lördag 28 februari 2015

Vackra vita vinterdagar...


Det blir inte så mycket bättre än så här... Himlen är vackert blå och solen skiner och det går inte att vistas inomhus, man måste UT...

Jag vinkar till Er... :))


...UT och ta del av dagen. Kaffetermos fylld... Check... Smörgås paketerad... Check... Hundarna redo... definitivt check... :))


Gillar de att springa...?


Vi behöver ju inte åka så långt för att ha det riktigt bra, bara runt knuten, typ... :)) Med skotern så kör vi upp superfina spår att promenera på, spåren blir så hårda och fina. Vi drar en SJ-pall efter skotern, en pall som vi modifierat lite och så blir det spår som håller perfekt att gå på.Danne drar en aning modifierad SJ-pall efter skotern och det blir kalasfina
promenadspår...

Vi drog alltså iväg, med skoter, dogs, fikakorg och strålande humör ner till Oxnäset och ut på sjön. Det är en skare som gör att hundarna väldigt lätt kan springa utan att kliva igenom snön, behöver jag berätta att de fullkomligt älskar att springa... Tänk så otroligt mycket energi det finns i deras kroppar.Vem kör egentligen...?

Dagen blev underbar, vi satt där nere på Oxnäset och njöt, av solens värme, av hundarnas glädje och vårt goda fika... :)) Jag har sagt det förut, jag säger det igen, jag är så tacksam att få ha allt detta bra omkring mig...!!!Hundarna gillar dagar som denna...Ready to run...


Finaste Fame... <3


Nu är det kväll och jag ska laga till en laxsoppa med fänkål, paprika och röd lök... Ett smördegstäcke kommer att täcka soppskålarna, det kommer att smaka ljuvligt efter en dag ute... Behöver jag berätta att hundarna är trötta...?


gardsbacken@telia.com4 kommentarer:

 1. Men nu är det ju fyra stjärnor med... två Gimmie?? Hur som helst - härligt ser det ut i alla fall! Visst har man redan lite vårkänslor?
  Idag har vi också rört oss ute i skog och mark: Karat och jag har tagit en cykeltur i skogen. Han är så klok och sansad, min prins, så det går jättebra att cykla med honom travandes bredvid på skogsvägen. En övning jag dock inte skulle försöka mig på med ungtuppen Poppe - då slog jag nog ihjäl mig på cykeln :) Han håller på att lära sig ha träns och bett - nånting som kräver så mycket koncentration att han nästan inte kan gå... Jag föredrar ändå det framför bockande och skenande! De är så härliga, mina prinsar. De hälsar att de visar gärna er hund-liga alla bra promenadvägar vi har här i skogarna :)
  Hälsa hela ligan, alla slag av två- och fyrbenta på Gårdsbacken från oss! Ser fram emot att få följa våren uppe hos er här på bloggen! Kram från gänget i Endre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaa... två Gimmie... Jo det skulle vara någonting! Det räcker med en, kan man tycka :) Det är Milla vi har på besök, från Gimmiekullen, en kullsyster till Fame, faktum är att Milla är den i kullen som blev/är mest lik morsan Gimmie, både i utseende och till personligheten. Vi brukar skoja om att när valparna var små så var Milla alltid nummer sex av sex i kullen. När de strosade fritt i trädgården så räknade vi med jämna mellanrum, en, två, tre, fyra, fem......... hmm, var är nummer sex, alltså Milla, hon var på egna äventyr och hittade på mycket bus, grävde ur blomkrukor, fastnade med huvudet i vattenkannan... sprang in i fårnätet, fast de inte ens skulle kunna komma dit och så vidare och så vidare. Milla har dock vuxit upp till en mycket klok och vacker tik, hennes husse kallar henne sin "companion dog"... Fint va?

   Det skulle jag gilla, att få strosa med dig och dina fina småttingar... Karat kan gå med mig... ;)

   Tack för din trevliga berättelse!

   Massor av kramar till Gotland!

   Radera
 2. När kommer Michelin stjärnan?
  Ni hade väl aioli till!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig... skulle jag vilja säga... :)
   Fast soppan är kanongod, fänkålen ger en ljuvlig smak. Jag fick receptet av min svägerska för många år sedan och den är och kommer förmodligen alltid att vara en favorit. Vi har inte testat aioli till, kan tänka mig att det passar bra. Tack för tipset!

   Kram!

   Radera