onsdag 19 december 2012

Dramatik på Gårdsbacken


Ibland ska man ha tur... :)) Eller tur i oturen kanske jag ska säga. Vi kunde lika gärna ha vaknat upp, denna morgon,  till en sjö av vatten på nedervåningen...

Jag tar det ifrån början. På vår blandare vid diskbänken sitter ett litet vred, det vredet är till för att stänga av vattnet när man inte använder diskmaskinen och så vrider man på den när man ska diska. Vredet är väl i första hand till för att undvika vattenskador i samband med diskmaskinen, vilket såklart är ett gott syfte... Men det kan gå så här också!


Reparation nödvändig!

Vredet på våran blandare har kärvat en tid och nu hade Danne tagit tag i saken och beställt ett reparationskit till detta vred. Igår fick vi hem detta kit och Danne börjar titta på hur man ska byta det. Han hämtar in diverse verktyg ifrån lagårn och skruvar upp vredet och väl innanför vredet så sitter en liten stålring... ni får ursäkta mina förklaringar till prylarna men något VVS-snille är jag definitivt inte.

Danne provar med en tång som han har hemma men lyckas inte ta loss ringen och säger till mig att han måste köpa en annan tång som klarar av uppgiften. "Vi köper den imorgon" säger han till mig. "Perfekt" tycker jag, som är glad att vredet ska bytas ut.Det är trångt om utrymme under diskbänken och svårjobbat...


Kvällen fortskrider, vi håller som mest på med att förbereda inför julen. Vi har vårt sovrum på övervåningen och till saken hör att när klockan är sent och vi precis har gått upp för att gå till sängs... Danne ska bara borsta tänderna innan han också kryper till kojs, då hör jag ettt väldigt vattenbrus... och hinner tänka att värst vad han spolar ur kranen när Danne samtidigt utbrister... "Vad är det som låter!!!" och rusar nerför trapppen... Jag tänker; ropar han på mig snart är det något allvarligt och hinner inte avsluta tanken förrän tanken besannas... "Paula, kom fort!!!" skriker Danne från nedervåningen.

Jag har aldrig tagit trappen i så rask takt förrut och möts när jag kommer ner och mot dörren till köket av en vattenstråle ut dess like... Ni skulle kunna tänka er att man tar en brandslang och med den sprutar vatten med värsta vattentrycket rakt mot er, det möttes jag av när jag kom in i köket... :(( Danne är på väg ner i källaren för att stänga av huvudkranen och jag kastar mig på blandaren. Jag sätter tummen i hålet där vredet och den här stålringen förrut satt och lyckas stoppa den värsta vattenstrålen,  men jag orkar nätt och jämt hålla emot med tummen.

Ungefär samtidigt lyckas Danne stänga av huvudkranen så vattnet upphör. Nu var vi tvungna att snabbt få oss en överblick på skadan. Vi plockar fram en stor bunt av badhanddukar som vi lägger i kanterna av rummet. Som tur är så har vattnet mest sprutat rakt fram och ut genom dörren mot trapphallen till övervåningen. Men det är en sjö av vatten på köksgolvet och vi får med hjälp av handdukar svabba upp litervis med vatten. Vi får torka kyl, frys och skåpluckor så torrt vi kan. Vilken dramatik!!!

Det tog oss säkert en timme att torka torrt överallt och nu efteråt kan vi inte annat än tacka vår lyckliga stjärna att vi precis hörde när vattnet började spruta. Jag tror inte att vi hade vaknat av ljudet om vi hunnit somnat, eller tänk om det hänt när vi precis har åkt på jobbet! Usch och fy vale... Trots att vattnet bara stod och sprutade ett par minuter så hann det komma så enormt mycket vatten bara på den korta stunden, tänk er några timmar. Nej Hjälp!!!Så här fint blev det med den nya blandaren :))

Vi bestämde att vi inte skulle köpa någon ny tång för att byta vredet på blandaren utan vi köper en ny blandare helt enkelt... det känns säkrast. Och det blev så, idag efter jobbet åkta vi in till stadan och köpte en ny, snygg, fräsch blandare och vilken tur att Danne är så händig, för ikväll har han bytt och nu fungerar det som det ska igen. Ordningen är återställd, tack och lov... :))

Okej, det blev ett litet avbrott på våra julförberedelser, men nu är vi tillbaka på banan, så sedan vattnet åter kunde slås på så bakade jag pepparkaksgrissini. Tänkte att de kunde passa bra till glöggbordet. Då blandar man lite creme fraiche med någon god ädelost och doppar dessa grissinis i oströran. Mmmmm!Nybakta pepparkaksgrissinis...

Okej, det är inte bara att ha en gård alla gånger, det händer grejer emellanåt. Det kan till exempel, som den här gången, vara saker som går sönder eller djur som blir sjuka, men man måste lära sig att "deala" med sådant, när det händer och inte göra allt för stor affär av det hela.


Livet är inte alltid en dans på rosor!!! 

Gilla Gårdsbacken på facebook


About Champis

You people, who visit our blog and want some information about 
Champis -the herding rabbit,  Please write "Champis" in the box,
in the upper right corner of the page. and you will find information
 about this Big little rabbit  :))Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199
2 kommentarer:

 1. Usch då, vilken katastrof!!! Attans tur ni var vakna och hemma. Tänk att man står o svär över dåligt tryck i duschen ibland. Men då en kran går sönder så e det minsann ett tryck som skulle duga åt vilken brandman som helst. Tur det gick bra iaf.Se det positivt....Ny kran och nyskurade golv och en erfarenhet rikare. Kram

  Ps: Jag önskar er en LUGN och FRIDFULL fortsättning på veckan.

  SvaraRadera

 2. Du fångade hela historien på kornet... :))

  Kram!
  /P

  SvaraRadera