onsdag 6 mars 2013

Gårdsbackens Bunnahabhain

Jag fortsätter presentera Fames "släktingar" och idag har turen kommit till Fames "tvillingsyster" Indy, eller som vi alltid brukar kalla henne, FinaIndy!FinaIndy och Fame. Indy var den andra chokladbiten i Gimmies kull... :))


Att jag skriver "tvillingsyster" är på grund av att Fame och Indy är så lika varandra. Indy är också brun/vit. I vallningen påminner de väldigt mycket om varandra i sättet. När FinaIndy med husse och matte kom på besök på Gårdsbacken vid en valpträff så fick Danne prova att valla lite med Indy och han blev helt lyrisk över hur lika hon och Fame var till sättet...Detta är Indys första möte med får.
Det är "mormor" Vicki som får visa henne hur man gör...

Tyvärr är Indy den av valparna som vi träffar minst av alla då det är långt emellan oss och henne, men vi vet att hon har det jättebra i sin familj som består av husse Bruce och matte Gabriella och tre småhussar. I familjen bor förutom Indy ytterligare två Border Collietikar, Nicki och Lava. Familjen är natur- och friluftsmänniskor så hundarna har det väldigt bra hos dem... :))

Indys matte Gabrilla har skrivit ihop några rader som beskriver Indy och hur hon fungerar i deras familj. Jag väljer att lägga ut hennes text i sin helhet, den text som följer här nedan... Även bilderna i detta inlägg är Gabriellas.


Liten, söt Indy, första veckan i det nya hemmet...

Indy är en mycket snäll och lyhörd hund. Hon försöker alltid vara till lags och tycker om när det händer saker. Å andra sidan är hon en riktig livsnjutare som kan ta vara på varje stund för att gosa in sig någonstans och ta en tupplur, hon kan sova nästan var som helst.Indy kan sova nästan var som helst, hon gör sig bekväm och sover.
 Började redan då hon var liten... :))

Här hemma har hon 2 hundsyskon som hon leker med. Från våran gammel hund Nicki har Indy lärt sig mycket, men  från och med nu är det ombytta roller, nu hjälper Indy Nicki eftersom hon nu med hennes höga ålder blivit döv. Indy hjälper oss att guida henne rätt när vi exempelvis är i skogen och ska gå en viss väg, eftersom vi inte kan ropa på henne så visar/hämtar/markera Indy till Nicki vad som händer och ska ske.Nicki, Lava, Indy och Lill-husse Sebastian.

Hon är en riktig guldstjärna!
Lilla Lava leker hon dagligen med och busar. De där två kan alltid hitta på något roligt tillsammans. Indy och lill-husse Sebastian har en speciell relation, den började redan när de båda var små och i nuläget så delar de nästan allt tillsammans. Det är så härligt att se!


Indy och Lill-husse Sebastian har delat nästan allt
sedan de båda var små, t.o.m. vagnen... :))

Indy är snäll mot alla andra hundar eller djur. Hon tycker inte illa om någon och har aldrig hamnat i något bråk eller liknande. Hon har till exempel hjälpt till med problemhundar, en som var väldigt aggressiv och arg, hon fick honom att lugna ner sig och bli en helt annan hund. Hundägaren var helt chockad. Hon är våran lilla mini-Ceasar."Bästa vänner"

Människor tycker hon också om, hon hoppar gärna upp i knät på dem och tror hon är en liten "chihuahua" (tror hon har ärvt det från mor sin :) ).
Paula inlägger; Det kan vara mycket möjligt, Fame gillar också att sitta i knä... <3Agility har vi provat på och det är kul, tycker Indy!

Indy har gått vallkurs och provat agility. Mest njuter hon i skogen med familjen då vi alltid hittar på något roligt och tokigt. Spåra tycker hon om och hon älskar att följa med på cykelturer eller inlines med husse.

Vi har fått en helt underbar hund från er på Gårdsbacken! Ni har varit helt toppen!

Hälsningar
Gabriella & Bruce

Tack snälla Gabriella och Bruce för Era vänliga ord.
Vi har alltid varit glada över att Indy hamnade hos Er och i Er familj. Vi vet att ni har mycket goda hjärtan när det kommer till att ta hand om och sköta Era hundar. Indy kunde inte ha fått det bättre, tack för att ni finns där för henne!
Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199

6 kommentarer:

 1. Toppen! Indy är våran stjärna!

  SvaraRadera
 2. Åh vilken söt pralin!Jättefina bilder:-)

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tänk dig en valplåda med sånna sötnosar!
   <3

   Radera
 3. Indy sounds just like the kind of friend anyone would want to have! I love that she can fall asleep anywhere, because I can, too :)

  Sounds like a very nice, caring family!

  Kramar, K.

  SvaraRadera

 4. Fall asleep anywhere is a good characteristic on both humans and dogs, I think... :))
  I'm that kind of person as well.

  They really are a nice, caring family and we are so glad that Indy lives with them.

  Kram!
  /P

  SvaraRadera