söndag 10 juli 2011

Verklig sommarvärme!!!

Det är helt underbart. Att man kan pricka in semestern så rätt! Vi har och har haft underbar sommarvärme. Det är sol och bad som gäller på dagarna, vallningen blir sent på kvällen. Ibland har klockan blivit över elva på kvällen innan Danne och Fame gått ut för att vallla. Fåren vänder på dygnet, de sover i skuggan under något träd på dagarna och går och betar hela nätterna istället.

Vi har ett smultronställe vid "våran sjö" som jag kanske inte borde berätta om här... ;)) men, jag gör det iallafall... Man måste åka båt för att komma dit. Det är en liten strandremsa vid ett litet utlopp från en bäck som heter Lindbäcken. Där är väldigt långgrunt så vattnet är alltid badkarsvarmt där vilket passar en kruka som mig. Det är även perfekt för hundarna som älskar att springa och leka i vattnet där.





Om det är väldigt varmt väder och vi bara är hemma brukar vi ta båten över till ett av våra smultronställen. Lindbäcken. Hundarna uppskattar mycket både den svalkande båtturen och badet i sjön.  De sitter lugnt och stilla i båten. De förstår att de måste hålla sig innanför relingen. Det är inte mycket som slår en dag på sjön...
Den lokala fiskevårdsföreningen har byggt ett jättefint vindskydd och dessutom en grillplats.




Vi packar båten med badkläder och gott fika..:))


Fame har precis börjat simma, hon har tidigare stått och väntat att
Gimmie ska simma och hämta typ pinnar och sånt som vi kastar i vattnet...
Men nu har hon börjat ta upp kampen...



Näckrosorna har precis börjat att slå ut.


Eftersom det är så långgrunt och så underbart fin sandbotten brukar vi alltid ta en relativt lång promenad i vattenbrynet. Det är riktigt svalkande och hundarna och vi själva njuter av varje sekund. Går vi försiktigt kan vi ha tur att se både abborrar och gäddor som lurar i vassen :))




Fame njuter av det svalkande vattnet.



När vi ändå pratar bad måste jag slå ett slag för ett av våra havsbad som jag tycker väldigt mycket om. Salusands Havsbad. Jag tycker det är en fantastisk fin badstrand och ofta är det rätt stora vågor som är väldigt roliga att bada i. Semestern är inte riktigt fulländad om jag inte får åka dit och bada några gånger. Havsbadet ligger norr om Ö-vik på gränsen till Västerbotten. Jag länkar till deras hemsida som jag tyvärr inte tycker var speciellt snygg. En perfekt semesterdag för mig är sol, bad och en god bok på Salusands Havsbad.




Det är aldrig överbefolkat på stranden,
vilket jag egentligen inte förstår... alla borde vara här!!!




Nog om sol och bad och salta dopp... meningen är att bloggen främst ska innehålla vår vallhundsvardag.
Om livet med vallhundar. Men det är kul att lägga in lite andra vardagsbilder från Gårdsbacken också. Ni som väntar på filmklippet på Vallande kaninen Champis får ha lite tålamod. Blir det någon regning dag kommer vi att ordna till några bra klipp att lägga på youtube. Så håll ut... det kommer!!!


Vallning i Nordanåker
En dag i veckan besökte vi AnnaSara och Sigge i Nordanåker. Ett par som vi känner sedan länge och som vi gärna åker till och tränar hund. De är enormt gästvänliga och klockan blir ofta mycket innan färden beger sig hemåt igen. Sigge är duktig vid grillen, köttbitarna blir möra och goda och med tilltugg som grillad färsk ananas och majskolvar, svampknyten i smördeg, potatis i ugn och en supergod coleslaw så kan det inte bli bättre. Vi blev sittandes lääänge på deras trevlig veranda pratandes hund såklart... ;))



Med filt i vallhagen och strålande sol så mår man ganska bra :))


Anneli och Tallis tillsammans med AnnaSara.


Valpköpare Anneli med Tallis var också med. De fick två väldigt bra pass tillsammans med AnnaSara. Tallis behöver fortfarnade tändas men idag tog han stora steg fram emot att bli en duktigt vallande Border Collie. Vi sänder ett stort tack till AnnaSara för hjälpen. Eftersom Anneli har så pass långt hem till oss, vill vi gärna introducera henne för några av våra kontakter med vallhundar som bor lite närmare henne.




Anneli.  Det är mycket att tänka på som nybörjare,
ja förresten annars också ;))


Gimmie fick vara med,
här har hon koll på AnnaSara med Norman.




Carina Björkman var också med och tränade. Det var roligt att träffa henne och se hennes hundar. Hon har ett par stycken hundar som hon tävlar med och sedan ett par stycken på tillväxt. De såg riktigt fina ut. Jag frågade Carina om hon fortfarande hade sitt kommando;
-gå på bron, på någon av hundarna? Det hade hon inte. Vi var och tittade på nöt SM ett år då Carina var med och tävlade tillsammans med Nell V1235/95 och mitt i hennes tävlande hörde vi henne ropa till Nell... -gå på bron... Folk omkring oss funderade på vad hon egentligen sa till hunden :)) Detta kommando använde hon som ett lugna dig kommando, och det fungerade...






Carinas parningsvalp,
kommentar överflödig :))



Polare, AnnaSaras Norman och Carinas Greg :))




Gimmiegumman
Åter igen, tack till AnnaSara och Sigge för er gästvänlighet. Vi tycker mycket om AnnaSaras sätt att träna hund. Det sker väldigt lugnt och strukturerat. Det var riktigt kul att titta på alla duktiga hundar.



Till sist...
Jag ska villigt erkänna att Danne får känna sig brädad, jag har blivit kär på nytt...
i Norman...  <3

Ska bli fantastiskt kul att följa honom i framtiden...











Sköt om er till nästa gång vi hörs...





1 kommentar:

  1. Alltid lika kul när ni kommer på besök. Sen hur ni lyckas pricka in Sigge vid grillen förstår jag inte :-) Nästa gång kanske det är jag som är kock och "hänt i veckan" i stekpannan! ;-) Vad är problemet med att träna hundar som tar till sej träningen på direkten, Inga!! Är ett rent nöje. Vi ses till helgen, Box here we come! // CU

    SvaraRadera