lördag 15 november 2014

Royal Canin Hund- och Kattfoder


Det här med foder till hund och katt är en hel vetenskap om man vill sätta sig in i det helhjärtat. Vi på Gårdsbacken har varit med hund i snart tjugo år och vi har i alla dessa år givit Royal Canins hundfoder till våra hundar. Vi är och har alltid varit mycket nöjda med deras foder.


Kunskap och respekt är Royal Canins filosofi och de utvecklar ständigt fodret
med hunden och katten i centrum.

I sommar har vi dessutom fått äran att inleda ett samarbete med Royal Canin och detta har lett till ett flertal mycket trevliga och lärorika sammankomster. Som i helgen som var till exempel. Vi blev bjudna till Göteborg, där Royal Canin har sitt Sverige kontor, för att träffa våra kontakter där. Vi hade även glädjen att få träffa de andra ambassadörerna.


Vårt glada RC-gäng, Madelene, Cecilia, Naana, Jenni och Mia.

Tidigt i ottan sätter vi oss i bilen och tar sikte mot Göteborg. Hundarna får givetvis följa med. Efter ett antal mil i bil så börjar vi närma oss slutmålet... vi ska träffa de andra i gänget på hotellet och äta middag tillsammans. Vi träffs i lobbyn på hotellet och vi presenteras för ett mycket trevligt, positivt och glatt gäng. Här samlas vi tillsammans, hund- och kattmännsikor. Jag lär mig gärna mer om raskatter, visste ni till exempel att det heter Norsk Skogkatt och inte Skogskatt? Det gjorde inte jag, nu vet jag.


Djuren framför allt...

Vi har trevligt under kvällen, flera av ambassadörerna träffar vi för första gången så det finns mycket att prata om. Väldigt enkelt och naturligt så glider samtalet in på djurfoder och vi är alla rörande överens om Royal Canins fantastiska sortiment. Många av oss har hundar som arbetar hårt och som vi kräver mycket utav, kanske främst fysiskt och det känns helt okej att berätta för varandra om våra goda erfarenheter av bland annat Royal Canins energifoder.

Morgonen därpå är vi uppe tidigt och fulla av förväntan inför dagen. Efter en god hotellfrukost så beger vi oss till Royal Canins kontor bara ett stenkast från hotellet. Vi blir väl mottagna och välkomnade till deras konferensrum. Naana börjar med att berätta om företagets historia och det slår mig att Royal Canins grundare, veterinär Jean Cathary, redan när han startade företaget 1967, hade i tankarna att ta fram ett  foder som var både aptitligt och näringsrikt. Redan då, i starten, så forskades det och har så fortsatt att göras och för egen del, är det kanske det som gör störst intryck på mig. Företagets yttersta angelägenhet att forska fram det idealiska fodret till både din och min hund... och katt.


Här sitter vi bänkade och får lära oss massor om hund/kattfoder...

Under dagen lär vi oss massor, vi lär oss till exempel att Royal Canin har ett sortiment i Sverige på 419 olika produkter...!!! Kan det vara nödvändigt kan man fråga sig och jag måste svara ja, förmodligen. Först och främst så finns det måååånga olika raser, därefter så finns det unga hundar/katter av just den rasen och det finns gamla av samma ras. Olika raser har olika egenskaper, och fodren är utformade utefter de rastypiska egenskaperna. Det ligger flera års forskning bakom utformandet av rasfodren och det är detta som gör att vi tycker Royal Canin är så seriösa i sin hund/kattfodertillverkning.


Vi får göra en liten test på fyra olika sorters foder, som vi ska klura ut vilket
foder som är vilket, på hundtestet hade jag alla rätt, inte på katt, tyvärr...

Dagen rusar fram... tiden går verkligen fort när man har roligt. Det är en skön gemenskap i lokalen, vi är alla så eniga om att vi ger våra hundar och katter det bästa fodret. Vi får bland annat, våra tankar bekräftade om hur viktig utfodringen är under en tiks löpperiod innan parning och efter att hon sedan är parad och väntar de små. Royal Canin har ett utomordentligt väl sammansatt "foderpaket" för en dräktig tik och därefter hennes valpar. (läs även katt/kattungar)


En glad jag, som precis har haft en mycket lärorik dag...

När dagen är till ända och vi skiljs åt så har vi träffat många nya bekantskaper och vi har bytt erfarenheter och vi har fått lära oss så mycket mer om det hund/kattfoder vi ger våra hundar/katter och vi känner oss trygga med det, vi vet att Royal Canin bedrivit många års forskning och erfarenhet och framför allt, de fortsätter att sätta våra kära husdjur i centrum och de forskar vidare...


Lime suktar efter lite eneryboost... Det ser ut att behövas...

Vi på Gårdsbacken vill härmed rikta ett STORT tack till hela gänget från kontoret som gjorde att dagen kändes väldigt proffsig...
1 kommentar:

  1. Peace out, Paula! What a super nice picture of you by the Royal Canin logo. Wow, it sounds like you've added even more to your extensive knowledge of canine nutrition, and learned about the moggies as well.

    Such a good partnership between Gårdsbacken and Royal Canin.

    Big hugs to all! K.

    SvaraRadera