måndag 19 maj 2014

Fina Fames födelsedag


Fame firar sin födelsedag tillsammans med norrmännen, på sjuttonde maj... <3

Tänk att det är hela fem år sedan Gimmie födde sin kull med de allra finaste valparna, Tallis, Billy, Milla, Linn. Indy och Fame, vilken lyckodag!!!

Jag tänkte att ni idag, skulle få följa Fame på hennes födelsedag och få se vad hon hittade på, eller rättare sagt vad vi hittade på åt henne... :)) Efter en portion frukostkrubb, garnerad med en extra korvbit så började dagen med lite angenämt jobb för tösen. Hon fick valla ut alla tackorna med lamm ut på välkomstbetet, självklart sköttes jobbet med stor arbetsiver och även med bravur!

Därefter var det gässen tur, de behöver vallas ut från sin hage ut till trädgården för att få gå och beta där under dagen. Fame har dock förstånd att hålla ett säkert avstånd från de inte alltför välsinnade gässen. Honor värper ägg för tillfället och då vakar hanarna lite extra på honorna.
Efter att ha "gjort bort lagårn" så tyckte vi att det passade ypperligt att ta en tur ner till Oxnäset med fikakorgen och alla hundarna. Det var en solig och fin dag så de skulle säkert vara tacksamma för ett dopp i sjön... Nu blev det kanske inte så mycket till dopp, förmodligen är vattnet fortfarande iskallt, det var inte så länge sedan isen gick. Men Fame stod länge och svalkade tassarna i alla fall...
Vi hade kaffetermosen med oss och självklart hade vi tagit med en extra godisbit till Fame. De är inte så jättebortskämda med godis så Fame njöt i fulla drag när hon mumsade i sig sin godisbit...
Och inte nog med det, värsta sockerchocken, Fame fick en ordentlig tugga wienerbröd, ni kan tro att hennes ögon blev stora... Men är det femte födelsedagen så är det... :)) Observera att detta absolut inte hör till vanligheterna, det gjorde det ännu häftigare!!!
Efter tassdopp och sockerchock så fick hundarna springa med sexhjulingen. Det gillar de verkligen. Fame försöker vi hålla i trav men Lime får springa som hon vill, hon springer så lätt. Gimmie springer också som hon vill, hon springer också lätt... :))
När vi kom upp till gården igen möttes vi av en höna som var på rymmen. Nu fick Fame återigen rycka in. Hon är proffs på höns och hade snart vallat tillbaka den förrymda hönan till sina polare... Det är inte så enkelt att valla höns då dessa inte är flockdjur.


Därefter dags för att jobba lite på gården. Vi håller på med veden och hundarna stjälper till. Lime placerar ut vedklabbar lite varstans i trädgården, ja och Gimmie också. Inte Fame, hon uppehåller sig i närheten av oss och är nöjd med det... Kanske lite i vägen ibland, men har man födelsedag gör inte det någonting... :))
Arbete måste varvas med pleasure, eftersom det var en så solig och fin dag så bestämde vi oss för ännu en tur med sexhjulingen och alla hundarna med. Fame behöver konditionsträningen, speciellt efter wienerbrödet. Ja, matte behöver det också, men att hugga ved är också ärbesamt, så hon behövde vila lite... ;))
Vi tog en sväng till ett av våra smultronställen vid en liten bäck, där fick hundarna dricka vatten och svalka sig lite. De kampade om en pinne i vattnet och trots att hela skogen är full av pinnar måste de ha samma...
Så fortlöpte dagen och frågar ni Fame så tror jag hon svarar att hon haft en underbar födelsedag, för när vi sedan fortsatte med veden så kurade hon ihop under ett träd och somnade... gott... <3
Grattis på födelsedagen, hjärtat... <3gardsbacken@telia.com7 kommentarer:

 1. Happy birthday, dearest Fame! What a fun, glorious day! Hank sends his special greetings to you because his 18th birthday is tomorrow, May 18th!

  May you have many, many more happy returns of the days! Big hugs to all! K.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Fame sends her regards <3

   Please give Hank an extra carrot or one of those big "horsemuffins" you got, from all of us at Gårdsbacken.

   Kramar till dig och de dina!

   Radera
 2. Vilken härlig dag... Och härligt att se Fame, så frisk och kry, trots vinterns storsnyting <3 Massor av grattis från Gotland! (förvisso mest från katter, men i alla fall...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fame hälsar och tackar Gotland för gratulationerna.
   Vi är så tacksamma för att Fame är fit for fight igen, vad gjorde vi utan henne, hon är oss så kär.

   Kram!

   Radera
 3. Grattis på födelsedagen i efterskott Fame! Jorm fyllde också år den 17:e, hela ett år! Tiden går så fort. Vi ses på lördag, då kommer vi med Rakel och hennes gäng. :-) /Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul att få träffa er igen! Ni är <3 - ligt välkomna! Klappa om Jorm i efterskott från oss på Gårdsbacken.

   Kram!

   Radera
 4. så mysigt ni har de med alla djuren, å gulligt med födelsedagen för hunden med. själv har jag en coton de tulear

  SvaraRadera