lördag 3 januari 2015

När valparna kommer och hälsar på...


Ja, nu är det kanske inte så mycket valpar längre, de har ju hunnit bli ganska stora, Famevalparna...

Idag fick vi besök av en av dem, Gårdsbackens Bruichladdich, Lad och hans matte och vi hade en mycket trevlig dag tillsammans... :)


Fame, Lime och brorsan Lad...

Som uppfödare värdesätter vi mycket att hålla kontakten med våra valpköpare, och faktum är att vi mer eller mindre har kontakt med alla våra... En del lite oftare och intensivare , andra mer sällan men när det har gått nog länge känner vi att vi gärna vill slå en signal och kolla läget...

De två första månaderna vi har tillsammans med våra valpar gör att vi hinner fästa oss rejält vid dem, vi lägger så mycket tid och engagemang på de små att de för alltid kommer att ha en plats i våra hjärtan... <3 Vi lägger hela vår själ i att göra våra valpars start i livet så bra det någonsin går och det innebär att det ligger många timmar av just engagemang bakom en valpkull.


Fame blir glad att träffa en av valparna igen... <3

Visst är det lite av ett lotteri när man parar en tik med en hane för första gången, man har ingen aning hur valparna kommer att bli. Man har en del funderingar och tankar bakom sitt val av hane och man går efter sin magkänsla över vad som man tror och hoppas kan vara en bra kombination. När valparna sedan föds kan man fortfarande inte veta så mycket, man ser hur de ser ut, men alla valpar är söta, så utseendet säger egentligen inte så mycket.

Som uppfödare får man två intensiva månader tillsammans med valparna, det två första veckorna är lugna och harmoniska, de ligger, endera och diar tiken eller så sover de, men därefter så börjar det hända grejer och det är nu som jobbet börjar som seriös uppfödare. För varje dag som går så får varje valp mer och mer personlighet och för varje dag som går så utvecklas de, både kroppsligt och mentalt.

Vi har själva utformat ett "program" som vi följer för att ta till vara på valptiden så mycket det är möjligt och ge våra valpar så stora utmaningar som de klarar, på grund av att de ska utvecklas till så trygga  och intelligenta individer som det är möjligt. Marginalen är hårfin då de inte får utsättas för sådant som sätter sina spår i negativ mening...


Fame med sina fina, fina valpar...

Att välja valpköpare är en annan del i uppfödarens "jobb" och även där har vi några bestämda åsikter om vilka vi väljer att sälja våra valpar till... Vi väljer till exempel valpköpare som kommer att kunna tillbringa mycket tid med sina hundar, det är bland vårt viktigaste kriterium när vi väljer valpköpare. Vi vill inte att någon av våra valpar ska behöva hamna så till att de får vara ensamma mesta delen av dagen och bara få några intensiva timmar på kvällstid och på helger med sina hussar och mattar. En hund är ett flockdjur och behöver sällskap för att må bra...

Oh, jösses... här känner jag att jag skulle kunna skriva hur mycket som helst i ämnet, så jag får återkomma... Även med tanke på att vi planerar att para Fame igen, vi har dock inte bestämt när, så känns det lite aktuellt att prata valpar... :))

Gårdsbackens Bruichladdich kommer att stanna hos oss på Gårdsbacken några veckor framöver så ni kommer att få se mer av honom... Han har utvecklats till en jättefin vallhund, förutom att han är en fantastiskt vacker och trevlig hanhund och det kommer att bli skoj att få rå om honom lite extra en tid framöver...

Sköt om er!!!

gardsbacken@telia.com

https://www.facebook.com/Gardsbacken
1 kommentar:

  1. So nice that Laddie will be vacationing at his old stomping grounds! I love each and every one of the dogs...but there has always been something about him that just captivates me. Really a good looking boy, and so well loved.

    Fame is just so dear and of course Lime has her wide-eyed "what's next?" look.

    Big hugs to all from crazy weather land...today it will be 60F (15 C) and drop tonight to 25F. K.

    SvaraRadera