torsdag 26 mars 2015

Bonusträning på STORA ytor


Vilka dagar vi har haft... Strålande sol och en skare som håller en häst att gå på... :)) Faktum är att en god vän precis berättade för mig att skaren till och med höll för hennes häst att gå på... Wow!!!


Helt underbara ytor att träna vallning på...

Den hårda skaren har resulterat i att vi har haft otroligt fina förutsättningar att träna vallning på under några dagar. Och underlaget har heller inte varit halt för varken får eller hundar.


Vår finaste, finaste Fame

Fame börjar få riktigt bra kondition, vår fysträning av henne har gett resultat och det är så härligt att se henne sträcka ut i full fart när hon sticker iväg för att hämta fåren på x antal hundra meter, hon springer så lätt...!!!


Fame har full kontroll över fåren och de låter sig tryggt drivas av henne...

Vintertid tränar vi annars i en relativt liten träningshage, visst man kan träna mycket där också, men det är speciellt att få träna hundarna på stora ytor. Danne låter Fame fråndriva fåren iväg från honom, hon jobbar på bra, hon har själv tagit ut en riktning och hon styr fåren målmedvetet bort i från Danne. Det är underbart att se henne jobba.


Danne fråndriver på flera hundra meters håll och Fame lyder minsta kommando
från honom...

Lime får även hon några riktigt bra träningspass, det känns som om vi har grundtränat henne bra och nu är det bara mer erfarenhet hon behöver. Vi vill att hon ska bli trygg i samband med får och få ett självförtroende som gör att det inte finns ett får i hennes värld som kan överlista henne. Hon sköter sig fint och vi gillar det vi ser... Tyvärr var inte jag med och fotade när Danne vallade med Limpan, därav bara bilder på Famen...


Fame vallar med ett stort självförtroende...

Och fåren... De ser ut att tycka att det är ganska najs att få komma ut i solen en stund, de svarar så bra på hundarna och på grund av det så uppstår ett härligt samarbete mellan får och hund. De köper att låta sig styras av hundarna. Det är fina får vi har, lite väl mycket ull för tillfället möjligtvis, vi måste planera in en dag att klippa dem på, de börjar bli varm i kläderna.


gardsbacken@telia.com2 kommentarer:

 1. What a beautiful, fresh day for everyone, two- and four-legged! The snow must have an incredible crust on it.

  It seems that Fame is working beautifully at a good distance, and feeling quite good. I'm glad that Lime Puppy is progressing well also - she is going to be quite awesome, I believe.

  It's like a cold, rainy November day here, at the end of March...we are looking forward to the sun and blooming flowers...

  Big hugs to all! K.

  SvaraRadera
 2. Vackert, vackert, vackert.. Såväl natur som Fames arbete och fårens samarbete med Fame! Guldkorn!

  SvaraRadera