torsdag 1 maj 2014

Stackars Gulldus!


Nu har jag återigen fått sära på Gulldus från de andra i hönsflocken... :(

 
Stackars Gulldus har inga stjärtfjädrar...

Gulldus är en ulltupp, vilket innebär att han inte har några riktiga täckfjädrar utan han har endast en massa duniga fjädrar. Han är jättefin, men det sägs att man inte bör avla på ulliga Hedemoror på grund av att deras fjäderkvalité inte är så bra...Gulldus gal i högan sky!!!

Det växer inte ut några riktiga stjärtfjädrar på honom, så fort han får en tendens till stjärnfjäder så är någon annan av ungtupparna där och rycker bort den för honom. Så nu tänker jag ge honom en chans och se om han kan utveckla några stjärtfjädrar och har flyttat ut honom till gässen istället...

Gulldus ser ut att trivas väldigt bra och kommer bra överens med gässen. På nätterna så lägger han sig tätt ihop med någon av gåshonorna och får värme av henne. På dagarna så sprätter han runt i gåshagen och gal med jämna mellanrum.
Gitte... Du behöver inte oroa dig för Gulldus... :)) Han har det jättebra tillsammans med gässen och när vi tar ut alla hönsen för sommaren så ska en höna få flytta tillsammans med honom... <3


gardsbacken@telia.com
5 kommentarer:

 1. Stackars liten! Åh, vad svårt det är att stå ut med att det "mobbas" även i djurvärlden...
  Här på gården är det huskatterna och stallkatterna som inte uppskattar varandra... :( Har de inte löst det på de 8 år de delat revir, så känns det inte sannolikt att vi kommer att uppnå "gårdsfred"... Men de har i alla fall lärt sig att när jag är i närheten så kommer de INTE undan med att ge sig på nån. Skärmytslingarna får skötas utom synhåll för matte. Det gör ju dessutom att matte får lite trevligt sällskap när hon är ute, eftersom man får vara i fred om man håller sig i närheten av henne :) Ibland är ögontjäneri det bästa man kan uppnå... Hälsa Gulldus från mig att jag håller på honom <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kattis!

   Tack för att du delar med dig av vad som händer på din gård. Jättekul att läsa! Kanske mindre kul dock att katterna inte är riktigt sams... :))
   Jag hälsar Gulldus... han kan behöva allt stöd han kan få...

   Kram!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Åh jag gillar verkligen Gulldus, föll för honom, när han var en liten gul sak med jättestora fötter. Va kul att han trivs med gässen, och att han skal få en alldeles egen fru, det har han förtjänat. Jag tycker, att han är så vacker med eller utan fjäder. Bra att du tar så väl hand om honom, det glöder mig verkligen.
  Hoppas han kommer att trivs nu, annars får du väl skicka honom till Skåne, undrar hur han skulle trivs i en lägenhet. Och vad grannarna skulle säga.
  Kram till Gulldus från hans största fan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulldus har det bra i gåshagen, i skogen bakom lagårn. Idag fick han sällskap av två hönsdamer, oboy, vad han gjorde sig till!!! Han dansade och trippade på tå och gjorde sig så vacker han bara kunde och damerna föll pladask... :))

   Kram!

   Radera