lördag 9 juni 2012

Att göra auktionsfynd...


För ett antal år sedan tyckte Danne och jag mycket om att gå på auktioner. Tog man bara med sig en skön stol och en termos kaffe så kunde man ha en riktigt trevlig dag tillsammans med andra auktionsbesökare.

Vi hade speciellt en auktionsutropare som var vår favorit och vi åkte gärna på auktioner där han höll i klubban. Han var alltid rolig, slog snabbt när något barn bjöd på något och var aldrig girig att få ut så mycket som möjligt vid varje sak som gick under klubban.


Vårt auktionsfynd, cykelkärran

Nu för tiden går vi nästan aldrig på auktioner istället. Det brukar oftast vara så otroligt mycket folk som trängs, utroparna är giriga att få ut så mycket som möjligt av varje objekt och om det har annonserats i tidningen att till exempel en snöslunga, en släpvagn, en jordbrukstraktor eller dylika saker ska auktioneras ut så brukar det tokflockas av medelålders och äldre män. När sedan släpvagnen ska säljas så är ungefär tvåhundra män intresserade av samma vagn, det var den de åkte dit för och tänker inte ge sig i budgivningen. Det brukade sluta med att vi sa till varandra:
-Är de inte uppe på nypris nu???

Nej, åker man på auktion så ska man känna att man gjort fynd när man lyckats lösa någonting, som till exempel cykelkärran på bilden här ovanför... Den betalade vi femtio kronor för... Danne sågade till nya inpregnerade bräder till lådan och jag grundade och målade järnramen till kärran. Den blev bra och vi använder den ofta när vi ska frakta omkring saker på gården.
Det var ett riktigt fynd!!!-Tjugo kronor på tjugo ställen!!!
Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199


 
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar