fredag 14 december 2012

Förberedelser inför löpet & parningen


Vi börjar så smått förbereda oss och Fame på att hon snart ska börja löpa och därefter paras.


Nu studeras det på Gårdsbacken,
uppfödarutbildningens böcker kommer väl till pass... :))

Ifjol höst/vinter läste vi SKK's intressanta uppfödarutbildning och nu har vi plockat fram de aktuella böckerna ur den uppfödarserien och frächar upp minnena i från utbildningen. Vi läser om viktiga förberedelser inför parningen och om dräktigheten. Helt klart intressant läsning... :))


Fame som valp.

Vi håller Fame under noga "övervakning" så att vi ska se när hon börjar löpa. Vi är fortfarande glad för varje dag som går och hon inte börjar. Om man tittar på hennes tidigare löpperoider så har hennes blödningar upphört och övergått till flytningar ungefär efter fjorton dagar. Så nu har vi i alla fall passerat parning på julafton och ett par tre dagar efter jul också. Det vore väl perfekt om hon klarade nyårsaftonen också... :))Gimmie med sina valpar.

Fame har fällt pälsen färdigt, hennes päls har mörknat betydligt som den alltid brukar göra vintertid. Hon är ute så mycket mer sommartid så solen bleker då hennes päls ordentligt.  Hon har precis börjat sätta ny päls. Fame har också lagt på sig lite hull. Vår/ sommartid när vi tränar och tävlar med henne som mest så blir hon lite tunn, trots att vi ger henne rikligt med energifoder. Men som vanligt är vi observanta på att våra hundar inte blir för tunga.Jag är inte alltid helt för att stoppa i djuren diverse preparat,
men jag vågar inte utesluta avmaskningen i samband med parningen.

Vi har kontrollerat Fames status på vaccination och har precis i dagarna avmaskat henne.Tallis inviterade ofta till lek...

Vi har beställt en fodersäck av Royal Canins HT 42D, som är ett specialfoder för dräktiga tikar. Detta foder ska hon äta från att hon börjar löpa till sex veckor in i dräktigheten.Jag köpte lite olika "VVS-prylar" som leksaker till valparna.
Här har Fame grepp om en av dessa.

Ett ytterligare tecken på att hon är på gång att börja löpa är att Gimmie och Fame leker för tillfället så mycket mer än i vanliga fall. En ganska intressant iakttagelse... :)) Men det slår aldrig fel.

Det var en lägesrapport om Fames antågande löp, tänkte det kunde vara extra intressant att veta, för en del utav er... :)) Förhoppningsvis kan jag hålla er uppdaterad om parningsplanerna allteftersom.
Tosh med Toshbollen,
den var hennes och bara hennes... :))

Bilderna i dagens inlägg är på Gimmies valpkull, alltså Fame och hennes syskon. Jag letade runt lite i arkivet och hittade några söta valpbilder. Håll till godo... :))

 

Gilla Gårdsbacken på facebook


About Champis

You people, who visit our blog and want some information about 
Champis -the herding rabbit,  Please write "Champis" in the box,
in the upper right corner of the page. and you will find information
 about this Big little rabbit  :))Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199
2 kommentarer:

 1. Ååååhhh så fina gulliga bilder!!!<3 Måste dock förvarna dig inför valparnas ankomst.....för jag tror inte att jag kommer kunna hålla varken mig själv eller stumpan från den där valplådan:-)) Stumpan kommer nog vilja bosätta sig i den själv;-) Fame hade vackra ögon redan som valp!! Ha det gott med helgstöket.Stor kram.

  SvaraRadera
 2. :)

  Självklart är ni välkomna att komma och nosa lite på sammetslena valpmagar... :)

  Fame var otroligt söt som valp och vi ville inte att hon skulle bli stor :) Iofs så är väl alla valpar söta ;)

  Jo då, vi har det gott här på Gårdsbacken när vi får vara inne i stugvärmen för har vi inte fått snö förr så kommer det nu istället. Tittar ur och allting är vitt, vitt, vitt.

  Kram!
  /P

  SvaraRadera