fredag 23 december 2011

Ombonad, braskaminvarm, julstädad boning...


Klockan har passerat tolv, så nu är vi inne på dagen före dopparedagen. Det är otroligt vad tiden går fort när man har mycket att göra, då rusar verkligen dagarna fram.

Sedan sist jag skrev så har vi nu bland annat tagit in granen. Lite oroväckande är att den redan nu barrar  :(( Hmmmmm... vi har försökt följa konstens alla regler genom att "slussa" in granen så det inte blir en total chock temperaturmässigt för den att komma in i stugvärmen. Vi brukar köra lite värme på altanen och så får den stå där ett par dagar innan vi tar in den i huset och så gjorde vi även i år. Jag har en liten aning om att det kan bero på vår nya braskamin som vi givetvis eldar i. Det kanske är så enkelt att det är lite för varmt i stugan? Lite för varmt för granar :)) Men vi myser och tycker det är jätteskönt, så vi får nog acceptera att granen barrar lite...ja, eller mycket...Gårdsbackens julgran 2011

I övrigt de senaste dagarna har jag som jag tidigare skrev spenderat mycket tid i köket. Jag har bland annat bakat kanelbullar. De blev helt okej trots att degen jäste över byttan. Jag hamnade i telefon och glömde bort min jäsande bulldeg en stund. Bulldegar jäser som tusan i varm rumstemperatur :))


Före och efter ugnsvärmen...

Det känns som om vi har läget under kontroll inför julafton. Jultomten har smygit runt knutarna här i byn och kollat läget. Vi fick en liten anmärkning av honom att skorstenen är för varm så vi blir nog tvungna att elda lite lugnare på julafton. Vi vill ju inte riskera att tomten bränner sig på vägen ner.


Den här snyggingen till höger fick vi av ett par bekanta som en julhälsning. De hade tillverkat den själva av en vedklabbe. Kul julgåva istället för till exempel en julblomma. Den pryder sin plats brevid braskaminen. Det gäller bara att se upp så man inte langar in den i kaminen, fast man borde se skillnad på en klabbe med röd tomteluva och en utan... ;))


Vi har det så himla bra här inne i stugvärmen i vår förberedelse inför julen. Huset är skinande rent och även hundarna har fått sig ett julbad. Det blir inte så ofta man badar dem på vintern så vi tycker att det är lämpligt  med ett julbad för dem. Vi har dessutom klippt deras klor och putsat bort lite päls under tassarna så nu är även de rena och fina inför jul.Julbadad FameG'natt!

Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com


4 kommentarer:

 1. Har en liten undran bara ;-) Var är toatomten iår? :-)

  SvaraRadera
 2. Ha haaa!
  Kommer du ihåg den? :))
  Okej, vi kommer att lägga in en bild senare ikväll som avslöjar detta... :))
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vi i Gimåt önskar Er en riktigt God Jul och Gott nytt år!
  Anders Gunilla Ghino och Wynja

  SvaraRadera
 4. God Jul och Gott nytt på er med :))
  Vi ses snart...
  Kram!

  SvaraRadera