fredag 6 mars 2015

Fame och småGullinorna...


Jo, det är så här... Vi på Gårdsbacken har en besättning av Hedemoror, genbankade sådana, vilket innebär att de är garanterat rasrena... men vi har även en Gullina på Gårdsbacken som ni säkert redan känner till...? Champis Gullina... <3
Genbankade kycklingar får inte maskinkläckas, de ska naturruvas, vilket innebär att en höna måste ruva fram kycklingarna och kycklingarna måste växa upp tillsammans med sin hönsmamma.  Detta för att bevara hönsens naturliga ruvningsegenskaper.
Saken är den att Gullina börjar bli till åren men hon värper fortfarande flera ägg i veckan, men hon har inte lagt sig sur ännu, så vi bestämde att vi skulle maskinkläcka några av Gullinas ägg. Vi samlade hennes ägg under en tid, man kan lätt se skillnaden mellan Gullinas ägg och Hedemorornas, och när vi hade ett tjugotal ägg så la vi dessa i en äggkläckningsmaskin...


Fames ögon går nästan i kors när hon försöker charma in sig hos miniGullina...


Tjugoen dagar senare så kläcktes ett gäng Gullinor och dessa har nu invaderat Gårdsbackens kök... Jag vill att de ska ha det varmt och skönt om fötterna deras första tid i livet. Fame är överlycklig då hon fullkomligt älskar kycklingar och idag när jag skulle städa kycklingarnas bur så fick Fame vara kycklingvakt medan jag städade buret och ni kan tro att hennes ögon vart stora och hennes själ överlycklig när hon fick förtroendet att vara första kycklingvakten...Med tjugotalet kycklingar springandes fritt på köksgolvet så blev värsta sångkavalkaden, jag tror att alla småttingar kvittade samtidigt, tonen var så hög att jag nästan trodde att mina trumhinnor skulle spräckas... Otroligt att hundarna fixade ljudet.


Fame vet inte riktigt hur hon ska hantera situationen...


Gullinorna är sagolikt söta, de är pigga och alerta och matvrak utan dess like... Jag blöter upp lite allfoder och utfodrar dem med och de glufsar i sig med fantastisk aptit. Yammi...!!! Jag kan nästan se dem växa.
Självklart så åkte kameran fram och jag lyckades fota Famen med sina småttingar och ni kan tro att hennes ögon blev stora som golfbollar när hon fick träffa på ett tjugotal Gullinor... :))

I lagårn har vi även ett par Hedemoror som ligger sura och det piper under dem, där har vi några renrasiga Hedemoror också... Vårens babyboom har börjat...!!!


gardsbacken@telia.com
6 kommentarer:

 1. Dearest Fame! Ah, you were probably in the middle of chickie chaos when I telephoned a little bit ago. I'll try again tomorrow or next week!

  Matty and Kitty and I are down in Jer's "bat cave" while we have a fellow upstairs deep clean the floors and repair some grout. My German friends, Christian and Petra, are coming to visit in June and I did not have enough time to simply sell this house and buy a cleaner one :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Please call again... it's Always so nice... and fun to hear your voice.

   You are SO funny... :) and I'm sure not so Dirty.

   Kram!

   Radera
 2. Duktiga Fame och jättefina bilder Paula! :-) /Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack LInnea... och tack för senast, det måste vi göra om!

   Kram!

   Radera
 3. Det här inlägget är det bästa på länge, båda text och bilder är outstanding. Paula det här är helt fantastisk. Jag skrattade högt och var nära till tårar. Fame är fantastisk. Vilken hund hon är.
  Vi hoppas att få träffa henne och resten av familjen.
  Kram från Skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gitte... och helt rätt Fame är fantastisk...!!! Hon tycker kycklingarna är så intressanta och helst skulle hon nog vilja flytta in tillsammans med dem i kycklingburet.

   Ni är alltid <3-ligt välkomna till Gårdsbacken, ta båten vettja... :)

   Kram!

   Radera