torsdag 26 september 2013

Gårdsbackens Oban och hans får


Så äntligen kommer tredje presentationen av valparna i Fame/Fox-kullen, och vad som hände dem efter deras första åtta veckor på Gårdsbacken. Idag tänker jag berätta för er om Gårdsbackens Oban, som även fortsättningsvis kallas för just Oban.


Lille knytet Oban, nästan nyfödd...

Namnet Oban betyder "Den lilla bukten". Han föddes som valp nummer sex i ordningen. Han är mycket brun men har en vit bläs och var bedårande söt redan som lilliten... <3


Liten men bestämd... :)) Mitt ben!!!

Jag läste precis några rader om valparna som jag hade noterat när de var tre veckor. Detta var de första tecknen på lite personlighet från var och en av valparna. Om Oban skrev jag då;

Nallebjörnen i valpkullen...
Sover gott och gärna
Slickepott... Men det ser jag som ett gott tecken. Det är en valp som vill vara till lags...
Kavat liten pojke!!!
Lugn och trygg...Jag älskade att sitta och mysa med Oban... <3
Nallebjörnen!

Oban hamnade aldrig i trubbel, och var coolheten själv personifierad. Lugn och trygg som sagt! Han kom alltid när man ropade på honom, han lärde sig sitt namn först av alla...Oban var nöjd med att ligga och tugga på saker...


Det sved i hjärtat den dag han skulle lämna oss på Gårdsbacken men vi visste att han skulle komma till en familj där han skulle få det bra. Vi är väldigt noga med att informera våra valpköpare hur viktig vallning är för en Border Collie och den saken är nog det mest självklara i Obans kommande liv. På hans gård har de nämligen fyrahundra tackor med lamm!!!Oban och hans får!!! Jag bara älskar den här bilden... <3

Oban bor på Norrlands största fårgård tillsammans med matte Gunilla och husse Johan. Familjen består även av två Border Colliedamer, hästar, höns och några nötdjur... Gården har en hemsida men den är tyvärr inte uppdaterad sedan en tid... Ulricebergs GårdOban och Lime i Ulricebergs enorma fårhus!!!


Vi hade äran att få besöka Oban och hans familj i somras och det var jätteskoj att få se hur han har det på gården. Hundarna bor inte i några hundgårdar utan får vistas fritt på gården. Deras fårhus är enormt och vi fick vara med när fåren utfodrades. Det består av fyra rejält stora fållor och mitt i fårhuset går en relativt bred väg, där kör de med traktor och utfodringsvagn... Otroligt smidigt!!!
Får i låååånga rader!!!

Oban kändes väldigt trygg i sin miljö bland fåren. Han gick där som om han hade läget helt under kontroll. Husse Johan hade låtit Oban få prova på att valla litegrann och vid dagsdatum så vet jag att han har fått träffa på fåren en del... Jag länkar till en videosnutt som Gunilla lagt ut på facebook och som jag delat till Gårdsbackens facebooksida... Titta Här!!! Där kan ni se Oban och gårdens två andra Border Collies flytta 300 lamm!!! Ingen barnlek kan jag säga!!! Helt otroligt att ens kunna ha med en sådan ung liten hund...Oban visar gärna upp sina får för syrran... :))

Det var under tävlingarna i Lövånger i somras som vi hade glädjen att få umgås med Oban ett par dagar. Lime och han lekte oavbrutet med varandra... På söndagen var även Lad med i leken... Jag har tidigare lagt ut ett inlägg om de dagarna... Titta här!!!Fine, fine Oban!!!

Så om jag förstått det rätt så sitter han där... i sitt fårhus och har full koll på hundratalet får och vi på Gårdsbacken kan inte annat än önska och hoppas att han kommer att klara av den ansvarsfyllda uppgiften att hantera dem!!!


Lycka till i livet, bäste Oban!!!
 
 
 
Kontakta Gårdsbacken
 
 
 
 
4 kommentarer:

 1. Så fint inlägg<3<3<3 Han var onekligen en otroligt gullig nallebjörnsvalp, en av mina favoriter. NU är han en mycket stilig kille! Wow vilket paradis för får och vallhundar han bor i. Man ser att han är trygg och lycklig. Kram till er alla och till fina Oban med familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nonne!
   Han kommer att bli hur snygg som helst som vuxen!!! Jag blir alltid varm i hjärtat när jag tänker på honom... Kärlek??? ;))

   Kram!
   /Paula

   Radera
 2. Wow, that is a lot of sheep to handle, and with three fine border collies to help! Dear Oban looked very comfortable on the video, not afraid at all and learning the ropes.

  What good lives all the pups have! Hugs to all, especially Fame who we hope in convalescing well! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi K!
   I guess Oban is not gonne be out of work ;) I know that one of the other Border Collie is a bitch and she is old and I also know that Gunilla and Johan have a lot of help by her herding their sheep. I hope that she's gonne learn Oban a lot... :)) But I like the way he looked on the video, he shows no fear at all!!!

   Kram!
   /Paula

   Radera