man inte då???
Kolla så otroligt gula fötter och "näbb" är.

Ibland har både kråkor och skator försökt att köra iväg dem och när jag inte har sett dem på ett par dagar så har jag tänkt att de kanske hade lyckats... Men så ser jag dem igen och idag...!!! Fick jag träffa på deras lilla unge, det gjorde mig alldeles överlycklig... <3


Maaat!!!

Jag hoppas att hen inte har trillat ur boet för tidigt, hen såg lite bortkommen och dunig ut. Tornfalksparet har full koll på sin unge hela tiden och nu är jag glad att de inte är så skygga, så de är okej med att mata sin lilla unge fastän han hoppar omkring på vår gård.


Här sitter en av föräldrafåglarna och tittar ner på sin lilla unge.

Jag hoppas och tror att fåglarna är ganska säkra på gården. Att vi har hundar springandes på gården är de helt medvetna om, de har ju själva valt att bosätta sig på Gårdsbacken. Hundarna skulle aldrig göra tornfalksungen något ont och hundarna håller katter och rävar borta från gården. Hoppas, hoppas, hoppas att allt går väl med den lille.

gardsbacken@telia.com


3 kommentarer:

  1. Käre värld, vilken liten raring! Hoppas han klarar sig!

    SvaraRadera
  2. Oh, look at that dear little guy! The beauties and wonder of nature, in your own back yard!

    Hugs! K.

    SvaraRadera