torsdag 24 juli 2014

Lime hemma igen!


Helt galet hur mycket man saknar dem när de inte är omkring och runt en...

Och vad lätt att ta för givet när allt är som det ska. Lime har "sovit borta" tre nätter och hon har varit saknad Gårdsbacken. Hon är en alltid, glad och glädjespridande liten BC och fyllde gården med enorm saknad när hon inte var här ibland oss... <3

Först skulle jag vilja tacka alla som har hört av sig och det värmer verkligen i hjärtat när ni visar sådan omtanke för oss och våra djur. Så STORT tack för det!!!

Veterinären på Djursjukhuset i Sundsvall kontaktade oss strax efter klockan tio på förmiddagen och bad oss... -Snälla... Hämta hem vilddjuret!!! Nä, skojar bara, så sa de inte... De berättade att Lime var mycket piggare, feberfri, åt med god aptit och hade varit utan dropp en tid. De trodde och hoppades att hon nu var återställd ifrån uttorkningen. Alla värden var dessutom bra så de hade ingen anledningen att tro att det skulle vara något annat... De tyckte att det var okej för oss att hämta hem Lime.


Djursjukhuset i Sundsvall, där Lime fick stanna några dagar...

 Så vi lastade hundarna i bilen igen och startade aotupiloten, för vid det här laget så kändes det som om bilen själv hittade till Sundsvall. Tre gånger på lika många dagar...!!! Den här gången så var vi däremot på strålande humör för att få hämta hem vårt lilla sockergryn... :))

Vi blev glada att träffa Limpan igen och hon blev förmodligen lite glad att få träffa oss också. Vi pratade med veterinären som återigen berättade att de inte hade någon anledning att tro att det var någonting annat fel på Lime än en rejäl uttorkning och att hon nu var återställd.


Lime slickar Fame i mungipan... Oban bryr sig inte... :))

Självklart kommer hon att få ta det lugnt en tid framöver, och ni kan lita på att vi kommer att erbjuda vatten och vätskeersättning, dogsen kommer att bli less på vårat tjat... Drick... drick... drick...!!! ;) Vi kommer dessutom att hålla dem i vila under den varmaste delen på dygnet, de får vila på något svalt ställe, i alla fall under denna extrema värmebölja som råder för tillfället och vi kommer att vara ytterst försiktiga med fysisk aktivitet för hundarna under dygnets varmaste timmar...


Ni kan lita på att det kommer att bjudas på vatten...

Det var intressant att iaktta Fame och Lime när de möttes igen efter ett par dagars frånvaro från varandra. Fame nosade av Lime ytterst noggrant och Lime slickade Fame i mungipan, väldigt inställsamt. När vi på vägen hem tog en rastningspaus så kunde vi knappt hålla Fame och Lime från varandra. De busade som aldrig förr... :))



Fame och Lime fick inte nog av varandra...

Glada att vara tillsammans igen... <3
 
 Nu kan vi bara hoppas och önska att Lime inte får några fler återfall. Och som jag uttryckte i mitt tidigare inlägg, var rädda om Er själva och Era djur i värmen. Är uppmärksam på uttorkning och överhettning... det går så ruskigt fort när den slår till... :((
 
STORT TACK till alla veterinärer och övrig personal på Djursjukhuset i Sundsvall för vården av vår älskade Lime.
 
 
 
 
 


14 kommentarer:

  1. Åh vad skönt att höra att allt gått bra! <3

    SvaraRadera
  2. Happy to hear this good news! Take care.
    Kram from Luxembourg :-)

    SvaraRadera
  3. Ahh, så skönt att hon är på benen igen! Hoppas det är slut på den sortens äventyr ett tag nu... Kram från Kattis

    SvaraRadera
  4. Hooray for Lime, welcome home! Big hugs from all of us, dear puppy!

    SvaraRadera
  5. AnnSofie och Fox26 juli 2014 kl. 19:45

    Så skönt att höra att hon är hemma igen! <3 Fick själv en rejäl tankeställare när jag läste om Lime...Lätt att tro att det är lugnt när de är med ute till havs och badar mest hela tiden. Haft ett extra öga på hundarna och framförallt gamla Norpan! Många kramar till er och hundarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi försöker att se det som att varje husse och matte som läser om vår Lime som får sig en tankeställare, så har Limes uttorkning i alla fall fått en mening. Så fortsätt att ta hand om er, människor och hundar... <3

      Kramar till Er!

      Radera
  6. Welcome Home, Lime! Big Hugs from Germany <3 Nastassja

    SvaraRadera
    Svar

    1. Thank you Nastassja... <3

      Have a nice summer!

      Radera
  7. Thank you! You, too. The thermometer shows 29 degrees here today, I hope I can quickly out of the office in the garden :-) All the best and Hugs - Nastassja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. That sounds nice... :) Bring something cool to drink as well.

      Take care!

      Radera