söndag 30 oktober 2011

Nu får det börja snöa...

Varje årstid har sin tjusning. Vad man möjligtvis skulle kunna önska var att sommaren kunde varit lite längre här uppe, i norr, där vi bor. Sommaren är så otroligt intensiv, och man vill hinna göra mycket.

Men tyvärr kan vi inte göra någonting åt saken utan det är bara att gilla läget och istället ta tillvara på, och se tjusningen med var och en av årstiderna. Som hösten, till exempel, en solig höstdag är helt underbar och man njuter av att vara ute på gården och pyssla med ditt och datt. Förresten,  jag kom på en positiv sak till med hösten och vintern, man slipper klippa gräsmattan ;))

Vi har nu vintrat upp på gården. Alla trädgårdmöbler, blomkrukor, fågelbad, vattenslangar, torkvinda, hönsgård och annat har vi burit in under tak. Cyklar är utbytta mot sparkar och stolpen till motorvärmar-sladden har återfått sin plats på gårdsplanen.

Det känns tungt när man måste plantera om pelargonerna till vinterförvaringskrukorna när de fortfarande står i full blom. Det svider i hjärtat, samtidigt som man vet att om de står kvar ute, så fryser de ändå bort efter första riktiga köldknäpp. Nåväl, bara att gilla läget, som sagt... På något vis så blir det lite lugnare nu sedan man "städat bort" sommaren. Man kan mysa lite mer inne, värmeljusen gör sig till rätta i höstmörkret och att krypa upp i soffan med en skön filt bräcker en hel del...Fame med sin kloka blick...


Vi har återupptagit vallningsträningen på Gårdsbacken och hoppas kunna köra på lite under hösten. Hoppas att snön dröjer. Vi kommer att hålla uppe en fålla för vallning även under vintern, risken för abstinens blir för stor annars, för både oss och hundar :))
Hade en kille hos oss idag, för vallning, som sa precis innan han åkte;
-och min hund mår ju så bra av detta...
Det gjorde mig glad när han sa det... för det är precis det, som det handlar om och som, jag tror, många glömmer bort. Hundens 'syn' på det hela.
-Vad kan vi göra för att hunden ska må bra?
Är det en vallhundsras vi har, med sin nedärvda vallningsinstinkt, ja då kanske den mår bra att få utlopp för denna instinkt emellanåt... Och kan vi få det att fungera, samarbetet mellan oss själva och hunden, då blir det en fantastisk upplevelse som både vi själva och vår hund mår bra av.  Det samma borde gälla med raser av jaktinstinkt och så vidare...


Kanske utmanar jag vädergudarna lite väl
mycket genom att sätta upp denna skylt på tomten?
Vi får se... :))Vår hundskötartjej Agnes tycker att både Fame och fåren
ser rufsiga ut på bilden högst upp på sidan :))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar