lördag 19 juli 2014

Tack Reinhold och Signe...


Jag har blivit tilldelad ett stipendium...

Jag känner mig stolt och otroligt hedrad och om det hade varit möjligt så hade jag velat krama om paret... Reinhold och Signe Eriksson. Ett par som jag för bara några dagar sedan inte ens visste om att de överhuvudtaget hade existerat...




Så här gick det till;
Jag hämtar nästan aldrig posten, det brukar vara Danne som plockar upp den ur brevlådan på väg hem från jobbet. Vi får posten väldigt sent här i byn och den här speciella dagen så fick jag plötsligt för mig att ta med Gimmiegumman på en promenad, det var bara hon och jag, och på tillbakavägen hem igen så passerade jag brevlådan och stannade till för att plocka med mig dagens reklam och vita räkningskuvert... Så mycket annat tycker jag inte att man får i brevlådan nu för tiden...

Men...Den här speciella dagen så var där ett orange kuvert med bland reklamen, och på kuvertet så var det vackert textat mitt namn, Paula Lundberg. Okej, vad var nu detta??? Ibland så kan det ju faktiskt förekomma att där i brevlådan ligger en inbjudan till ett bröllop eller dop. Det mystiska dock var att det var endast mitt namn på kuvertet.

Raskt sprättade jag upp kuvertet och ögnade snabbt igen innehållet... Mina ögon fastnade på ord som stipendium, gratulerar, till dig, stiftelsen Reinhold och Signe Erikssons minne och så vidare. Jag trodde inte mina ögon, jag... hade blivit tilldelat ett stipendium...!!!


Tack stiftelsen...!

Jag kände snabbt en otrolig varm känsla inom mig och några tårar trillade ner utefter min kind. Jag läste vidare att detta par, Reinhold och Signe Eriksson, vars efterlämnade egendom skulle tillfalla en stiftelse, vars avkastning skulle användas som stipendium och just nu hade jag...!!! blivit tilldelad en summa pengar ur denna stiftelse. Hela 8000:- fick jag, det är mycket pengar.

Varm inombords så tog jag med alla hundarna på en fortsatt promenad ner till sjön, till Oxnäset. Där satte jag mig vid stranden och jag kände mig så stolt. Jag lyfte blicken mot himlen och jag hoppas att paret Reinhold och Signe kunde se mig och min tacksamhet. Hade jag haft deras nummer hade jag ringt... :))



Denna bild tillägnar jag Reinhold och Signe... RIP <3

 

Tack, Reinhold & Signe... <3




gardsbacken@telia.com








8 kommentarer:

  1. Hej Paula! Ett JÄTTE STORT GRATTIS till ditt stipendium, som du är så väl VÄRD, och från mig å Daphne får du en stjärna i himlen. Den starkaste stjärnan glimmar och gnistrar bara för dig, Paula och självklart oxå Dan samt ALLA djuren på Gårdsbacken. Pussar å klappar till vovvarna och Kramar till er. Från Lena å Schäfern Daphne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, vad snälla, gulliga ord...

      Tack för dem... <3

      Kram!

      Radera
  2. Grattis! Så härligt! Det är inte dumt med lite yttre bekräftelse ibland. Ännu ett steg på väg mot hundcentret - det kan väl inte bli bättre? Kram från Kattis och gänget

    SvaraRadera
    Svar

    1. Tack!

      Jag blev verkligen rörd av stipendiet.

      Kramar till dig!

      Radera
  3. Gratis från DK
    Va kul för dig och helt oväntat, då blir man ekstra glad.
    Jag kan tänka mig, att du har planer om användning av stipendiet, det blir säkert de fyrbenta, som får något, glöm inte dig själv.
    Kram och hurra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack... <3

      Jag har dig att tacka för att min Gotlandsresa blev så himla bra... Jag köpte ett par av de skor som du rekommenderade och något ljuvligare har jag aldrig haft på fötterna. De är underbara!!!

      Kram och tack för tipset!

      Radera
  4. What an incredible gift, Paula! We all say congratulations and send big hugs to you.

    So nice to hear your voice the other day; I got home safe and sound and I was glad to see Jer, Mr. Matty and Kitty. My international family of wonderful people and animals is growing, and I am so grateful for this.

    Hugs, K.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you K... <3

      It was really nice to talk to you, as Always.

      Glad to hear that you had a safe trip home.

      Kram!

      Radera