måndag 23 februari 2015

Hundägarcoachen med kursare gästar Gårdsbacken


Hej igen allra bästa bloggläsare... Äntligen är min dator fit for fight igen, en ny hårddisk är inopererad och program och dyligt återinstallerade. Yes, yes, yes...!!!

Allt är bara bra på Gårdsbacken, min värstingförkylning är så gott som ett minne blott och vädret... Helt underbart, det är som att vi har vår redan. Idag tog jag dogsen och gick en långpromenad på isen, både jag och hundarna stortrivdes.

Jag tänker börja med att berätta för er om gårdagen, vi på Gårdsbacken hade en fartfylld dag tillsammans med Bästa Hundägarcoachen, Rakel och hennes kursare. Vi bjöd ett femtiotal hussar och mattar och deras hundar på lite olika utmaningar i form lantliv... Hundarna fick många nya upplevelser och dofter att ta del av.

Snacka om kontakt... <3

Dagen startade med att invaderas av en valpkurs med de mest bedårande valpar, bland andra en rar liten taxvalp, en vacker Kooikerhondje, en ståtlig liten schäferpojke med öronen på sned och så vidare. Jag fotade massor och vill gärna bjuda på några av bilderna... Kanske hittar du just din valp häribland...!!!


Bara bedårande...

Med matte som trygg "ryggsäck"

Det finns mycket spännande att titta på...

Coolaste lille taxvalpen...

Söt som socker...


Sitta fint... det kan jag...!!!

Sötaste lille kooikerpojken....

Matte är tryggheten...

Jag vill passa på att berömma alla duktiga valpägare, jag blir så glad när jag ser hur fint deras hussar och mattar berättar för sina valpar att de måste vara lugna och fina tillsammans bland andra djur, att de måste respektera fåren, gässen, hönsen och alla andra lagårdsdjur och de skötte sig med beröm godkänt, både hussar, mattar och deras fina hundar, STORT tack för det...!!!


Royal Canins Energy Boost


Royal Canins Energy Boost fungerar utmärkt för kräsna hundar som
belöningsgodis och som extra energi... Oemotståndligt...!!!

Valpkursen följdes av ett gäng grundkursare, fortsättningskursare och några som gick Rakels nya kurs "På hundens villkor" för dig som vill komma närmare din hund och hitta ett sätt att kommunicera med din hund på hundens villkor utan kommandon och krav. En jättespännande kurs med många nya aha-upplevelser för kursarnaoch ni kan tro att hunden tittar lite extra på er när ni "viftar på svansen" framför dem... :)


Att träna passivitet med din hund är aldrig fel... Fame överblickar kursarna...

Hundarna tillsammans med sin hussar och mattar fick komma in i hönshuset,
och med ruvande höns att respektera så måste de vara lugna och fina...

Du får hela min uppmärksamhet, husse...

Duktig hund...

Mattes lilla <3
 
Att gå fint i koppel är bra träning för alla hundar... den här tösen sköter sig
ypperligt...
I samförstånd...
 
Fame och Lime fick vara kurshundar hela dagen och de skötte sig fint. Fame vallade gässen som störning för kurshundarna och de jobbade på bra. Jag menar hur svår är inte utmaningen när man har ett gäng gäss och en springande hund framför sig och att då sitta still och lyssna på husse och matte kan inte vara så enkelt... 
 
 
Fame vallade gässen fram och tillbaka framför kurshundarna och utsatte dem
för stora störningar...
 
Lime fick mest springa omkring lite "vindförvåg" och störa kurshundarna, men
även det fixade de galant... :)
 
Fame blir så sporrad av att valla inför alla kursare, Danne styr henne med
visselkommadon, och de styr gässen framför kursarna på ett mycket utmanande
sätt...
 
Gårdsbacken gästades även av ett gäng fortsättningskursare... Nu gjorde vi det mycket svårt för dem, de fick göra inkallning på sina hundar genom gåsflocken och vi var mycket imponerade av de duktiga hundarna... Dessutom stod det får i direkt anknytning till träningsplanen...
 
 
Malin med sin fina labradortik fixar en fin inkallning genom gåsflocken...
 
Mera inkallningsövningar...
 
Har man kommit en bit längre i träningen så utsätts man för lite svårare
uppgifter...
 
Med full fokus på matte...
 
Rakel är en fantastiks instruktör... Hon bjuder sina kursare på en energi som är
magisk...
Danne styr Fame med gässen nära och utmanande kurshundarna...
 
Vi på Gårdsbacken passade på att göra reklam för oss själva under dagen... Gårdsbackens Hundcenter kommer att öppna inom kort och vi kommer att finnas där, tillgängliga för dig som hundägare. Vi kommer att kunna erbjuda din hund en underbar miljö att vistas i medans du är på resa eller av andra anledningar inte kan ta hand om din hund för tillfället... Välkomna att höra av Er!
 
 
Även kursare som gick kursen "På hundens villkor" fick lite svåra
utmaningar...
 
Så vacker i solens sken...
 
-Jag gör verkligen allt för dig matte...
 
Gårdsbacken tackar Hundägarcoachen Rakel och hennes kursare för den här gången. Vi på Gårdsbacken är mycket imponerade av Er alla, som respekterar och sköter Er så fint i angränsning till djuren på gården, ni är hjärtligt välkomna tillbaka... <3
 
Kontakta Gårdsbacken
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Det är som ketchupflaskan, ingenting, ingenting och så kommer allt. Vilken sötchock med alla valparna. Men Albin och jag är så avundssjuka, vi vill också vara med, och Albin vill också bo hos er, om vi åker bort. Måste vi verkligen flytta norrut igen?
  Grattis och lycka till med allt.
  Kramar och blöta hund pussar skickar vi till er från södern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad skoj det hade varit om du och Albin hade varit med på valpkursen... :))

   Äntligen är vår dator frisk igen... med en ny hårddisk inopererad så mår den betydligt bättre och jag kan blogga igen.

   Inte för att jag tror att ni skulle flytta norrut, käraste vänner, men det vore supertrevligt att få ta hand om Albin när ni åker bort... :)) Kan vi flytta Ö-vik lite närmare Malmö månne?

   Varma kramar till Er!

   Radera
 2. Wonderful, wonderful! You have the perfect venue for such training classes and of course a great instructor with Rakel.

  Now, if I had to choose the pup that most won my heart...it would be the chocolate one in the third and fourth photos below the Royal Canin Energy Pack. What great ears, what a good solid doggie that is, just gorgeous! Perhaps a Kelpie or some other type of cattle dog....?

  Of course, they are all precious and it's good to see Fame and Lime in such fine form.

  Big hugs from here! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, its really wonderful, we have a very nice cooperation with Rakel.

   That is a Working Kelpie that won your heart and I agree with you, it is a gorgeous dog.

   Fame, LIme AND Gimmie loves these kind of Days, when we have a lot of visitors at Gårdsbacken and a lot of different kind of dogs. They like to make new friends.

   en STOR kram till dig min vän!

   Radera