Den här på tiden året när grönsakerna i trädgårdslandet börjar bli mogna för att skördas är helt underbar, enligt mitt tycke. Jag är inte riktigt safta- och syltatypen men jag tycker mycket om att ta tillvara det jag själv sått...
Morötterna till exempel, förutom att förse Champis med fri tillgång på morötter så brukar jag koka morotssoppa... i storkok, 10-liters grytan åker fram!!!
Receptet för fyra personer...
|
Jag börjar med att riva ett gäng morötter och fräser dem sedan i stekpannan med en STOR klick smör.
Jag bryner morötterna i smör...
|
Medans morötterna bryns kokar jag upp vatten i en gryta. När vattnet kokat upp lägger jag i fiskbuljongtärningar.
Jag kokar upp vatten i en stor gryta...
|
Fiskbuljong ska det vara...
|
När morötterna är stekta och buljongen klar så får det sjuda ihop i en si så där tio minuter. Därefter kan man med fördel skumma av... När morötterna sjudit klart så blandar jag i räkost och crème fraich.
Räkost
|
Lokalproducerad Crème fraiche...
|
Smaka av med salt och peppar. Det behövs en hel del salt för att smakerna i soppan ska komma till sin rätt. Du kan med fördel krydda med cayennepeppar också, då får man lite extra sting i soppan.
Godaste morotssoppan...
|
När soppan ska serveras och har värmts upp lägger man i lite skalade räkor, tänk på att inte översalta soppan innan räkorna är ilagda. Servera gärna soppan tillsammans med ett gott bröd med ost som pålägg. Yammmmiiii!!!
Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com
Tack för idag och soppan den smakade ju fantastiskt!
SvaraRadera
RaderaTack själva... och soppan smakar ännu bättre i goda vänners lag...
Kram!
/Paula
Looks quite yummy, and beautiful carrots!
SvaraRadera"Soup weather" is on the way for us, I hope...
Stor kramar! k.
RaderaHI K!
Soup tastes good in every weather... but I understand what you mean... :))
Kram!
/Paula
Ser mycket gott ut och verkar tillräckligt enkelt för att jag ska våga mig på att göra den nån gång:-)Tack för att du delade med dig av receptet! Kram
SvaraRaderaJag brukar inte vara något för att lägga ut recept på min blogg av den enkla anledning till att det finns så mycket recept på nätet så jag tror att det finns risk för att det svämmar över snart, men jag ville verkligen dela med mig av denna fantastiskt goda soppa... Den är snabb och enkel att göra och jag brukar som sagt göra storkok... :))
RaderaKram!
/Paula
Jag blev genast VÄLDIGT sugen på soppan! Ska nog testa mig på den någon dag, soppa hör ju till hösten :)
SvaraRadera