måndag 30 juli 2012

Kära tjocka släkten


Long time... No see...
Den gångna veckan har tillhört familjen och kära släkten och vi har njutit av att få umgåtts med dem. Därav ytterst sparsamt med inlägg...


Min fantastiska släkt på min mormor & morfars sida :))

Jag har den fantastiska förmånen av att ha en mycket kär släkt. Vi är dessutom ganska många. Jag, tillsammans med en av mina kusiner började spåna, på nyårsafton 2011, att anordna en kusinträff på min mormor Signe och morfar Arvids sida. Vi började skriva ner alla kusinerna med respektive och deras barn och det visade sig bli ett gäng. Dessutom tyckte vi att om vi ändå ordnade en släktträff, ville vi såklart att även våra kära föräldrar, mostrar och deras respktive skulle vara med, Min mamma har fem systrar, de hade även en bror, Gösta, som tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt.Vi började dagen med att äta en god lunch tillsammans...

Sedan mormor och morfar gick bort så blir det inte så ofta som vi ses, hela släkten samtidigt... mycket på grund av att vi är vi spridda över hela Sverige, Luxembourg och USA. Det var verkligen på tiden att vi samlades igen. Sagt och gjort... tidigt i våras skickade vi ut en intresseanmälan om släktträff som vi planerade skulle äga rum lördagen den 28 juli 2012. Och vilken respons vi fick! Om alla hade kunnat komma skulle vi ha blivit 86 personer. 75 stycken av dessa kom, varav den yngste endast 3 veckor gammal, lille Jack! Vilken fantastiskt uppslutning!


Signe Viktoria Lundberg
kommer att föra mormor Signes namn, och mitt andranamn Viktoria vidare :))

Vi planerade att vi skulle samlas i Långviksmon, ett samhälle nära den lilla by där mormor & morfar bodde. Där finns de absolut bästa tänkbara möjligheter för ändamålet. På byns badplats finns en "grillkåta" som är superfin och rymmer många, den fick bli träffens samlingspunkt. Runt den dukade vi med långbord och med endast ett tiotal meter från uppställningsplatsen för husvagnar hade vi plötsligt skapat ett litet näste med tjocka släkten, då ett tiotal husvagnar gjorde att det liknade en camping. Byns idrottsanläggning ligger också nära, den hyrde vi över helgen. Perfekta möjligheter med kök, toaletter och dusch. Dessutom var den en backup om vi skulle ha oturen att få regn, då hade vi kunnat duka därinne."Grillkåtan" blev den perfekta samlingspunkten...

Som tur var fick vi det allra finaste väder. Vi är helt övertygade om att mormor och morfar hade ett finger med i spelet med det fina, varma vädret.

Klockan mitt på dagen, körde vi igång kalaset med en välkomstskål och att få stå mitt emot hela tjocka släkten gjorde att mina ögon tårades av lycka. Jag kommer inte att gå in på detaljer om dagen utan bara berätta om den glädje man känner av att få umgås med släkt och vänner som man håller så kära och hur underbart lyckad hela dagen, kvällen och natten blev för just vår släkt. Många tackade mig och mina två kusiner som anordnat släktträffen och var väldigt tacksamma för detta och jag svarade att tack nog var att så många kom! Då är det inga problem att anordna något så tack till ER, kära släkt, istället :)) Det finns så mycket värme ibland oss när vi umgås!


Jag känner sådan värme när jag ser denna bild av mina föräldrar, mostrar och ingifta morbröder...

Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199You people, who visit our blog and want some information about Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box, in the upper right corner of the page. and you will find information about this Big little rabbit  :))1 kommentar:

  1. So that's where you were, my friend! What great fun and a nice coincidence that we were also at a family reunion that same day - Jer's father's side. I always forget my camera, though. Next year is the 60th Moore/George reunion so we will have a photographer, special T-shirts and a BIG cake! There are 4 generations represented now.

    SvaraRadera