onsdag 7 januari 2015

Finhundarna...


Eftersom Fame, Lime och Lad har vackert rödbrun päls och en vit svanstipp så känns det tryggt att låta dem bära reflexväst när vi går våra promenader.


De är för roliga hundarna... Vi släpper ut dem medan vi själva klär på oss
ytterkläderna, och då väntar de troget precis utanför dörren... :))

Man har hört talas om skräckhistorier där hundar har blivit skjutna i tron att det varit typ en räv jägaren har siktat... Det vore förskräckligt, så det känns lite tryggare att låta dem bära reflexvästar i lite olika fluorescerande färger...

Dessutom kan vi ha lite bättre koll på dem när de springer i skogen. Vi tar ju gärna en lånpromenad med hundarna varje dag, en promenad där de får vara sig själva för en stund. Vi kommenderar så lite som möjligt och de får stanna och nosa och bära pinnar om de vill. Det brukar vara trevliga promenader, även fastän hundarna för gå som de vill så brukar de ha full koll på oss och det är ytterst sällan vi måste ropa på dem, för att kolla var de är...

Kelly... Gimmie är inte med på bilden på grund av att hon löper så vi måste ha koll på henne... Hon får så klart följa med på promenaderna, men vi vågar inte ha henne och Lad lös tillsammans... Förmodligen har hon löpt färdigt, men man brukar ju säga att när man tror att de gått ur löpen så kan de vara som mest i höglöpen, så vi tar det säkra före det osäkra... :))


En blodapelsin smakar väldigt gott på promenaden...

Ler och långhalm... Lime och Lad


gardsbacken@telia.com
https://www.facebook.com/Gardsbacken


2 kommentarer:

 1. Oh, you knew exactly what I was thinking! I know Gimmie and Laddie would be shopping in town or leading the cheering section at a Modo game if you left it up to to our gal.

  What a delight that the pups get to come home to visit and stay! And such a good idea to put the neon reflective coats on them.

  The days lengthen and already I am dreaming of springtime....

  Miss you guys! K.

  SvaraRadera
 2. Här används reflexer flitigt med!

  Det där med att vänta utanför dörren känner jag igen :p

  SvaraRadera