torsdag 20 oktober 2011

Den som väntar på någonting gott...

...väntar alldeles för länge, säger Agnes, fem år.

Efter lördagens tävlingar hade vi en liten tös som längtade efter oss... :))
...Ja, jag vet egentligen inte om det var oss hon längtade efter...
Nej, det var nog Gimmie och Fame.

Så när vi anlände till Furusund så var Agnes redo för en långpromenad med hundarna. Vi promenixade runt hela ön. Det är alltid lika trevligt att komma dit. Gatorna är så pittoreska och där finns många vackra hus och trädgårdar att titta på. Det ligger så vackert vid havet och när de jättelika kryssningsfartygen passerar blir man alltid lika imponerad. Om jag inte säger fel så är det den smalaste passagen för fartygen i Stockholms skärgård, just förbi Furusund. Astrid Lindgren hade sin stuga här där hon skrev några av sina böcker...


Agnes med Gimmie och Fame

På söndagen hade vi bättre väder än på lördagen, då det var lite gråmulet. Vi hade tidig start så vi var tvungna att kliva upp tidigt på morgonen. Min brors familj skulle följa med. Kul att ha med lite support :)) Banan såg ut ungefär som dagen innan. Jag tror att enda skillnaden var, var att de gjort passagen till rännan, tratten, svårare, genom att göra den smalare. Fåren som nu blivit vallade i små grupper några gånger var nu betydligt lugnare än på lördag. Danne startade som ekipage nummer tolv. Han skickade Fame även denna gång på ett vänsterhämt. Wow, vad snyggt hon gjorde det! Nu stannade hon inte upp. Hon fick full poäng på utgången, även upptaget var klockrent, full poäng!!! Framdrivningen blev lite krokig och Lisbeth valde, helt rätt, att dra fyra poäng. Rundningen runt stolpen blev inte riktigt lika snygg som dagen innan och fösningen blev också den lite krokig. Tretton poäng återstod av tjugo i fösningen. Slarv av Danne i drivningen gjorde att Lisbeth drog, återigen, välförtjänt bort fyra poäng.Agnes och William håller i Gimmie, med dubbla koppel... :))


Sen var det det här med delning. Spännande så inni bomben att stå brevid och hålla tummarna att de ska lyckas dela. Det är ju så att om man inte lyckas dela fåren innan tid eller poäng tagit slut så får man heller inte göra rännan. Då tappar man tio poäng på den också. Det kostar alltså skjortan poängmässigt. Delningen såg ganska lik ut för Danne och Fame på söndagen som dagen innan bara det att de tappade fler poäng dag två. Men skam den som ger sig, Danne skärpte till sig och lyckades i sista momangen dela. Tyvärr återstod endast två poäng. Det fanns tid kvar... Danne styr upp Fame med fåren mot rännan och lika snyggt som dagen innan går alla fåren igenom. Full pott!!! Totalt fick de ihop 77 poäng vilket ledde till en sjunde plats. Kika på resultatet? Kanske var Danne nöjd med Fames första pris dagen innan, att han inte koncentrerade sig tillräckligt dag två. Det känns som om några av poängen slarvades bort, men åter igen... vad gör det??? I mina ögon är de världens bästa, oavsett poäng!!!


Världens bästa Famen!!!

Så har vi då fullföljt våra två tävlingshelger innan vintern som vi hade tänkt. Det har gått över förväntan enligt oss. Fame har klarat av att hantera fåren på ett fantastiskt fint sätt alla tävlingarna. Hon har en otroligt fin djurkänsla och vi behöver aldrig vara oroliga att hon skall ställa till med något. Hon vill så gärna vara oss till lags och hon gör sitt bästa i alla lägen. Tänk att hon redan nu fick sitt första pris i IK 1. Nu är det bara att träna vidare och se till att hon fortsätter växa till en harmonisk och duktig vallhund. Vi längtar redan till nästa sommar då vi får åka ut och tävla igen och kanske stöter vi på Fames tilltänkte i framtida parning :)) Vi har redan fått några intressanta förfrågningar ;)

Btw, Danne skall träna delning ;))

Tack SULVK för fint arrangemang, och tack till får/markägare som är vänliga nog att låta oss få komma och tävla på era fina får. Det kan inte nog poängteras hur värdefullt det är att ni finns. TACK!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar