söndag 20 april 2014

Underbara dagar!!!


Vilken underbar påsk helg! Vädret har varit helt strålande och det har varit snudd på sommarvärme, men tro inte att jag tar av mig varken långkalsonger eller halsduk för det, det är för tidigt enligt kalendern... :))

Vi har kunnat spendera några dagar i trädgården och det känns helhärligt att redan nu kunna plocka fram trädgårdsmöbler och grillen. Kanske vi till och med kan bygga upp hönsgården snart så att hönsen får komma ut rekordtidigt i år, det vore fränt!!!


Funny Gimmie... <3

 I lagårn händer det prylar... Nästan alla tackorna har nu lammat och det sjuder av liv i fårstallet. Tyvärr så måste jag meddela att Hope födde två dödfödda små kaninbäbisar vilket var jättetråkigt. Hon hade bäddat så fint och kändes förberedd inför födseln. Men nu tänker jag inte para dem någon fler gång. Istället kommer en liten svart hermelin kaninhona, med namn Miss Lee, att få dejta Champis, så får vi se hur det går... Anledningen till att jag inte parar Hope och Champis fler gånger är att Hope är ett par år gammal och det kan vara så att hon är lite för gammal, en kaninhona bör vara relativt ung när hon föder ungar första gången...


Här ser ni buret på flaket, kolla också in den gula fikalådan framtill... :))

 Idag gjorde vi en liten utflykt med sexhjulingen och alla hundarna. Vi har byggt en bur av kompostnät på flaket, där vi kan stoppa in hundarna när vi måste köra efter en trafikerad väg. Det fungerar jättebra och hundarna är nöjda att åka där... :))


Korvtermosen...

 Vi hade med oss en "korvtermos"... :)) Så här fungerar det... Du stoppar ner så många varmkorvar du vill ha och som ryms i termosen, vi packade i sex korvar, därefter kokar du upp vatten i vattenkokaren, och slår det i korvtermosen, skruva på korken. Packa ner korvbröd, ketchup och bostongurka, en saftflaska och ta med på utflykten. Snabbt ordnat och gott att finna på utflykten... :))


En kokt korv med bröd smakar alltid gott när man är hungrig...

Gimmie placerar sig strategiskt till... :))

Vi konditions tränar Fame. Hon får springa i lugnt trav på sidan om sexhjulingen och hon springer så lätt och fint. Lime och Gimmie får också springa men inte lika långt, de får åka på flaket bitvis. Lime är ju så ung ännu, och Gimmie är inte purung, fastän hon springer också väldigt lätt...


Fame och Lime springer så lätt och fint...

 
Underbara, underbara dagar!!!


gardsbacken@telia.com
 

7 kommentarer:

 1. Så tråkigt att läsa om Hopes lilla kull. Det där är väl olika för individer också - vill minnas att vi hade betydligt äldre kaninhonor som fick ungar. Men jag tror ni är kloka som låter henne slippa, eftersom det inte gick bra denna gång. Pussa henne från kaninkompisarna på Gotland <3 och från mig, Kattis, förstås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var jättetråkigt. Jag har inget belägg, förutom att hag har hört och läst om detta med åldern på kaninhonorna. Det är förmodligen om de inte har haft en kull förut, som det kan vara svårare. Eller så var det bara inte "meant to be". Tack för hälsningen! Alla hälsar tillbaka till Gotland. Vi planerar att åka till Gotland till sommaren och tävla med Fame. Vi hade planerat en tur i höstas också men d å blev Fame sjuk så vi fick ställa in. Ser verkligen fram emot resan!

   Kram!

   Radera
  2. Då kanske man kan få bjuda på fika? Det vill säga, om Fame kan låta bli att valla katterna... ;)

   Radera
  3. Fame kan definitivt, men det är frågan om Gimmie kan... ;))

   En kopp kaffe tackar man inte nej till... :))

   Kram!

   Radera
  4. Vad kul! Då hörs vi på mail eller FB!

   Radera
 2. Giimmmiiieee!!! Her smile says it all. You guys are clever in so many ways, with the hot dog Thermos, the dog crate on the six wheeler, and so on.

  I am so sorry about the stillborn baby bunnies...I'm sure you are right not to try again with Hope and Champis. She is such a lovely bunny and I hope she was not too distressed at the loss.

  It sounds like you are building Fame's heart and lung capacity very wisely...she looks super and I hope she goes from strength to strength this season. Wish I was there to watch, but all I can do is practice my whistle!

  Hugs to all! Oh, and Brian and Barbara came down for Easter and got Martin Brodeur to autograph one of his sticks for us! We're going to hang it on the wall! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Kelly for your Always so sweet Words... <3

   Danne is planing to write to you about the present you gave Fame for cristmas.

   We wish you were here to Watch as well... It's gonna be very exciting to listen to your whistlesignals, and to see if your can run Fame or Lime or perhaps Gimmie!!! :))

   Kram!

   Jealous about the B-stick, YES!!!

   Say hello to your family

   Radera