onsdag 30 juli 2014

Födelsedagsfirande i Visby


Här kommer ett av mina utlovade inlägg från Gotlandsresan...

Jag kan lätt berätta för er, att en födelsedag kan inte firas på ett så mycket bättre sätt... Nu slutade jag visserligen med att fylla år för ganska många år sedan men "so what" man är inte äldre än man gör sig... :))


Me and my dogs... <3

Efter en god natts sömn för oss och hundar så började vi dagen med en liten rastningspromenad med hundarna. Därefter väntade en frukost som var perfekt, med god aptit mumsade vi i oss rejält för att klara av en hel födelsedag... Därefter packade vi ihop våra prylar från rummet och checkade ut. Bilen lämnade vi på hotellets parkering. Vi hade sedan tidigare planerat att vi skulle börja dagen med att utforska Visby och promenera gata upp och gata ner och titta på vackra byggnader och ljuvliga trädgårdar.


Ett sådant otroligt cool träd, det hade precis samma mönster på stammen som
kamoflagemönster... :))

Hur rart är inte detta lilla hus innanför murarna?

Vår promenad började genom Visbys botaniska trädgård, bland ursköna, underbart doftande växter. Jag med mitt trädgårdsintresse njöt i fulla drag.

Överst på min önskelista stod ett par nya skor, skulle vi knata omkring hela dagen så behövde jag något bra på fötterna. Och när man har så fantastiska bloggläsare som jag, som tipsat om fotvänliga skor, så vet man vad man ska köpa. Så efter promenaden i trädgården promenerade vi längs några gator och den första butik vi stöp på var en skobutik!!! OCH de sålde de skor jag ville ha!!! Rock spring är märket och de sitter helt perfekt på foten. Sedan jag fått dem på mina fötter kändes som om jag skulle kunna gå hur långt som helst... :))


Hundarna med ringmuren i bakgrunden.

Med nya skor på fötterna så traskade vi vidare, Danne, jag och dogsen. Det kändes bra att ha hundarna med, då det var så soligt och varmt ute. Vårt andra stopp blev en smyckesbutik... Smycken tillverkade av stenar från Gotland. I butiken fanns massor av fynd från Gotlands stränder och jag och Lime, för hon fick tillåtelse att följa med in, tittade länge runt i butiken. Det var jätteintressant och jag hade kunnat stanna där mycket länge och tittat på stenar. Jag är på jakt efter en ring, som är justerbar med en stor cerise sten... OM något ser någon sådan någonstans "let me know". Jag letar med ljus och lykta och har fortfarande inte hittat någon. Med justerbar menar jag att den måste vara öppen, jag har skräck för ringar som inte är öppningsbara...

Nu berättade Danne att han hade läst om ett ställe som skulle vara Europas största glassbutik. Wow, berätta sådant för mig och jag blir glad!!! Jag älskar glass!!! Vi behövde inte gå långt förrän vi kom ner till hamnen där glassbutikerna slogs om oss turister. Vi tog bord på uteserveringen, hundarna var nöjda att få en liten paus. Det skulle visa sig att de hade 180 olika sorters glass och hur tror ni Paula, med mellannamn vela, kan välja då??? Jag beställde i alla fall en bägare med fyra kulor!!! Jag tog panna cottaglass, smurfglass, viol och Pokemon... Danne undrade hur man kunde ta Pokemonglass när man hade 180 olika smaker att välja emellan... :)) Jag hade inget bra svar... Glassen smakade supergott, hundarna fick lite de också... för hur tokigt jag än är i glass så tar det stopp... :))


Saluhall No 1, Europas största glassbar!

Glass är gott!!!

Med mellannamn Vela så är det inte lätt att bestämma sig... vad man vill ha :))

Nu vandrade vi vidare, svalkade av glassen och med supersköna skor på fötterna... Vi gick Visbys gator upp och ner och beundrade all byggnadskonst. Det finns så mycket att upptäcka, man går ett femtiotal meter, stannar upp... tittar sig omkring och upptäcker, går femtio nya meter och stannar upp igen... En fantastiskt vacker stad och man får utlandskänsla...

Vi stannade till på Stora torget, där var det marknad och jag borde ha hittat min cerisa ring där men icke. Trots att det mestadels var smycken som såldes så hittade jag den inte. Hhmm!! Nåväl det hade nästan varit för bra... :)) På torget fanns en jättebra "vattenautomat" där hundarna kunde få dricka fräscht vatten.


Längst ner på vattenautomaten finns en vattenskål, perfekt för hundarna!


Vid sen eftermiddag började det kännas som vi kunde Visbys gator och torg. Vi hade även promenerat utanför murarna för att just titta på det otroliga byggnadsverk som ringmuren är.  Nu gick vi tillbaka till bilen och beslöt oss för att köra norrut. Jag och en mycket god vän cyklade tandemcykel på Gotland för många år sedan och jag ville gärna, denna gång köra dessa vägar, en bit. Dessutom var det hög tid för oss att bege oss vidare på nya äventyr. Danne och Fame skulle tävla i fårvallning dagen efter och vi hade hyrt rum på Pensionat Grå Gåsen på södra Gotland, för natten. Vi hade även bokat bord där för födelsedagsmiddagen.


 

Pensionat Grå Gåsen

Här åt vi middag och här spelas "Så mycket bättre" in...

Så först bilade vi en bit norrut, därefter körde vi östkusten söderut. Vi stannade till i en liten by, som jag glömt namnet på för tillfället och käkade lite sen lunch.


Vi stannade ofta till så att hundarna fick svalka sig i havet.

Pensionat Grå Gåsen ligger i Burgsvik och bara typ tio minuter från där vallningstävlingen var. Helt perfekt!!! Jag vet inte om ni tittar på "Så mycket bättre" på tv, men detta är i alla fall pensionatet där den tvserien spelas in. Årets program var tydligen redan inspelade. I övrigt ett jättefint pensionat, välskött, och modernt. Vi hade bokat bord för middag och hann mest bara checka in, ta in hundarna på rummet, ta en snabb dusch förrän det var dags för middagen...


Foton, tavlor och noteringar i gästböcker vittnar om kändisarnas vistelse på
Grå Gåsen... Nu ska det bli extra skoj att titta på årets program.

Agnes tackar för sig...

Det blev avslutningen på en underbart lyckad födelsedag!!! Rökta räkor till förrätt och köttet i varmrätten i från en lokal producent, det smakar bra. Dessutom bjöds vi på underhållning av några lokala förmågor, som kanske inte var riktigt lika bra som maten... ;)) men ändock. Dagen kan inte varit bättre, trots musik som inte riktigt var i min smak!!!


Gårdsbackens blogg med kändistavlorna på Grå Gåsen i bakgrunden...



<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


gardsbacken@telia.com



8 kommentarer:

  1. What a lovely, lovely birthday! And as always, thanks for sharing with us, your loving readers!

    I do not know what flavor of ice cream I would have chosen...a scoop of raspberry and a scoop of superdeluxo chocolate, I would guess.

    Good night! K.

    SvaraRadera
    Svar

    1. It sure was, it was the perfect birthday... <3

      The smurficecream was superduper!!!

      Love <3

      Radera
  2. Skönt att höra att Limpan återhämtat sig, jag förstår att ni är försiktiga nu.
    Vilken härlig födelsedag, men Pokemonglass? Håller med Danne där ;-)

    Ha det bra, hoppas vi ses snart!

    SvaraRadera
    Svar

    1. Tala om trollen... jag hade precis tänkt på dig och dina hundar och att vi saknar dig ute på tävlingarna... Inte för att vi har varit runt så mycket men ändock.
      Men du är ju på gång igen, vi har ett tag kvar med Lime, vi har inte börjat träna längre hämt ännu. Hade faktiskt inte ens tänkt VP i sommar men vi får se om vi testar ett vp i höst kanske...

      Pokemonglass VAR jättegod!!!

      Kram!

      Radera
  3. Yes Kelly, we have the same taste in ice creams. If you should guess Paula's age from her ice cream choice, she would be very young , not a day past 10.
    Vilken fantastisk födelsedag, man blir ju helt avis. Och vädret, vi har inte haft en regndroppe här på 17 dagar.
    Sköt om är däruppe kändisar.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallo där... man ÄR inte äldre än man gör sig :))
      Idag har jag flytit som en kork, hoppat som en groda och plaskat omkring i havet tillsammans med min älskade guddotter Agnes <3
      Så kul!!!

      Födelsedagen var den bästa! :)

      Vi har lite svalare idag, men i havet i stugan så var det 24 grader varmt... Helt galet!

      Kram!

      Radera
  4. Vilka fantastiska bilder (i vanlig ordning)! Känns fint att se vovvarna i bekant miljö - ni känns inte så långt bort då... Idag intogs lunch på Grå Gåsen under en utflykt söderöver - kanongod Ceasar-sallad. Eftersom värmen fortfarande håller oss i sitt strypgrepp (trots världens åsk- och blixtoväder idag), blev det ingen lång sittning: sandstranden Holmhällar drog! +25 grader i vattnet... helt otroligt. Hoppas att Lime nu är sitt vanliga jag igen - massor av kramar till hela fyrbenta ligan från gänget i Endre. Och naturligtvis till de tvåbenta också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skoj! Grå Gåsen och Holmhällar!!!

      Vi hade 24 grader i havet, så ni slog oss med en grad ;))

      Jo, Limpan är pigg och idag har vi äntligen lite svalare väder och de har inte behövt blivit förvisade till källaren, skönt!

      Varma kramar till er på den Bästa Ön!

      Radera