tisdag 10 september 2013

Tillökning...


Vi har fått tillökning på Gårdsbacken. Vår nytillkomne har varken två ben eller fyra tassar, han har sex hjul...


Nykomlingen på gården...

Vi har i många år intalat oss själva att vi inte skulle köpa en fyr- eller sexhjuling. Vi har resonerat som så att då skulle vi förmodligen bli alldeles för lata. När vi till exempel stängslar så fyller vi skottkärran med fårnät, stolpar och annat som hör till och kånkar, sliter och bär... Med en hjuling i familjen kan man lätt lasta den istället för skottkärran och man slipper till och med att gå... :))Flaket rymmer lätt fyra eller fler hundar...


Den senaste tiden har vi tillsammans kommit fram till massvis med bra användningsområden till sexhjulingen. Den har ju ett rymligt flak där man kan lasta diverse saker... fikakorgen till exempel... :)) Eller motorsåg, bärhinkar, ved och sådant... Man kan lätt koppla släpvagnen till sexhjulingen också och då kan man ju köra massor av bra saker på släpet också...Här har Danne lastat släpvagnen och kör bort en massa ris...


Sexhjulingen är rejält stark och kopplar man i sexhjulsdriften så är man svårstoppad. En vinsch är fastmonterad framtill, den kan man använda om man skulle köra fast eller om man vill dra loss eller flytta något... Vi fick faktiskt nytta av vinschen redan andra dagen med vår hjuling. Vi sågade ner en stor tall på tomten som kilade fast i ett par andra tallar. Då kopplade vi i vinschen och drog tallen bakåt tills dess att den drogs ner på marken. Det hade varit svårt annars då tallen var väldigt stor...Hej, hej!!!

Ett snöblad som man lätt kopplar till maskinen kommer att även underlätta snöskottningen för oss i vinter. Dessutom kommer vi ut i naturen ännu hellre och ännu lättare nu fast vi kommer att bli lite latare... Det är det värt...;))


Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com


7 kommentarer:

 1. Snygg, stark, nyttig......åååååå väääldigt rolig. Får gratulera till er nya "familjmedlem"
  Skriver upp mig på "prov-körnings-listan"
  Arne

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jag har noterat, du är välkommen!!!

   Kram!
   /Paula

   Radera
 2. Grattis till tillökningen på gården. Det ser ut att vara ett rejält muskelpaket som kommer bidra till många skojiga utflykter i framtiden skulle jag tro. Hela släktet vovve ryms ju lätt när ni kan koppla på släpvagnen;-) Lata, det tror jag aldrig att ni blir! Kram på er.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tack du!

   Den är stark ja, idag körde Danne upp ett fullt släpvagnslass med ved från Tallbacken, Nemas ploblemas!!!
   Tänk vilka möjligheter som öppnats sig... ;)

   Kram!
   /Paula

   Radera
 3. möjligheterna med en sån där skönhet är ju oändlig, nu kan inget stoppa er ;)

  kram!

  SvaraRadera
 4. möjligheterna med en sån där skönhet är ju oändlig, nu kan inget stoppa er ;)

  kram!

  SvaraRadera
 5. Wow, that is an awesome 6-wheeler! You guys will certainly be able to use it for so many tasks. Lazy, nej! Efficient, ja! Think how much fika you can carry to Oxnäset (I hope that's correct, I wrote it from memory).

  Kram! K.

  SvaraRadera