tisdag 23 april 2013

Långt hemifrån


Det är en intensiv period man som uppfödare har med sina valpar, det händer grejer varje dag och ibland önksar man inget hellre än att man kunde stoppa tiden...

Nytt från igår är att småttingarna nu har fått provsmaka lite mat. Vi blandade ihop lite rå köttfärs, en äggula och lite matolja till en rumstempererad röra och så fick alla valparna smaka en liten, liten klick. Det gick hem kan jag säga, alla valparna ropade efter mer, men se det fick dom inte... :)) De ska endast ha typ en halv tesked den här första måltiden.More får snabbt smaken för maten... :))


För varje dag vidgas även valparnas vyer och idag beslöt sig Lad för att bege sig hemifrån. Och utan ett pip kan jag berätta. Hela flera meter lyckades han promenera in i tvättstugan och där hittade vi honom, sittandes som tjuren Ferdinand... :))Lad beslöt sig idag för att gå på långpromenad... till tvättstugan!

Besök av goda vänner har vi också haft idag. Valparna har fått hälsa, men jag tror att vi måste lära Toby lite vett och etikett då man kanske inte ska tugga vänner i tårna... ;)


Toby kalasar på god väns strumpa... :))Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199
6 kommentarer:

 1. Hi, Paula!

  Now, what could possibly feel better than a puppy chewing on your tootsies?

  Have I mentioned that I am totally in love with Lad? :) He seems to smile at the world...

  Enjoy those pups! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. K!

   The puppies starts to get teeth and I can assure you that it feels a lot even though their teeth are very very small. Thay are sharp as needles. Aspecially if you are barefoot... :))

   Lad is a very forward little guy and he looks very funny with his short legs running around...

   Kram!
   /P

   Radera
 2. Tack för en underbar start på dagen, med ljuvliga bilder på de små:-) Jag VILL oxå bli biten i tårna;-) Kram

  SvaraRadera
 3. Ja råbiff är fantastisk gott, det måste vara hårt att få endast en liten tugga. Lad är ju helt klart mormor upp i dagen, men vist är det pappas färgar han har. Tänk om de kunna bita i tårna som de där små fiskarna, som tar bort all hård hud, det vore perfekt.
  Njut njut
  Kram Gitte

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hej Gitte!

   Idag fick de en lite större klick av köttförsröran och imorgon ska vi blöta upp lite av valpfodret och blanda i. Tänk att de efter endast drygt tre veckor ska börja äta själv. Iofs endast litegrann till en början.

   Du har rätt, Lad är den valp som påminner mest om pappa Fox då har är trefärgat brun. Jag stog precis i köket och iakttog honom när han spatserade omkring på köksgolvet i full fart, väldigt målmedveten... :))

   Valparna tar mer bort hela tårna, deras små tänder är som sagt sylvassa och jag som nästan alltid tjavar barfota inomhus blir objekt för små valptänder, så är det svårt att sitta still...

   Vi njuter kan jag lova!

   Kramar till dig!
   /P

   Radera