lördag 14 maj 2011

Syster Milla på besök

Det blev en liten valpåterförening på Gårdsbacken i veckan.
Nåja, åtminstonne en halv iallafall:))
Det vill säga halva kullen, med Fame, Billy och Milla återsågs. Milla bor tillsammans med husse Gunnar och matte Kjerstin i Umeå. De var på väg söderöver och passade på att titta in på Gårdsbacken. KUL!Lägger in lite bilder på våra aktiviteter tillsammans med Milla och resten av gänget. Alla tre, tillsammans med Gimmie fungerar jättebra ihop. Och ni kan ju bara ana hur kul de hade;)


Kopiösa mängder spring i benen, att få "lägga iväg" utför åkern är kanon!!!

Vi hade en fantastisk eftermiddag och kväll tillsammans. Vädret var strålande.

Skitskoj, att få lubba omkring i vattnet....


Syskonen Bus!Bilden är tagen direkt efter vår promenad ner till Oxnäset. Lååånga tungor:))Givetvis stod vallning med på schemat. Milla har utvecklats för varje gång hon kommer hit och vallar. Hon har en mycket skön stil. Hon gör superfina korta, intensiva sidoförflyttningar när hon flyttar fåren i t.ex.drivning. Vi tycker mycket om hennes sätt att valla. Bjuder på ett par vallningsbilder med damen...


Milla i skön stil...


Små stilfulla sidoförflyttningar...


Här har alla tre fått var sin tur i hagen.
Tydligen tycker de inte att det är tillräckligt:))Gårdsbackens AuchentoshanBilly har fått göra ett riktigt praktiskt arbete. Och han gjorde det med bravur. Vi skall flytta våra tackor med lamm på bete i en annan by i några veckor och transporterar dem då med hästtransport. Tänkte att det kunde vara läge att vänja fåren med transporten innan avfärd och vallade dem därför igenom transporten några gånger. Det hela gick som en dans med en duktig hund.

Billy föser djuren igenom transporten.


Det är extra roligt med praktiskt arbete.
Hundarna känner ofta på sig när det är "allvar".


Till sist lägger vi ut lite bilder från vår strand vid havet där vi har en underbar stuga. Vi har en alldeles egen havsvik där både vi och hundarna stortrivs. Nu är det fortfaranade svinkallt i vattnet så ingen var direkt sugen på ett dopp:)) Men att bara få vara, på en strand med vackra stenar och underbar sand det är livet!!! Måste bara få citera Ernst, -"Har det hänt någon gång att du nästan blivit förälskad i en sten?" Den frågan berörde mig iallafall;))


Gårdsbackens KnockandoEtt par kanadagäss gäckade Fame och Billy...:))Sköt om er!

1 kommentar:

  1. Åh vad fina alla är tillsammans! :D Milla är riktigt vacker.
    Syns imorgon :)

    SvaraRadera