måndag 12 september 2011

Mina barn och andra ungar...

...detta uttryck stämmer så otroligt bra även på våra hundar.
För visst är det väl så, att ens egna hundar är de allra bästa, sötaste, raraste, goaste, gulligaste, lydigaste, kärvänligaste, trognaste, mysigaste, snyggaste o.s.v. ja, listan kan göras hur lång som helst.
Andras hundar däremot, nja de är inte riktigt lika fina...
Man har hela tiden ögonen på sin egen hund, man tittar på hur den rör sig och hur den för sig...
Det är klart, hundproblem har väl alla men det gör inte att vi älskar vår hund mindre för det.

Danne och jag pratar ofta om hur underbar Fame är. Hon har så otroligt många bra och fina sidor. Det känns som om vi har fått vår absoluta drömhund. Vi skulle lätt kunna ha tio sådana som henne... :))Fame fråndriver i solnedgången...


Fame fyller vårt liv med mycket glädje. I vallningen har hon allt vi önskar oss i en vallhund. Hon har en fantastisk djurkänsla. Idag skulle vi ta hem våra baggar som vuxit sig rejält stora sedan i februari. Vi skulle lasta dem på transporten och de bestämde sig relativt snabbt att inte självmant låta sig lastas. De satte huvudena mot Fame och var redo för strid, Fame tvekade inte en sekund med att gå emot och fick parera baggarna tills dess att de gav sig och vände mot transporten och travade in. Sådana egenskaper är verkligt roligt att se att de besitter. Hon gör oss aldrig besvikna!
Skryt, skryt, skryt!!!

Skämt åsido, självklart ska man älska sin hund, dumt vore annars. Men, ett litet men, kanske kan vi titta även på andras hundar och tycka att de också är duktiga... och berömma dem... Vara glada för andras skull, när de lyckas med någonting bra med sin hund.
Jag kan föregå med gott exempel och berömma ett helt gäng med hundar!!!
Vi hade nämligen återigen besök på Gårdsbacken av Rakel och hennes kursare. Den här gången var VIP-gänget på besök. Hundar som gått flera kurser tidigare och som nu söker större utmaningar. Det var sådana utmaningar som vi på Gårdsbacken kunde erbjuda Rakels gäng.Hela gänget samlat till gruppfoto.
Notera hönsen som springer som yra... höns runt hundarna.


Den första utmaningen för hundarna och deras hussar/mattar var att komma gående lösa efter vägen medan vi arrangerat höns, tuppar och kycklingar lösa på gården. Gänget består av olika raser. Sedan sattes de på rad tätt intill varandra för att fotograferas. Är de inte duktiga?
Observera Fame och Danne i bakgrunden vallandes gässen.


Efter att ha klarat störningen med hönsen med bravur ville vi öka störningsgraden så nu plockade vi ut gässen som Danne och Fame vallade runt och mitt i de övriga hundarna. Alla var lösa. Det var dessutom en utmaning för Danne att få Fame att lyssna på hans kommandon med andra hundar med förare runt omkring sig. Alla skötte sig fantastiskt bra!!! Det enda som inte var bra var vädret, tyvärr regnade det hela eftermiddagen. Ett riktigt hundväder! Efter störningen med gässen tog vi en fika så vi fick torka upp lite. Vi lovade att bekräfta hur duktiga hundarna hade varit om det skulle vara någon i hundförarnas närhet som inte skulle tro på dem, när de kom hem och berättade ;))
En ros till alla och ett helt fång till Rakel som engagerar sig i alla.
Gimmiegumman


Här öser jag beröm över Fame och andra hundar, men självklart måste Gimmie också få lovord. Nu är inte hon riktigt den mest förutsägbara hunden men älskad iallafall :))
På bilden ovan till exempel, jag och Gimmie ställer ut till Danne och Fame. Med "ställa ut" menas att jag och Gimmie föser fåren och håller dem stilla på ett ställe så att Danne kan skicka Fame på långt avstånd för att hämta fåren till sig. Gimmie brukar vara på tå om det skulle vara så att hon måste rycka in och hjälpa till, hon brukar inte vilja lägga sig så gärna. Ja, då helt plötsligt lägger hon sig mer än ett vanligt ligg, nu borrar hon ner hela huvudet i gräset. Jag tror att hon inte ens ser fåren :)) Vi skrattar ofta åt hennes oförutsägbarhet...
Till sist:
Vi har sorg på Gårdsbacken :((
Hundarnas favoritleksak är död!!!
Överkörd av gräsklipparen.En stor sårskada uppstod...Vi måste vara rädda om varandra
och andra...

<32 kommentarer:

 1. Tänkte bara tala om att det är så trevligt att gå in på er blogg och läsa. Måste också tala om att jag är så stolt över Linn. Hon är helt enkelt bäst Länsstyrelsen har idag varit här och haft kontroll av fåren. Hon höll fåren lugnt och säkert i hagen så kontrollanten kunde lugnt gå runt och kolla så alla får var riktigt märkta. Det är så skönt att ha en hund man kan lita på. Vill också tacka för allt gott Linn fick av er när hon blev godkänd. Mvh Anna Karin

  SvaraRadera
 2. Hej Anna-Karin!

  Vad kul att du tittar in hos oss på bloggen emellanåt...:))
  Det är SÅ fantastiskt roligt för oss att läsa det du skriver om Linn. Inte mycket kan göra oss gladare. Håller med om att det betyder mycket med en hund som man kan lita på. Det är så underbart när man känner samarbete när man arbetar tillsammans med hunden istället för kamp. Ha det så bra, nästa år får vi åka på turné tillsammans och tävla lite... :))

  Kramar från oss på Gårdsbacken

  SvaraRadera