tisdag 16 april 2013

Avmaska valpar


Valparna är nu drygt två veckor och vi har idag avmaskat dem för första gången...Här doserar Danne avmaskningsmedlet till Fame och valparna...

Både Fame och valparna är nu avmaskade. Egentligen tycker jag inte om att trycka i dem avmaskningsmedel men vi vågar inte chansa på att låta bli. Dessutom åt Fame massa snö under dräktigheten så vi kände att vi absolut måste avmaska dem efter konstens alla regler...Jag lurar i Lad lite avmaskning... :))

Vi ger dem Banminth, som i alla fall känns lite skonsammare än till exempel Axilur. Vi gjorde samma med Gimmies kull och det fungerade bra.Goy får en liten klick avmaskning på tungan...

Danne portionerade ut sju små klickar på en tallrik och jag fick äran att lura i småttingarna avmaskningsmedlet... Det visade sig gå hur bra som helst. Vi lät valparna dia Fame tills de var nöjda. Så med mjölk fulla magarna så kunde vi utan problem lura i dem lite avmaskning... :))Gottgottigottgott, Toby får sin del...

Så himla gott var det inte tyckte Toby...

Vi har börjat jobba igen, så vi lämnar valparna och Fame ensamna en stund under dagen. Vi åker hem efter några timmar och ser till så att allt är okej, rastar och matar Fame, gosar med valparna, städar i valplådan och så vidare.


Jag lurar i Oban en klick precis i en gäspning...


Vi tror att Fame och valparna mår bra att få lite lugn och ro under några timmar, men idag när vi kom hem, blev jag skraj... Jag öppnade ytterdörren, möter en lugn Fame, tittar i valplådan, räknar till sju... alla börjar röra lite på sig...utom en... Oban... jag klappar honom... ingen reaktion...jag blir iskall...andas han?...jag ropar på Danne...Oban ligger som en trasa... Danne rusar fram...han tar i Oban...Oban sträcker då på benen och gäääpar stoooort...Lilla söta Ila med avmaskningsmedel fulla munnen...:))


Han sov så hårt att han inte märkte att vi kom innanför dörren. Han tittar upp på mig, kommer fram och slickar mig på kinden. Jösses vad han skrämde mig och jösses vad jag börjar tycka om dessa småttingar... <3 De är de allra goaste!!!
Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199


1 kommentar:

  1. Underbara bilder! Duktiga småttingarna va som tog medicin utan att protestera 'allt för mycket'.Jag e förvånad att ni öht kan lämna valplådan på morgonen. Så han skräms Oban den lilla sömntutan. Kram till er alla.

    SvaraRadera