måndag 9 maj 2011

Nemas problemas...

Det är inga som helst problem att fylla dagarna med aktiviteter när man har djur... Speciellt den här tiden på året när alla vill komma ut! Lika skönt som det är på hösten att "stalla in" djuren så är det underbart när de får komma ut igen. De närmaste dagarna har handlat mest om stängsling, bygga upp utehönsburet o.s.v. o.s.v. Hundarna älskar dessa "utedagar". Och nog blir det bra med lite ordning på torpet när djuren kommer ut i sina respektive hagar. Att ha lammen lösa i trädgården mår ju inte blommorna bra av:))


Noppa lös de stackars blommorna och
sen inte tycka om och spotta ut är inte bra...:)


Vi gör det enkelt för oss och "kastar ut" hönsen genom dyngluckan när vi tar ut dem för sommaren. Sedan föser vi dem till deras sommarbur.  Hundarna ser det som riktigt underhållande och har absolut full koll på varendaste höna och tupp.


-Nog skulle jag kunna vara till lite hjälp här, tycks Billy fundera:)Trots att det är fullt upp på gården så tar vi oss alltid tid med promenader/cykelturer med hundarna.
Vi har många underbara små bäckar som rinner i skogarna runtomkring oss. Dessa är utmärkta utflyktsmål. Nedan följer några bilder på en av dessa bäckar vid en gammal "avbruten" bro, där en väg gick fram förr i tiden. Brons stenfot är SÅ vacker. Vi fotade hundarna lite vid denna stenfot. Vi cyklade hit så jag har mina "springskor" på, dessa är inte rätt utrustning i våtmark och när man skall ta sig över bäcken...:))

Nej, jag kom inte torrskodd över...

Billy Beautiful i en lite konstig sittposition:))

Svalkande fotbad.Har man vallhund så ingår givetvis även vallning på schemat. Man tar ofta med sig kameran för att förhoppningsvis kunna fota den där perfekta vallhundsposén som man älskar när man har Border Collie. Nu går man oftast hem med den inte så perfekta bilden. Vi vill gärna bjuda på några sådana:))

Nog att något kom med...

Du springer ur bild,  Billy...

Njaaa, inte SÅ bra, kanske...


Det är svårt att fota djur tycker vi, och speciellt med mobilkameran som vi oftast tar med. Det är en viss fördröjning från det att man tryckt av tills dess att bilden tas. MEN, ibland blir det bra! Som här nedan när jag fotade Billy och Fame efter vallningspasset. De pustade ut uppe på en sten. Snygga va?

Nog är det för härligt med vår. Idag var så varmt att vi åkte till byns badplats för att svalka hundarna. Det var ju rent av sommarvärme. Kalas! Enda gången vi kastar pinnar till våra hundar är i vattnet. Vi kastar ut pinnarna och de får simma och hämta.


Skönt med ett svalkande dopp!Badsäsongen har börjat:))Ta hand om er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar