torsdag 12 mars 2015

Royal Canin Hundfoder


Viloperioden
En period under vintern så låter vi Fame vara lite extra lat, vi vallar inte speciellt ofta med henne, hon får hjälpa till med fåren när vi har träningar på gården, men det är inte så betungande för henne. Hon får vila mycket och därutav så ökar hon även i vikt en del... precis som matte... :))

Vi utfodrar henne med Royal Canin Sensible under hennes relativt vilsamma period. Vi låter henne medvetet "lägga på sig" lite extra vikt. Absolut inte till övervikt men lite fint hull får hon ha. Vi skopar aldrig upp fodret efter angivet mått som står på påsen, det måttet ser vi endast som en fingervisning, vi stryker med handen över sidan och över ryggen på våra hundar, vi känner på revben, vi känner på ryggrad... och därefter doserar vi dagens matranson.


Ökat träningen
Den senaste tiden har vi trappat upp Fames träning men vi ger henne fortfarande Royal Canin Sensible, men kompletterar med Energy Booster och Recovery, de dagar hon anstränger sig extra. Vi ligger kvar med Sensible på grund av att hon fortfarande inte maxtränas och har lite för mycket hull. När vi ökar fys- och vallningsträningen ännu ett steg så kommer vi helt att övergå till ett energifoder Sporting Life Trail 4300 , detta ger vi redan till Lime, som vi inte vill ska bli tunnare och som behöver lite mer energi.  Vi tränar henne liknande som Fame.

Vi är så extremt nöjda med Royal Canins hundfoderutbud och vi ser att våra hundar mår bra av det. Vi känner att vi på ett bra sätt kan reglera fodegivan så att vi håller ett bra hull på våra hundar. I takt med ökad kondition, mera muskler och allmänt mera ork och snart ett idealiskt hull så känns Fame piggare och alertare för varje dag som går.

Jag skulle vilja upplysa om att känna på er hund, om inte varje dag, så någon gång i veckan, känn på hullet, ni vet att man brukar ha som riktmärke att man ska kunna förnimma revbenen, inte ha svårt att känna dem och inte heller känna dem väl. Reglera maten efter hullet, ni blir förvånade hur fort ni får resultat av att ena veckan skopa lite mer i måttet för att veckan därefter kanske minska på fodergivan. Det är inte många som kan ge sin hund exakt samma mängd motion och aktivering varje dag om ens varje vecka.

Över-/Undervikt
Oftast diskuterar vi hundars övervikt, men att väga för lite är inte heller helt bra, hunden behöver ett visst hull, så jag tycker faktiskt man får/ska "skämma bort" en hund som inte vill äta så mycket den behöver, klicka i en tesked bredbar leverpastej, eller en liten dutt köttfärs i maten, om du har en hund som inte vill äta i perioder. Royals Recovery är även den ett riktigt bra alternativ till att göra maten oemotståndlig för hunden, en liten klick Recovery och lite vatten i torrfodret, rör om och Yammi, detta är svårt att motstå för jycken... :))Fame är på hugget när mat ska fyllas i tunnan..


Maxi 40+
Jag får en tanke... Tänk om vi också kunnat handla foder åt oss själva, i påse, som man så fint kan reglera sin vikt med. Jag skulle förmodligen få köpa påsen Maxi 40+ med texten: För medelålders, överviktig, otränad tant... ;))

Vi på Gårdsbacken rekommenderar verkligen Royal Canins Hundfoder, vi känner oss trygga med deras foder.


gardsbacken@telia.com
2 kommentarer:

 1. So very true about feeling the flesh around the ribs and how much you can feel the ribs, such a good indicator. We do this especially with Matty because he is hypothyroid. We get his blood tested every 6 months to make sure his medication is working but the best weekly indicator is the "rib test" because if he was putting on weight again without a change in food, I would suspect his thyrozine dose would need adjustment.

  I do this with Hank also...he tends to be on the plump side if he does not get active work, so we have some work to do now that spring approaches. His general stock horse build, though, make him the perfect bareback horse!

  Hmmmm....if there will be Maxi 40+ then I wonder if there will be a Saggy Baggy Fabulous and Flabby 50+ for we women "of a certain age" who have not been horseback riding for months and have turned to mush...

  Dear Fame, she looks quite fit and ready for spring!

  Hugs, K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :)
   Where is my ribs...???

   Kram bästa Kelly!

   Radera