tisdag 19 juli 2011

Lite ditt och datt...

Vi är nu inne på fjärde och sista semesterveckan.
Det är bara att gilla läget :))
Vi har haft en kanonsemester, vädret har varit strålande så när som på någon dag med regn.
Detta inlägg får bli en mix av lite av varje.
Jag börjar med att berätta om den konstutställning vi besökte i helgen.Birgitta Ricklund och hennes son ställde ut sina alster i Brynge gamla kraftstation. Tyvärr var det sista dagen den 17:e juli annars har jag varmt rekommenderat er att åka och titta, för watch out för mr Per Elof Nilsson Ricklund. Här pratar vi konstnär. Köp en tavla av den unge mannen och ni har garanterat gjort en investering för framtiden. På denna utställning visade han mest porträtt. Det var några få tavlor med natutmotiv, men det ryktades att han målat fler naturmotiv och ställer han ut dessa så åker plånboken fram. Garanterat!!!


Per Elof Nilsson Ricklund i vita brallor...

Vi känner Birgitta Ricklund sedan tidigare och därför ville vi åka och kika på utställningen. Birgitta är en fantastiskt duktig möbelsnickare. Hon har ett eget snickeri hemma på gården där hon tillverkar gustavianska möbler. På utställningen visade hon några av sina möbler. Kanonfina! Att det flyter konstnärsblod i NilssonRicklundsgenerna är inget att tvivla på. De är makalöst duktiga.


Bara ett stenkast från Brynge kraftverk finns ett litet sommarkafé. Ett ljuvligt kafé med vita nystrykna dukar där man fick vara lite extra varsam för att inte spilla. Vi beställde in var sin tunnbrödsmörgås med skinka, ost och sallad. Självklart "hembakt" och av bästa kvalité :))
Trevligt med fräscha nyplockade sommarblommor på borden och dessutom kunde vi bläddra i en gammal receptbok på kakor som låg på vårt bord. Den unge killen som serverade överraskade oss genom att komma fram till vårt bord, ta undan våra kaffekoppar, och säga att eftersom smörgåsarna har dröjt lite så byter jag ut ert kaffe så får ni varmt kaffe till mackorna. Det kan jag säga har aldrig hänt förrut, någonstans... :)) En eloge till denne unge man :)) Cool kille!!!

Att det börjat tillverkats glass i Myckelgensjö är nog inget som passerat obemärkt för oss i våra trakter. Frida Bylund, som på senare tid blivit allas vår bonde genom att ofta synas på Milkos reklamkampanjer, har tillsammans med en driftig man från Myckelgensjö startat en glassfabrik. Ni kan själv gå in och läsa på deras hemsida, Myckelgensjö glassfabrik. Vi har länge varit nyfiken på smaken på glassen och när vi nu fick tillfälle att köpa en liten förpackning så tvekade vi inte.I en frysdisk på Albets Bod & Kafé fanns mglassen att köpa.


Vi provade en hjortron- och en hallonglass.


Den är verkligen så god som man kunde ana och innehåller endast naturliga produkter. Ska man kritisera något så vore det att, på grund av att den verkligen innehåller äkta hjortron så gör det att det även blir en hel del hårda "bärfröer" i glassen. Dessa är lite svårtuggade och man vill nästan spotta ut dem :(( Men smaken är underbar och äkta. Som deras förtagsslogan uttrycker sig:
- Äkta, ärligt, älskvärd!
Snyggt med ett hjortron som dekoration uppe på glassen...Fame ligger i hårdträning nu inför vallhundsprovet. Det är inte så länge kvar nu. Dagarna går fort. Danne och Fame passar så jättebra för varandra. Det händer aldrig att han kommer upp efter ett vallningspass och är på dåligt humör när han vallat med henne. Förstår hon bara vad han vill att hon skall göra så gör hon det. Det gäller bara att komma ihåg att hon måste vila också. Bilden nedan är inte arrangerad... :))
Det hade ramlat ner en kudde från soffan och då passades det på...
Gimmie får naturligtvis också valla. Tänk om det inte vore för hennes tjurskalle... Hon skulle kunna vara så otroligt duktig om hon velat samarbeta lite mer :)) Men hon kan ju så bra själv :)) Och visserligen ligger det någonting i det men det viktigaste med vallningen är faktiskt samarbetet mellan förare och hund. Vi har iallafall en stor trygghet i Gimmie, vi vet att hon aldrig tappar några får och det finns heller inget får som sätter sig upp emot henne. Hon är en stark hund att ta till om det behövs... och hon har ett fantastiskt driv... :)) Gimmiegumman...

Whiskyfestival på Box Destilleri.
I helgen hade Box whiskyfestival. Box är världens nordligste whiskydestilleri. Vi tycker det är väldigt spännande att följa Box och vi tror benhårt på deras idé och framför allt på deras whisky. Vi har tillsammans med bröder köpt fat på destilleriet och det är en speciell känsla att återse det kära fatet som nu ligger i förvaring för att mogna till och få kallas whisky. Festivalen bjöd på whiskyprovning, underhållning och man kunde köpa mat och dryck. Dessutom gick vi med på en guidad tur genom destilleriet. Här kan jag nog lägga in ett watch out igen, destilleriet har fått väldigt fina lovord på sin råsprit av stora namn inom whiskyvärlden. Vi önskar dem lycka till i framtiden.


Danne klappar om "sitt" fat.


Danne och AnnaSara tillsammans med Box VD Thomas Larsson.

Lite extra kul är att Box numera är sponsorer till AnnaSara och Danne. De kommer att göra reklam för Box Destilleri när de är ute och tävlar. Det finns många whiskykännare i vallhundsvärlden och nu kommer AnnaSara och Danne se till att ingen undgår namnet Box Destilleri.Vårt älskade gudbarn Agnes hund har
fått nytt koppel inhandlat på
Reginas zoohörna

btw det är inne med rosa i sommar <3Till sist...
Det blev några kycklingar...
Vi har skymtat fem stycken iallafall :))


Du får aldrig en andra chans
att ge ett första intryck
2 kommentarer:

  1. Gabriella / Indy19 juli 2011 20:36

    Puss till Fame stumpan, puss till Gimmie och kram till er andra ;)

    SvaraRadera
  2. Lina och Fly21 juli 2011 11:54

    Kolla vad söta kycklingar! Ja har med kläckning här nu det är 3 stycken än som tagit sej ur äggen fler påväg :)

    SvaraRadera