torsdag 15 december 2011

Först kom ingenting...


...sedan kom allt på en gång!!!
Kan man likna ett snöoväder med ketchupeffekten? 

Jag har hört många säga:
-Det får gärna komma snö så det blir lite ljusare.
Jodå, visst blev det ljusare, jätteljust!!!

Sedan tidigare har vi bara fått lite, lite snö. Vi har inte behövt skotta snö på Gårdsbacken en enda gång hittills i vinter. Superbra tycker jag, då det finns annat, roligare att göra. Jag vet att snön kommer, förr eller senare ändå, och ju senare desto bättre, enligt mig.

Nu kom den då tillslut i alla fall... snön...
Det vi inte fått sedan tidigare kom nu, alltihop på en gång typ!!!
Allting är vitt, vitt, vitt...
På ett dygn fick vi säkert tre decimeter blötsnö. Vi hade tur och klarade oss från bruten elektrisitet, men både hemtelefonen och mobilen slutade att fungera. Oj, vad tomt det kändes! Någonting saknades verkligen. På kvällen den här förskräckliga snödagen var vi tvungna att ta bilen och åka iväg och skicka några sms och ringa några viktiga samtal :)) Vi fick åka drygt en mil för att få kontakt med mobilen...Bondkakor på gräddning, Dannes favoriter :))

Supergoda Mandelbiscottis, mmmmm
Blir goda på glöggbordet till jul.

Vad gör man då en sådan här helgdag med så förskräckligt oväder?
Så nära inpå jul? Jo, man julbakar såklart! :))När det är busväder ute är det mysigt att tända ljus...
Kolakakor på plåten.

Kära mamma och jag bakade hela dagen lång :)) Vi bakade bondkakor, kolakakor, chokladbiskvier, mandelbiscotti, smörkakor (typ, skottska shortbread) och andra goda kakor. Det fick snöa bäst det ville där ute, vi hade en supertrevlig bakdag inomhus. Ni kan förstå vad det doftade kakgott i hela huset :))En ny sort jag inte bakat förut, Chokladkakor med apelsinfyllning...Chokladbiskvier får sin fyllning...
Ett glas vitt till baket är inte fel :))


Smält choklad till att pensla bisvierna med...

Danne jobbade med braskaminen. Nu är det inte långt borta till att vi har en värmande, knastrande brasa här på Gårdsbacken! Den senaste tiden har jag verkligen längtat efter att få göra upp eld i nya braskaminen. Vi har köpt en Contura 450t, där t't står för täljsten. Det enda som återstår nu är att sotarmurre ska komma och provtrycka skorstenen och se så att vi har följt alla normer i vad gäller mått från brännbart material o.s.v. Vi har vedspis i köket sedan tidigare, men den kan man inte elda så hårt i och när man eldar måste man lägga i vedklabbar typ var tjugonde minut. Det är lätt att missa och då brinner det fort ut. 
Vi hade en fantastiskt härlig dag. Att bo i ett gediget timmerhus när det är sådant här ruskväder är toppen, det är knapt man hör stormen och ovädret som viner utanför väggarna. Värre är det att ta reda på snön efteråt. Mycket skottning blir det :((


Nu är det inte många dagar kvar till jul :))
Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.comInga kommentarer:

Skicka en kommentar