tisdag 6 december 2011

Julshopping i dagarna tre :))

Vi har som tradition att varje år åka till Sundsvall och julhandla. Vi bokar in två nätter på hotell vilket innebär tre hela dagars shopping! Vi ser till att komma iväg tidigt på morgonen... Här ska shoppas!!!
Fotade detta strax innan vi åkte hemifrån på torsdagsmorgonen, vilka färger!Vi tycker det är så himla bra sätt att julhandla på. Första dagen, torsdag, spenderar vi enbart på IKEA. I år hade vi planerat att köpa ett vitrinskåp som Danne ska ha som barskåp, dessutom var vi på jakt efter ett nytt vardagsrumsbord. Hela vardagsrummet kommer att få en ansiktslyftning då vi bygger för att sätta in en braskamin. Vi borde få hem den i idag btw. Dessutom sätter vi tillbaka den nygamla golvsockeln som vi rev ut när vi började renovera huset. En originell sockel som blir drygt trettio centimeter hög. Vi hade planerat för den sedan tidigare och t.ex. placerat eluttagen efter måtten på sockeln. Den har varit en hel del jobb med att få den färdig, jag räknade ut att vi "gått över" varje del (22 delar) nio gånger, slipa, spackla, slipa, spackla, slipa, grunda... o.s.v. Förstå att det inte funnits tid till att blogga :))


Det blir ett Liatorp vitrinskåp.


Vi köper vita möbler den här gången, sedan kommer många detaljer att vara, efter att övertalat Danne, cerisa :)) Det handlades ytterkrukor, ljusstakar, filt, och annat i denna läckra färg :)) Det blev även nya gardiner och kuddar. Jag tycker att IKEA är så himla bra,,, men vem gör inte det förresten? Man går omkring och strosar på övervåningen och får många bra idéer. Här hittade vi Dannes barskåp och det nya bordet. Vi hade varit och kollat på möbelaffärer i stan tidigare, på EM, Mio och flera, men priserna på deras skåp är många gånger tre gånger så dyra... Självklart förstår jag att det är "bättre kvalitet" men Ikeakvalitéen duger gått hos oss och vi kommer säkert att vara less på både vitrinskåp och bord efter typ tio år och så länge håller de ihop iallafall :))Läckra cerisa prylar, fiiiint!


Gå på IKEA en hel dag! Jag undrar, kan man gå på IKEA utan att kundvagnen blir full? Jag tvivlar... Det finns ju så mycket bra grejer där, jag menar originella saker som värmeljus, servetter, förvaringslådor och dyligt... Eftersom vi hade både takbox och släpvagn med oss så var inte frakten något problem heller utan vi kunde verkligen "shoppa loss" :)) Vi kom till IKEA strax efter öppningstid och var kvar tills de stängde. Bra jobbat va? Grejen är den att det blir många pauser, vi går bl.a. över till Birstagallerian och tar en macka på Charm, dom har bara världens godaste räkmackor. Prova dem om ni inte redan har gjort det. Eftersom vi har hundarna med oss brukar det bli en och annan promenad med dem också.Jag lovar er, de är helt enkelt bäst!
Räkmackorna på Charm...


Hemligheten med att lyckas stå ut med en shoppinghelg är många pauser med... 
en god kopp kaffe..


Vi bor på Scandic Nord, de har bra hundrum och ligger även bra till för att enkelt kunna rasta dem. Hundarna trivs verkligen på hotell :)) De tar sig friheter och är helt övertygade om att på hotell, där får man sova i sängen... Eftersom det blivit mycket bil för dem under dagen så finns det en stor portion energi som måste ut. Vi hade med Lisas fläta som är deras favoritleksak. Dragkamp och allmänt bus stod på deras agenda en lång stund fram på kvällen :))Mina favoritfärger för tillfället, limegrönt och cerist :))

Några barnlösa dockor på IKEAHela fredagen tillbringar vi ute i Birsta köpcentrum. Nu springer vi ut och in på alla andra butiker förutom IKEA. Bara Birsta gallerian tar sin tid. Vi handlar julklappar, kläder och mycket annat. Danne hittar en skitsnygg jacka som de rear ut för halva priset. Jag hittar en del kläder och skor också... ja, inte för halva priset men ändock :)) Jag hörde en kvinna i Birsta gallerian, som tydligen också var ute och shoppade med sin man, hon sa:
-Jag springer bara in på H&M en sväng... 
...och då tänkte jag, det måste vara en ytterst vanlig kvinnlig yttringsfras... :)) Jag har nog själv nämnt den några gånger... På kvällen när butikerna stängt åker vi in till Sundsvall och betäller en pizza på BiteLine. Amerikanskinfluerade. Vi får vår mat och tar med den till hotellrummet. Efter en lååång dag till fots är det skönt att mysa på hotellrummet med en god pizza och en bra film på tv. Hotellrummet börjar fyllas av kassar från alla möjliga och omöjliga affärer :)) Vi funderar om vi måste boka ett rum till?Julprylar i oändlighet...


Lördagen spenderar vi inne i Sundsvalls stad. De har en riktigt stor galleria som rymmer de flesta butiker. Nu brukar vi ha handlat klart de mesta av julklapparna och annat, så den här dagen flanerar vi mest bara omkring och kikar lite i roliga affärer. Ja, och så fikar vi såklart. Blev ni förvånade? Näää?
I gallerian finns ett fik som heter Café Innergården 1891. Det är så himla mysigt. De har också goda lunchmackor... Erik Saade ska uppträda i gallerian och det börjar fyllas upp med folk flera timmar i förväg. Folk = småtjejer :))Café Innergården 1891 i Sundsvall har en gemytlig atmosfär...

Så har då våra tre shoppingdagar passerat :((
Det sista vi gör innan vi beger oss tillbaka till Gårdsbacken är att åka tillbaka på IKEA och lasta våra möbler plus några grejer som vi handlat åt släkt och vänner. Det hör som till att man kollar av med dem när man ska på IKEA. Man erbjuder sig att handla åt andra om det är något de behöver. Ofta är det så...
Vi har haft tre underbara shoppingdagar och handlat allt vi hade tänkt oss, alla julklappar är klara, någon som blir avundsjuk på det?
Vi "springer" inte på stan så ofta i vanliga fall så vi tycker det är riktigt kul med dessa hysteriska shoppingdagar :))


Till sist:
Hemma på Gårdsbacken igen...
Julklapparna är inslagna...
Julmusiken ljuder...
Glöggen doftar gott...
Hjortron och glass till efterrätt...Det är det här som är det fina med bärplockning,
när vintern kommit och man kan ta upp lite bär ur frysen...Kontakta Gårdsbacken:
gardsbacken@telia.com
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar