torsdag 24 april 2014

Nu har lammen hittat ut i solen...


Vi har haft så härligt väder i flera dagar nu och det är så bra att lammen, trots att de är så små, vågar sig ut på små upptäcktsfärder... Jag gillar när de får sol på sig.


Om ni tittar noggrant så kan ni urskilja lammen utanför lagårdsporten... :))

Det är en bunt modiga lamm vi har i år. Trots att de inte är så många dagar gamla så vågar de sig redan ut ur fårstallet, genom porten och ut på gården. Det är en fröjd att få iaktta dem när de tokspringer fram och tillbaka mellan tackorna i fårstallet och ut på gården... ;))


Bolton... <3

Jag tycker mig ha märkt att det är den här grabben, se bilden ovan, som drar med sig gänget ut, han är nämligen alltid i ledningen i lammracet... :)) Jag måste filma så ni också får ta del av småttingarna...

På tal om småttingar... det piper under ruvhönan och vi har lyckats skymta ett par kycklingar. Nästan påskkycklingar... :)) Kycklingarnas pipande är ett underbart ljud. Om man har noterat vilken dag äggen bör kläckas och man närmar sig redet med den sura hönan, så lägger man sitt öra så nära surhönan man vågar, och så häller man andan och vidgar hörselgången, har man då tur så kan man höra små pip och så blir man glad, för då har hönans idoga ruvande betalat sig och efter ett par dagar så kan man lyfta ner hennes kycklingar på golvet.


gardsbacken@telia.com


1 kommentar:

  1. Bolton, the bold and the brave! You can see that he is a bright little fellow. I think Gimmie was whispering to him in the womb...he has that look of mischief.

    Such a busy couple of weeks, but I am catching up. I hope to send you guys an e-mail this weekend.

    SvaraRadera