fredag 6 maj 2011

Vi har tränat sök... superkul!!!

En gång i veckan försöker vi vara med på hundträffar som allas vår Lisa anordnar;)). Lisa är en fantastisk tjej med ett hundintresse utöver det vanliga. Hon drar ihop oss hundintresserade minst en gång i veckan och varje gång hittar vi på nya saker tillsammans med våra hundar. Det kan vara allt från vanlig vardagslydnad, till stadsträning, till skotträning... till... you name it...
Gårdagens bravader var sökträning. Lisa hade först en genomgång där hon berättade lite allmänt om just sök.

Billy och Fame verkar redan ha fått korn på något i skogen:))


Lisa sätter på Billy ett SBK-tjänstetecken.

Billy hittade utan problem "sin" figurant.
Han kom sedan raskt tillbaka på inkallningen.

Så här himla snygg kan man vara i tjänstetecknet lånat av Lisas tik Kira. ROSA!!!Fame tyckte det här med sök var JÄTTEroligt!

Det var riktigt roligt med sökträningen. Kanske främst p.g.a. att man verkligen kan se hur hundarna uppskattade övningarna. De flesta hundar sökte med iver efter figuranten. Fame var riktigt till sig, när det var hennes tur att söka. Man kan se hennes koncentration på bilden ovan. Hon sprang direkt fram till figuranten, kom tillbaka på inkallningen och gjorde en perfekt påvisning. KUL!!!

Här lubbar vi över stock och sten:))

Vi fick lite blodad tand av sökträningen. Vi kommer säkert att prova på igen. Fascinerande att hundarna tycker om det så mycket och att de fattar så fort vad vi förväntar av dem.

Billy träffade sin lille polare Hansi igen.

Liten och fantastiskt söt!!!


Vi vill passa på att tacka Lisa för hennes engagemang . Det är SÅ himla uppskattat. Det är precis det vi behöver för att våra hundar ska få lite extra aktivering och utmärkt social träning. När man bor "på landet" som vi gör så är det perfekt med den här typen av träning, TACK Lisa!Dagens aktiviteter däremot har gått helt i vallningens tecken...:))
Gimmie, Fame och Billy har alla fått sig en rejäl genomkörare. Vi förflyttade träningen lite längre ner i hagen där det är torrare och mindre risk att förstöra marken. Fame tränades i fråndrivning, Billy fick jobba med att driva rakt och fösa fåren på egen hand, medan Gimmie mest gjorde som hon ville, själv...:))


Trött och nöjd- återigen:))

Jag pallar en runda till, minst...

Duktiga Fame, hon gör allt för att vara till viljes...:))


Det är en väldig tillfredställelse för oss när vi vet att våra hundar är riktigt aktiverade. När man ser på dem att de är nöjda och harmoniska. När kvällen kommer och de ligger lugna och tysta och andas med djupa andetag när de sover. Då mår man bra själv också.
Godnatt alla!

1 kommentar:

  1. Jösses vilken tjusig blogg! Jättekul! :D Nu ligger den genast på favoriter ;)

    Tack för alla fina ord! Ni är ju underbara! Både Fame och Billy var kanonbra på söket, oj vad dom älskade det! Så roligt att se! Vi får köra mer sök framöver! ;)

    Sköt om er så ses vi!

    Kraaam

    SvaraRadera