tisdag 24 april 2012

Hälsoundersökning av hund...

Vi har varit med Gimmie hos hundtandläkaren och dessutom gjort en allmän hälsokontroll på henne. Hon kommer att måsta dra ut ett par tänder men i övrigt var hon frisk som en nötkärna... :))

Vi tappade vår Bonnie i akut njursvikt och vet därför hur fort det kan gå, från det att man ser det första tecknet på att de är sjuka, till dess att man står inför det svåraste beslutet i en hundägares liv, -sprutan.


Bonnie, med Gimmie i bakgrunden.
Bonnie blev tolv år.

Gimmie är nu åtta år och vi tyckte det var dags att göra en allmän hälsokontroll på henne. Hon har en ful liten tand i nederkäken och en avslagen hörntand som vi är rädda att hon har ont utav, dessutom tyckte vi att hon börjat ha lite väl mycket tandsten. Så vi bokade tid för tandundersökning och samtidigt fick veterinären göra en hälsokontroll. De tog även ett blodprov.

Veterinären konstaterade att de två tänderna vi var oroliga för, kunde vara lämpliga att dra ut. Eftersom Gimmie då måste sövas så passar det ypperligt att ta bort tandsten också. Nu tyckte veterinären inte att Gimmie hade så mycket tandsten men när hon ändå ska sövas så tyckte vi att det passar bra att de får ta väck tandstenen vid det tillfället också.


Vampyren!!!

Häsloundersökningen bestod av att veterinären tittade i mun och öron. Hon klämde allmänt igenom kroppen på Gimmie och kände nogrannt på spenarna efter juvertumörer. Hon tittade i rumpan, klämde och kände på leder och lyssnade noga på hjärtat. Gimmie var duktig och skötte sig ypperligt.

När veterinärassistenten kom in för att ta blodprov vände hon däremot huvudet demonstrativt åt andra hållet, hon kände absolut på sig att han skulle sticka henne. Hon älskar för övrigt alla människor och vi brukar likna henne vid en ostkrok när hon hälsar på folk :)) Men, ska dom stickas, behöver de inte hälsas på alltför glatt :))

Genom blodprovet får man veta hur blodvärdena är, om de har någon inflammation i kroppen, dessutom kontrolleras njur- och leverfunktioner. Vi har fått svar på provet och allt visade sig vara bra. Skönt!!!Gimmie på hälsokontroll...

Så nu har vi bokat tid hos käftis till Gimmie... Vi vill absolut inte att hon ska gå omkring med tandvärk. Besöket hos veterinären kostade oss dryga tusenlappen, det tycker jag inte är så dyrt om man ser till den undersökning vi fick av Gimmiegumman, och blodprovet. Det var värt pengarna! Visserligen kommer kalaset hos Käftis att kosta en del också men vem har sagt att det är billigt att ha hund?
Kom ihåg att just du är unik...
...precis som alla andra!!!

Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199


 
You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar