fredag 12 augusti 2011

Mosse klar för International Sheepdog Trials


Vi skulle vilja uppmärksamma en svensk vallhundsförare som numera är bosatt i Skottland, där han och hans fru Lotta arbetar som fåraherdar. Hans namn är Carl-Magnus Magnusson men är mera känd för alla som Mosse.
Mosse har många års erfarenhet av vallning med Border Collies på högsta nivå och hans kennel heter CMM's. Han har bl.a. vunnit SM sju gånger med fem olika hundar och har även många andra fina tävlingsresultat, som t.ex. vinsten i Continental Championship (EM) med sin hund Fleet i Belgien 2003.

Tack vare att han är bosatt i Skottland och har gjort många fina resultat på tävlingarna i vallningens hemland var han kvalificerad med två hundar i årets Scottish National. Han kom på en imponerande fjärde plats med Lllanfarian Jim, där han delade poäng med trean, Robbie Welsh. Båda hade 188p, samma hämtpoäng, men de skiljdes åt på drivepoängen där Robbie hade fyra poäng mer. Denna fjärdeplacering ger honom en plats i det skotska laget på femton tävlande som representerar Skottland på International. International Sheepdog Trials kommer att hållas i Tain i norra Skottland den 8:e-10:e september.

Det är fantastiskt skickligt att mäta sig med dessa skotska gentlemän som har "vallningen i blodet" sen generationer tillbaka. Vill ni titta på lite bilder och läsa lite mer kan ni gå in på Mosses egen hemsida, CMM's sheepdogs. Det kommer att bli jättespännande att följa tävlingarna på International så tack Mosse för att du bjuder oss på detta :))
Vi kommer att hålla alla tummar!

Här hemma på Gårdsbacken tränas det för fullt i vallningens ädla konst. Förutsättningarna är toppen. Träningshagens belysning kommer nu väl till användning då Danne ikväll gick ut med både Gimmie och Fame för var sitt träningspass, fast det blivit riktigt mörkt ute. Lamporna orkar belysa hela hagen på 60*40 meter. Fåren är toppen att valla på och vi tränar på tackorna med några av årets tacklamm.


Alvin tittar på när mamma Jennie och Sid tränar fålla...


Så till sist:

Tro ni inte på tusan att morsan knep benet ändå?

En bekant som har hunduppfödning berättar;
-Jag föreslog för en av mina valpköpare
 att han gärna kunde kampa mer med sin hund...
Valpköparen lät i sin tur lite fundersam när han svarade...
-Jag tycker inte speciellt mycket om att tälta :((


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar