fredag 26 april 2013

Vad ska valpar äta?


Det handlar vansinnigt mycket om hund på Gårdsbackens blogg för tillfället... Jag hoppas att ni står ut... :)) Att en del av er gör det, det vet jag, men jag vet också att jag har en del läsare som vill läsa om andra saker... Jag hoppas jag får behålla er ändå, kära bloggläsare...



Ulrica är jättepopulär bland valparna... :))




Alla övriga djur på Gårdsbacken mår bra. Tackorna i lagårn längtar så klart efter att få komma ut och det gör även hönsen och Champis. Gässen får gå ute mest hela dagarna i trädgården så dom är det inge synd om. Vi ska försöka hinna sätta upp hönsgården och stängsla gåshagen i helgen, men vi får se hur vi hinner då vi har lite trevliga "mysamedvalparbesökare" på ingång också...



Fame sköter sina valpar mycket väl...



Dagens inlägg hade jag tänkt att jag skulle berätta lite om Fames och valparnas foder. Fame ger fortfarande valparna di i samma täta intervaller. Eftersom vi har en monterad övervakningskamera över valphagen när vi inte är hemma så ser vi precis när Fame går in och sköter om och matar sina valpar... Oftast matar hon dem varannan timme.



Lilla Ila är smart och lägger sig på tvärsan... :))


För att Fame ska ha mat till valparna får hon fri tillgång på foder och jag skulle lugnt kunna säga att hon äter som en häst. På bilden här nedanför kan ni se Fame hög av foder som hon äter under en dag!!! Den lilla högen till höger är hur mycket hon äter normalt, när hon inte har valpar. Dessutom blandar vi i lite diverse matrester i Fames mat som korv, blodpudding, köttfärs, äggulor och så vidare.




Högen till vänster visar hur mycket Fame äter på en dag...
Den högra är vad hon äter normalt, när hon inte har valpar...


Den här veckan har vi alltså börjat vänja valparna lite smått med vanlig mat. De första dagarna blandade vi köttfärs med en äggula och en liten dutt matolja, dessutom blötlägger vi även valpfoder och har idag börjat ge dem även detta. Alla äter med GOD aptit!!! Vi ger våra valpar Royal Canin Medium Starter.



Valparnas mat...


Vi har även ställt in en liten skål med vatten i valphagen och visst är det några av valparna som lapar i sig lite vatten men oftast är det Fame som dricker upp vattnet... :)) I princip alla valpar har dessutom trampat i vattenskålen... :))



Ila lapar duktigt i sig vatten ur vattenskålen...


Vi väger nu valparna ungefär varannan dag och kurvan pekar rakt upp för dem alla, jag ska lägga ut den, endera dagen, för er som är intresserade. Dessutom händer det massor i valparnas beteende. Vi märker skillnader för varje dag. Dom håller sig fortfarande relativt nära valphagen men avståndet utökas dag för dag. De är vakna längre stunder och busar ofta med varandra och börjar mer och mer intressera sig för saker och några av dem har till och med lyft upp och burit på små leksaker... :))



More och Ila vill komma upp i Hugos knä...



Ha en trevlig helg!!!



Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




3 kommentarer:

  1. Jag vill ha också ha en låda med bc valpar hemma hos mig :)
    Gos gos gos!!
    Trevlig helg från Åsa.

    SvaraRadera
  2. Förstår att allt bloggande just nu handlar om Fame och valparna. De är för goa, säger som Åsa jag vill också ha en låda med bc valpar hemma. Trevig helg!

    SvaraRadera
  3. Gud vad dom växer fort tänk vad tiden går dom föddes ju nyss :) Hur jobbar ni som till veckan hade velat träffa er å valparna innan jag åker in på österåsen den 6 maj :) Kram Lina

    SvaraRadera