söndag 1 maj 2011

Härlig Valborgshelg!

Vi har haft en underbar valborgshelg på Gårdsbacken.
Vi har varit utomhus från tidig morgon till sen kväll.
Det har blivit mycket lek och mycket vallning för hundarna.
Och det bästa... Gimmie har löpt klart och får vara med i gänget igen!


Så mycket enklare när alla kan vara tillsammans:)
 


Gimmie är lite av Gårdsbackens polis. Hon vill hemskt gärna ha koll på allt och alla. Idag fick hundarna var sina tuggben som de aptitligt la sig och tuggade på. Gimmie tuggade raskt i sig sitt och tyckte sedan att hon även skulle ha de andras tuggben, men dessa skulle grävas ner för att spisas vid senare tillfälle:))

Billy njuter, än så länge, av sitt tuggben...
Nu har Gimmie grävt ner Billys tuggben...Vallningsträningen går jättebra. Vi har ju så fantastiskt bra möjligheter med vår träningshage. Det är fortfarande lite blött i marken, så egentligen borde vi vara lite försiktiga och inte trampa ner, men det är ju så svårt att hålla sig från att träna. Billy går framåt för varje träningspass. Lägger in några bilder på hans träning. Han sköter sig jättebra! På bilden här nedan ligger Billy och väntar på sin tur medan syrran tränar.
Vi ser gärna att hundarna får lära sig att röra sig bland djuren i trånga utrymmen. Att de ska våga gå emellan djuren och grindarna och göra det på ett skötsamt sätt. Filmsnutten här nedan visar när vi tränar just detta.Här tränas drivning.


Intag i fålla.Vallningsträningen varvas, för hundarna, med promenader och bus. Vi har ju vårt älskade Oxnäset, vid sjön, där både vi och hundarna trivs som fisken i vattnet. Det är inte mycket is kvar på sjön nu, och vattnet är svinkallt. Billy sätter försiktigt i tassarna för att komma åt pinnen...

Billy blickar ut över sjön

Billy och Fame verkar kunna busa HUR mycket som helst. De tröttnar aldrig, och de busar så bra tillsammans. Valborgskvällen var de ute i trädgården och busade när folk började smälla raketer i grannbyn, men det bekom inte Billy och Fame. De brukar gärna ha dragkamp. De kan dra länge, i var sin ände på en leksak, ingen av dem ger sig. När de blir trötta är det som om de stannar upp, vilar ett tag, tar om sina grepp på leksaken och fortsätter sedan dragkampen:))


Bus, bus och åter bus...

Vi tror att leken är jätteviktig för hundar. Likväl som leken är viktig för oss människor, när vi är barn, måste det ju vara detsamma för djuren. Vi vädjar, LÅT DJUREN LEKA!

Jo, just det, förutom leken, så måste ju hundarna ha koll på lammen som spinger ut och in ur ladugården hela tiden. De hjälps åt. Lammen är ju besvärliga, då de inte har den respekt för hundarna som de tycker att de borde ha:))


Samarbete mellan hundarna:)

Till sist, måste jag berätta om valborgskvällen. Hundarna skötte sig utmärkt. Vet inte om det var att de var så otroligt trötta men trots att vår närmaste granne sköt fyrverkerier som blommade ut ovanför vårt hus så sov Billy och Fame som stockar och blinkade inte ens åt alla bomber och granater. Underbart! Vi lider med alla djur som mår dåligt under helger med fyrverkerier. Har svårt att se någon tjusning med fyrverkerier när man vet att många djur mår jättedåligt av smällarna. SÅ SNÄLLA medmänniskor, tänk på djuren innan ni köper raketer och sådant. Är det värt det???

Billy och Fame när raketerna lät som värst!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar